JohnVonSchutz Geplaatst: 17 december 2012 Delen Geplaatst: 17 december 2012 Recept voor lijster van Giuseppe Alessi Terraditoscane, cucina Alessi, Tordi arrosta con la salvia culo 8 dikke lijsters, panklaar, 4 el olijfolie, 6 el walnootolie,8 blaadjes salie, zout en peper, gemengde (vlees)kruiden, ¼ l witte wijn Kruidenpuree: 8 tenen knoflook, 10 jeneverbessen, de blaadjes van twee takken rozemarijn, de blaadjes van een bosje salie, 12 olijven zonder pit, 4 el olijfolie Meng 4 el zout, 1 el peper en 1 el gemengde kruiden tot een homogeen mengsel. Pureer het mengsel van jeneverbes, knoflook, rozemarijn, salie, olijven en olijfolie in een keukenmachine. Wrijf de lijsters zowel van binnen als van buiten in met het zout, peper en de gemengde vleeskruiden. Wrijf ze dan gelijkmatig van binnen en buiten in met de kruidenpuree. Stop een salieblad ( salvia culo) in de buik van elke lijster en leg ze op een schaal. Bedek met olijfolie en dek de schaal af. Zet een nacht in de koelkast. Verwarm de oven op 200 graden. Leg de lijsters naast elkaar in een ovenschaal en bedruip ze met de olie vermengd met het vocht dat zich in die nacht gevormd heeft. Bedruip ze daarna met walnootolie, bedek ze met aluminiumfolie en bak ze 20 minuten in de oven. Tegen het einde van de oventijd de aluminiumfolie verwijderen, voeg de wijn toe en laat het vocht vijf minuten uitdampen. Doe de oven uit, maar laat de lijsters een paar minuten in de oven staan om de kooktemperatuur van de binnen- en buitenkant op hetzelfde niveau te brengen. Haal de lijsters dan uit de oven en serveer ze met een gemengde salade met een vinaigrette van olijfolie extra vergine en azijn. De bekwame Keukenmeid, Nieuw Burger Kookboek (bewerkt door Johanna Rijneman, 1909) rekent vier lijsters per persoon. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tom Geplaatst: 17 december 2012 Delen Geplaatst: 17 december 2012 Ziet er erg lekker uit, maar hoe kom ik aan die lijsters? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 17 december 2012 Delen Geplaatst: 17 december 2012 Ziet er erg lekker uit, maar hoe kom ik aan die lijsters? Meestal in de buurt van een ventilator: de zogenaamde schijtlijster. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gemini Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Toppie heb je ook iets voor houtduif ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Riesie Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Toppie heb je ook iets voor houtduif ? http://www2.minlnv.nl/thema/groen/ffwet/wetgeving/ASP/soorten/wettgfwas23.asp Beschermde vogels Nederland op alfabet http://www2.minlnv.nl/thema/groen/ffwet/wetgeving/ASP/soorten/vogels/ovztgfwasv01.asp Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Nog best lastig, 8 lijsters vangen, die leven solitair. Recept klinkt buitengewoon lekker, effe copy/paste! Houtduif is wat makkelijker aan te komen, die liggen hier regelmatig langs de weg. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 @Riesie: Nemen we kwartels van de poelier voor dit recept. Houtduif is aanmerkelijk groter dus vergt iets andere bereiding. Houtduif is uitgezonderd van een transport vergunning en mag je onder je hebben, maar uiteraard niet stropen!! Als ik er een langs de weg vind, snij ik de borstfilets eruit. Gewoon kruiden naar smaak en kort bakken in de pan. Voor de veiligheid, zorgen dat je ze net helemaal gaar maakt, net als kip. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gemini Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Klinkt ook erg lekker idd .. Ik zag net dat de houtduif ook nog op de lijst van de vogelbescherming stond oeps ..dank @Riesie voor de 'bewustmaking'(is dat een woord?) Doelend natuurlijk op een serieuze post-SHTF situatie waar er geen conventionele voorraad meer is, behalve voedsel rechtstreeks uit de natuur..als je ze te pakken kan krijgen hehe. