Ga naar inhoud
GENEGEERD

Help: Wat te doen met teveel melk?


GreenHood

Aanbevolen berichten

Ik heb jouw recept gevolgd maar dan met zo'n 2 liter en alle verhoudingen aangepast. 40 graden verhit, en citroensap toegevoegd. Toen lang gewacht, maar zag al de structuur dat er niet veel veranderde aan de melk. Toen bedacht ik dat je misschien een foutje had gemaakt en besloot na een half uur de boel maar te verhitten tot 100 graden (heb ik gelezen op andere fora en recepten sites dat ze dat daar standaard doen). Heb ook nog wat ongeklopte slagroom toegevoegd die toch al open was. Weer wat citroensap toegevoegd omdat het misschien verdampt was. Misschien valt er wat winst te halen als ik inderdaad een kussensloop of theedoek had gebruikt. De zakdoek liet al snel niet meer goed door. Vond het toch wel veel gedoe met tegenvallend resultaat. Maar ga het zeker nog eens proberen met verse melk v.d. boer, weet zeker dat dat veel beter resultaat geeft ;)

 

was het lang houdbaar homogen melk?op somige melk pak staat uht met die melk kun je jam makken maar geen kaas. De melk molecule zijn gestabiliseerd en het woordt ook niet zuur meer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
was het lang houdbaar homogen melk?op somige melk pak staat uht met die melk kun je jam makken maar geen kaas. De melk molecule zijn gestabiliseerd en het woordt ook niet zuur meer.

Nee, gewoon melk uit de koeling. Beperkt houdbaar. Maar wat Campina tegenwoordig allemaal doet om die datum toch zover mogelijk op te rekken! Heb er ook wel eens uitzending van Keuringsdienst van waarde over gezien bij een of ander duits zuivelbedrijf. Gewoon verse melk stond er dan op het pak, maar is al echt vanalles meegebeurd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 jaren later...

Alle bovenstaande suggesties zijn weliswaar creatief maar kosten meer calorieën dan ze opleveren. Als ik zo vrij mag zijn.... OVERLEVEN heren en dames, daar gaat het om.

Alles wat meer kost dan het oplevert moet je gewoon niet doen.

Zonde om weg te donderen, absoluut...........je had het moeten opdrinken voor het bedorf en vet kweken zodat je later een reserve had.

Preppen is vooruit kijken.

Ik las hier ook ergens dat "een gespierd lijf je wel warm houd". Gelul..........vet (ik heb het niet over obesitas) houd je warm, overbodige spieren kosten energie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...