Gast Ghost Geplaatst: 11 november 2012 Delen Geplaatst: 11 november 2012 Vrijdag besteld en zaterdag geleverd, de Wild Woodgas Camp Stove, de Tatonka Kettle 1,6 liter en de Stanley Food Jar. Vandaag was het prachtig weer dus snel de motor gepakt en aan het toeren geslagen. Ik had het plan opgevat om naar de kust te rijden, en daar alles te gaan testen. Vanmorgen vroeg al een tas met hout gesprokkeld, de Zippo gevuld en vol goede moed op weg. Aangekomen bij de dijk snel alles uitgepakt en opgezet. Een gebroken harshoutje erin, een prop watten aansteken en de houtjes stapelen. Na 2 minuten al een lekker vuurtje. Verder met deel 2 --> Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Ghost Geplaatst: 11 november 2012 Delen Geplaatst: 11 november 2012 Vervolg deel 1 Het vuurtje fikte lekker door, dus de panhouder geplaatst en daar weer op het pannetje met water. Het ging zelfs zo goed dat de houtjes snel op waren en ik weer een paar nieuwe houtjes er op moest gooien. Dit had natuurlijk wel invloed op de kooktijd. Op de website staat dat 1 liter water binnen 6 minuten kookt. Dat geloof ik ook wel, mits je eerst een flink vuurtje stookt, met heel veel houtjes. Enfin, uiteindelijk het water aan de kook gekregen, de inhoud van het Mountain House zakje in de food jar gedaan, het water erop en flink schudden. De food jar moet het zeker 12 uur warm kunnen houden. Detail, als je een vuurtje gaat maken met dit ding, kook dan op de grond of op een steen. Ik had het op het asfalt gezet en dat begon te smelten er komt dus heel veel warmte vrij naar onderen. Misschien een stuk alu folie gebruiken zodat die warmte weerkaatst wordt. Inmiddels begon het kouder te worden en heb ik alles weer ingepakt, de stove flink afgespoeld met water en op huis aan. Thuis aangekomen het blikje Kartoffel salad geopend, de inhoud van de food jar op het bord gedaan en gegeten. Smaak: De chili is te eten, maar persoonlijk vond ik het wat lafjes smaken. Als ik zelf chili maak brandt het je strot uit, een kwak appelmoes erbij om dat af te blussen en je hebt een godenmaal. Dit was eetbaar maar meer ook niet. Puur voor de nood, geen gastronomisch genot. De kartoffelsalad was echter wel prima te pruimen. Beetje zurig, maar over smaak valt niet te twisten, ik vond het in ieder geval prima te eten, een dikke pluim voor onze Duitse vrienden. Eindconclusie: De stove is een prima ding, licht van gewicht, simpel in het gebruik en goed schoon te maken. Wel om je ondergrond denken en je hebt een prima apparaat om op te koken als gas, benzine en andere fuels niet meer te krijgen zijn. Pannetje, niks op aan te merken, de stove past er in en daarom heb ik deze gekozen. Licht van gewicht, met pannengreep en handvat. Deksel werd niet heet tijdens het koken, dat vond ik een verademing. Chili, niet mijn smaak, maar voor nood voldoet het prima. Food Jar, doet zijn werk goed, na een rit van 1 uur was het gerecht nog goed warm. Mag ook wel voor die prijs, en natuurlijk is Stanley een gerenommeerd merk. Kartoffelsalad, een verademing. Hier wil ik nog wel wat van op voorraad hebben. Ideaal als basis voor een salade of op brood. