Ga naar inhoud
GENEGEERD

De Nederlandse Voedingsmiddelentabel.


vheeswijk

Aanbevolen berichten

Behalve chemicus ben ik ook Delphi programmeur en ik heb met in het verleden bezighouden met het schrijven van applicaties rond de Nederlandse Voedingsmiddelentabel. De Nederlandse Voedingsmiddelentabel en vele andere tabellen zijn te raadplegen op het internet. Men kan dan zoeken naar voedingsmiddelen en zien wat daar zoal inzit aan calorieën (1 cal = 4,18 Joule), eiwit, vet, koolhydraten, vezel, vitamines, mineralen en watergehalte. Deze internet-tabellen schieten echter tekort als we geavanceerd willen zoeken, bijvoorbeeld: "Geef mij alle voedingsmiddelen met meer dan 0,418 KJ (= 0,1 kCal = 100 Calorieën) die bovendien meer dan 10 gram vet per 100 gram voedingsmiddel bevatten". Dat blijkt dan opeens onmogelijk. Hiervoor heb je dan een echte database-applicatie nodig met de bijbehorende tabel.

 

In deze posting (nieuw draadje) wil ik de preppers community trachten te voorzien in de Nederlandse Voedingsmiddelentabel in verschillende database formaten. Deze zijn te downloaden van mijn website waarin het raadplegen van dit soort voedingsmiddelentabellen uitgebreid wordt behandeld.

 

Sommigen uit deze community hebben veel ervaring met het werken met databases en beheersen zelfs SQL, terwijl anderen liever werken met een gewone dBase- of Excel-tabel. Beide groepen kan ik voorzien van een geschikte database-tabel in bijna ieder gewenst formaat. U roept maar: Ik wil de tabel voor MySQL, MSAccess, Firebird, Openoffice, SQLite, etc. De kans bestaat dat ik daar voor kan zorgen, vooral voor veel belangstelling.

Voor download staan nu reeds ter beschikking:

Tabel in dBase formaat (ook te importeren in veel andere applicaties)

Tabel in Excel-formaat (2 bladen: autofilter en uitgebreid zoeken)

Tabel in Treepad-formaat (Treepad Lite freeware moet worden geïnstalleerd).

 

Alle tabellen zijn geZIPt.

 

Mogelijk zijn er ook forumleden die geen enkele ervaring hebben met databases en willen toch ook van eigen kant-en-klare recepturen de energie, koolhydraten, vetten en eitwitten berekenen. Dat kan. Hiervoor kunt u het Nederlandstalige programma Voedcalc downloaden.

 

Happy prepping,

 

@vheeswijk (Delphi programmeur)

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@vheeswijk; jammer dat je database (volgens je website) 20jr oud is. Wat zou het handig zijn als er 1 database is waar alle producten in staan van alle merken. Een app waarmee je de barcode op de verpakking kan scannen en dan direct uit de database kan halen wat het product is en de inhoud (+voedingsdetails) zou zo handig zijn voor preppers!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...