Ga naar inhoud

Carina

Lid
 • Aantal items

  69
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Carina

 1. Een flesje Corsodyl heb ik zelf ook in de medicijnkast en heb ik veel baat bij, en zou ik zelf meenemen. Het is gewoon te koop bij de drogist. Het is een mondspoeling die gebruikt kan worden na chirurgische ingrepen in de mond. Het wordt ook gebruikt bij mensen die door omstandigheden hun tanden een tijd niet kunnen poetsen. Ik gebruik het bij ontstoken tandvlees bv. Hoewel het een spoeling is, stip ik zelf eea indien nodig aan met een wattenstaafje, aangezien de nasmaak heftig is. . Meestal zijn de problemen vrij snel over. Doe je het met een wattenstaafje, dan kan je er echt heel lang mee doen. Volgens mijn tandarts is dit een van de weinige spoelingen die ook echt helpen bij pijnlijke klachten (ontstekingen etc, geen gaatjes natuurlijk).. Over de neusspray: niet lachen, maar dit schijnt ook te werken bij aambeien. Ik hoorde het van mijn kraamverzorgster na een heftige bevalling.
 2. Hoi kwik, ik vroeg me af waar je de oordopjes voor gebruikt
 3. Hoi allemaal Bij de Xenos zag ik een mooi plat mini-zaklampje (led) met klein solar schermpje, modelletje handtas of gewoon aan je sleutelbos. Twee stuks per verpakking voor ik geloof 5,95 euro. Gewoon ff een tip. Hij doet het trouwens prima!
 4. Hoi allemaal

  Bij de Xenos zag ik twee mooie kleine platte mini-zaklampjes (led)) met een klein solar schermpje voor 5,95 geloof ik. Modelletje handtas of aan je sleutelbos...doen het trouwens prima

 5. dankjewel vheeswijk, voor alle moeite die je voor ons doet :-)
 6. Een aanvulling hierop, lieve mensen, is de chapattie. Dit is een ongegist, pannekoekachtig broodje, dat wordt gegeten door de arme mensen in India. Oftewel de tortilla, de mexicaanse variant die werd uitgevonden door de indianen. Meng meel met alleen water (evt klein snufje zout) tot en stevig deeg.Maak er balletjes van. Plet die balletjes tussen je handen tot een zo dun mogelijk pannekoekje. Rooster dit aan twee kanten op een hete metalen plaat of in een DROGE koekepan. GEEN OLIE GEBRUIKEN! , anders verbrandtie :-( Kan ook op een hete platte steen, net als een steenoven bij pizza's (bv. onderin je kampvuurtje). Dubbelklappen en vullen met wat maar voor handen is (en/of lekker).
 7. Op mijn 6e moest ik al een brilletje....toen ik 17 was kon ik niet wachten tot ik aan de lenzen kon. Toch zou ik in een SHTF situatie absoluut kiezen voor mijn bril, die ik ernaast bewaar, ook de oude exemplaren bewaar ik nog.. Vooral qua hygiëne : lenzen vragen gewoon om schone handen, schone doosjes, vloeistof. Dat is in een SHTF situatie niet altijd te garanderen en op een oogontsteking zit je dan ook niet te wachten. Volgens mij zijn je ogen je ticket naar overleven, dus dan maar die stomme bril op, maakt me dan ook niets meer uit natuurlijk. In de film Papillon zie je hoe de aandoenlijke dustin hofmann uiteindelijk een prachtig brilletje fabriceert na jaren ontbering, eindigend op een verlaten eiland. Als je maar wat ziet, maakt me niet uit hoe het er dan uitziet. Hamsteren je brillen dus, voor mij althans...
 8. dit is echt een hele mooie tip. want ik heb natuurlijk ook wel een klein flesje alkohol/spiritus in de tas, maar dit kun je toch meestal wel vinden in een beetje een bos. Dus dat gaan we proberen.... Ik zal dat draadje ook ff doorspitten Tot die tijd, groetjes van carina op de achtergrond en ik laat een keertje weten hoe het verder ging...
 9. we kunne heel veel met heel weinig. Op dat wasbord maken we zelfs muziek!
 10. kom op raycoupe, ìn Drenthe zitten veel kringloopwinkels, dat weet ik toevallig! er zijn er vast meer bij wie het fikkie stoken niet lukte en die hun boeltje af hebben geleverd bij het Goed
 11. dankjewel heksenboot voor het draadje! En dank voor de uitnodiging in Nunspeet. Maar blijf liever wat op de achtergrond
 12. ik kan gerust zeggen dat ik bijna alles voor de BOB uit de kringloop heb opgescharreld. Voor dat prijsje doe ik hem niet ,meer weg!
 13. ik ga het proberen volgende keer, volgende stap is met een mes (mooie) krullen leren snijden en op zoek te gaan naar goed droog hout . in ieder geval had een van mijn meiden een supermiddag, want ook zij wilde het leren en kon er geen genoeg van krijgen.
 14. In de kringloop kocht ik een aantal weken geleden voor E 1,75 een kleine (ik denk) swiss army stove. Ernaast stond een titanium crusader cup voor een eurootje. Geluk hebben dus, want deze is bestemd voor mijn GHB of BOB. Nu wilde ik dit weekend oefenen met het maken van vuur en water koken op mijn aanwinsten. Ai........ Ik leerde dat vuur maken met mijn firesteel op hooi niet lukte, maar prima ging met wat droogtrommelstof. Wow! wat een kick om zelf vuur te maken. Daarna begonnen echter de problemen... De stove fikte prima met hooi (toevallig bij de hand), maar doofde evenzo snel weer, omdat de takjes en denneappeltjes die ik erin stopte gewoon geen vlam vatten. IVeel rook, dat wel en veel blazen om het zaakje aan de praat te houden....Ik vroeg me af hoe jullie dat doen. Het is maar net afwachten of in noodgevallen je iets vindt wat droog is. Maar wat dan wel? Oftewel, wat brandt goed in een dergelijke stove als je in de bushbush staat en je hebt geen hooi, of droog hout bij je. Ik zou bijna zeggen: dan maar droge houtjes meenemen in je GHB/BOB, maar ik wil het zo graag kunnen redden met wat ik om me heen kan vinden. Wie kan er wat van zeggen, of is er ergens een draadje??? Toch even een fotootje....
 15. Als het voor jou werkt, is het OK toch? Ik zag eens een man die met zijn kruiwagen naar spanje liep. En hij was ook nog op klompen. Ik bedoel maar...
 16. Carina