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 @Gemini: Sinds de Flora en Faunawet in, wanneer was het ook alweer, 1996(?), mag in principe niets meer, op zeldzame uitzonderingen na. Je mag eigenlijk dus helemaal niets uit het bos meenemen, zelfs geen beukenootjes of herfstblad. Ook het bewust op zoek gaan naar bv. een pad om te fotograferen, mag niet. Bol in 't bos, of zelfs een tentje/tarp voor een paar uur opzetten, allemaal verboden. Van de wandel paden afwijken, etc, etc. 'k Ben een dikke crimineel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gemini Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Jazeker als je kijkt hoeveel insecten etc. er bezwijken tijdens een gemiddelde wandeltocht in het bos ,simpelweg door de ene voet voor de andere te zetten ,op de tere bospaden. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
nanna Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Hahahahaa......ik moet om dit topic echt lachen....heerlijk! Ik heb geen verstand van lijsters maar als iemand interesse heeft........heb wel een recept van eend met whisky Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
nanna Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Had 'n betere maar kan 'm niet meer vinden.......ff behelpen dan maar. EEND MET WHISKY (Whiskey) ------------------------ Koop een eend van ongeveer 1.5 kg. Twee grote flessen Schotse whisky. Spekreepjes en een fles olijfolie. De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout. De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven. De eend op een vuurvaste schaal leggen en een tweede glas whisky inschenken. Het tweede glas opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 glaven vubben met whisky. De glaven opdlinken en de en de scherven van et eeiste glas oplaapen. Nog een haiff glav insjenke en opdlinke. Na en hailf uui, de hoven opedoen om deeend te sjekken. Blantwondezalf in de padkamer ganhaale en op de povekand van de linkerrand toen. Denove opedoen naadat eerste glav leegis en de sjotel vastpakke. De blandwondezalf op de binnekant van de regtehandtoenen deeeent oprape. Deeent noges oprape en met nen nantdoek de bwantwondesalv van deeeent vege. De hande ontvette me visky en dun tupe ssalfff veeroprape. Tkappote glazzopvege endeeeent terug indun ovetoen. Deent oprape en dove eers opedoen. De twwwiede fjes bisky opedoenen overeindzette. Opstjaan van de vjoer en toch mar blijfezitte. De blas op degrond zjette. Uide fjes drinke wnade glave sijn opof kabot. Denove aftette deoooge sjuite en omvalle. De volgende late voormiddag de eend aansnijden met het zilveren feest bestek en degusteren met citroen en mayonaise. De hele rest van de middag en de vroege avond de rotzooi in de keuken opruimen en de muren en het plafond schoonmaken. Het glas bij elkaar vegen en naar de glasbak brengen. Naar het medicijnkastje lopen en een paracetamolletje pakken, innemen, naar bed gaan en slapen. Desgewenst de volgende dag een nieuwe eend en twee flessen whisky kopen. Bon appetit! Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Castaway Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Op de site die je op onderstaande link tegenkomt staan nog een aantal recepten van rare vogels en ook wat manieren om ze te vangen. Is sowieso wel een site met een hoop leerzame dingetjes over van alles en nog wat http://t-over-leven.dansfans.be/index.php/home Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Op de site die je op onderstaande link tegenkomt staan nog een aantal recepten van rare vogels en ook wat manieren om ze te vangen. Is sowieso wel een site met een hoop leerzame dingetjes over van alles en nog wat http://t-over-leven.dansfans.be/index.php/home Mooie site hoor, maar kijk je even uit met die gevaarlijke recepten? Je weet, dat de meesten van ons rare vogels zijn.... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Castaway Geplaatst: 25 maart 2013 Delen Geplaatst: 25 maart 2013 Mooie site hoor, maar kijk je even uit met die gevaarlijke recepten? Je weet, dat de meesten van ons rare vogels zijn.... hahaha...ik heb op die site ook stukjes over kannibalisme gelezen dus.............. smak smak smak Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.