  Met de wandelwagen

  In aanvulling op wat ik las over het lopen met een zware rugzak, soms kilometers lang naar bv. een BOL, plaats ik ff een link over iets wat ik ook al eens live zag op straat. Misschien voor diegenen die lichamelijk moeite hebben met sjouwen. Als aanvulling wil ik nog melden dat we zelf een fietskar hebben met een 3e wiel (dus vooraan), als een soort buggy voor je uit te duwen, waar ook heel veel in kan. Zelfs als je met de fiets niet meer verder kan, kun je lopend met een fietskarretje nog heel ver komen (en er ook de kid instoppen als ze moe zijn). Bovenstaande wandelkar is behoorlijk prijzig en zoek je een alternatief dan is in het 2ehandscircuit veel goedkoper een fietskarretje op de kop te tikken...
 17. Carina

  Bijensterfte

  Wij hebben het geluk naast een imker te wonen. Ons fruit groeit en bloeit. En dan natuurlijk de honing, elke week wel een potje..hmmmm. Toen we naast hem kwamen wonen vroeg hij of we de bijenbloemen die toen in onze tuin groeiden wilden laten staan. Dat deden we natuurlijk. Mijn voorstel: weg met de keurig aangeharkte grind- en betontuinen en leve de veldbloemen. Iedereen met een tuin heeft wel ergens een strookje waar een handjevol bijenbloemen gezaaid kan worden. Monty Don, een engelse tuinier van formaat zegt altijd: say yes to mess!
 18. Misschien stel ik nu een hele domme vraag , maar zit er dan ook gevaar in de zgn buddie-burners, waarvan we er een aantal hebben gemaakt? Nu had ik die toch al gemaakt voor buiten, maar heb ook wel eens gelezen dat ze in de fik kunnen vliegen. Mijn man heeft er een paar gemaakt met daarin meerdere lonten, zodat het aansteken makkelijker gaat. Oh ja, van heeswijk, de petroleumtelletjes liggen voor het oprapen in elke kringloopwinkel. Succes!
 19. Wij eten eigenlijk elke dag wel de piepers uit de hooikist. Vijf minuutjes aan de kook en dan in de kist, lukt prima en scheelt veel gasverbruik. Af en toe wordt er op marktplaats nog een ouderwetse aangeboden, pas geleden zag ik nog een hele mooie oude in de kringloop. Wij kochten een mooie tweedehandse "nieuwe", volgens mij oorspronkelijk uit een biowinkel Pasta doen we er niet in. Ook stoofvlees en peertjes lukken in de hooikist, gewoon doen! Vorige week zag ik in de toko een soort minikoelboxen (ook nog met een leuke pastelkleur en met bloem), waarschijnlijk meer voor de rijst.
 20. de vanzelfsprekendheid waarmee je nu naar de dokter of tandarts kan gaan als je pijn hebt of ziek bent. Ik hoop dat deze mensen of een deel ervan ook na SHTF willen/kunnen helpen.
 21. Supertip, vooral als ik denk aan kinderen, donker en tenten , Thanx!
 22. Carina

  Een weekend moestuin

  ben zelf een voorstander van natuurlijke manieren van onkruidbestrijding .Wil je die lekkere groenten nou gaan wecken straks, kijk dan ook uit met (kunst)mest. Luister maar naar moeder (1.20)
 23. En nu ik toch bezig ben over de LIDL: bij de LIDL in Duitsland kun je bij de thee-afdeling een grote papieren puntzak vinden met losse, zwarte (ostfriesen)thee, ik dacht voor de prijs van Euro1,50 (weet het niet precies, maar omstreeks). Het is erg lekkere thee, je hebt maar een paar flintertjes nodig voor een kop en ik ben al maaaaanden bezig met zo'n papieren puntzak. Terwijl ik alleen maar thee drink, dus dat zegt wat. Ik heb twee van die zakken in de voorraad. Dit is een heel gunstige prijs voor echt veel en lekkere thee.
 24. klopt idd, ik vind het heerlijk om door die grote supermarkten bij onze buren te dwalen en al die produkten te bekijken, ik kan er niets aan doen, het is een van mijn heimlijke genoegens. En ook idd prima voor een luie dag of een snelle hap. De soepen van de LIDL bevatten geen smaakversterkers en kleur-en geurstoffen, vind ik zelf heel belangrijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...