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 11 november 2012 Delen Geplaatst: 11 november 2012 Vervolg deel 1 Het vuurtje fikte lekker door, dus de panhouder geplaatst en daar weer op het pannetje met water. Het ging zelfs zo goed dat de houtjes snel op waren en ik weer een paar nieuwe houtjes er op moest gooien. Dit had natuurlijk wel invloed op de kooktijd. Op de website staat dat 1 liter water binnen 6 minuten kookt. Dat geloof ik ook wel, mits je eerst een flink vuurtje stookt, met heel veel houtjes. Enfin, uiteindelijk het water aan de kook gekregen, de inhoud van het Mountain House zakje in de food jar gedaan, het water erop en flink schudden. De food jar moet het zeker 12 uur warm kunnen houden. Detail, als je een vuurtje gaat maken met dit ding, kook dan op de grond of op een steen. Ik had het op het asfalt gezet en dat begon te smelten er komt dus heel veel warmte vrij naar onderen. Misschien een stuk alu folie gebruiken zodat die warmte weerkaatst wordt. Inmiddels begon het kouder te worden en heb ik alles weer ingepakt, de stove flink afgespoeld met water en op huis aan. Thuis aangekomen het blikje Kartoffel salad geopend, de inhoud van de food jar op het bord gedaan en gegeten. Smaak: De chili is te eten, maar persoonlijk vond ik het wat lafjes smaken. Als ik zelf chili maak brandt het je strot uit, een kwak appelmoes erbij om dat af te blussen en je hebt een godenmaal. Dit was eetbaar maar meer ook niet. Puur voor de nood, geen gastronomisch genot. De kartoffelsalad was echter wel prima te pruimen. Beetje zurig, maar over smaak valt niet te twisten, ik vond het in ieder geval prima te eten, een dikke pluim voor onze Duitse vrienden. Eindconclusie: De stove is een prima ding, licht van gewicht, simpel in het gebruik en goed schoon te maken. Wel om je ondergrond denken en je hebt een prima apparaat om op te koken als gas, benzine en andere fuels niet meer te krijgen zijn. Pannetje, niks op aan te merken, de stove past er in en daarom heb ik deze gekozen. Licht van gewicht, met pannengreep en handvat. Deksel werd niet heet tijdens het koken, dat vond ik een verademing. Chili, niet mijn smaak, maar voor nood voldoet het prima. Food Jar, doet zijn werk goed, na een rit van 1 uur was het gerecht nog goed warm. Mag ook wel voor die prijs, en natuurlijk is Stanley een gerenommeerd merk. Kartoffelsalad, een verademing. Hier wil ik nog wel wat van op voorraad hebben. Ideaal als basis voor een salade of op brood. dank voor je revieuw, het woord dus tabasco preppen. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Dr.Prepper Geplaatst: 11 november 2012 Delen Geplaatst: 11 november 2012 [admin] beide threads samengevoegd 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Ghost Geplaatst: 12 november 2012 Delen Geplaatst: 12 november 2012 [admin] beide threads samengevoegd Dank Dr. Prepper Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
CityPrepper Geplaatst: 12 november 2012 Delen Geplaatst: 12 november 2012 Mooie review. Kun/wil je wat meer vertellen over het gesprokkelde hout? Hoeveelheid? Dikte v/d takjes? Beetje nat? etc Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Ghost Geplaatst: 12 november 2012 Delen Geplaatst: 12 november 2012 Mooie review. Kun/wil je wat meer vertellen over het gesprokkelde hout? Hoeveelheid? Dikte v/d takjes? Beetje nat? etc Ongeveer 15-20 stukjes van 10-12 cm lengte. Verschillende diktes, beginnen met klein en als het vuurtje brandt de dikkere stukken. 's Morgens vers gesprokkeld, dus wat nattig allemaal. Maakt niet uit, dat is alleen de buitenkant, de binnenkant van de takjes is gewoon droog. Ik heb wel takken gesprokkeld die al op de grond lagen, dus makkelijk breekbaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hakin9 Geplaatst: 12 november 2012 Delen Geplaatst: 12 november 2012 mooiste hout voor zoiets is staand dood hout. Hout dan makkelijk breekt maar wel nog aan de boom zit. Doorsnee van +/- 3 tot 8 cm en dat met een mes splijten. Als je met een auto op diesel rijd zou je een klein beetje diesel (of motorolie van de onderkant van je auto) op je eerste houtjes kunnen smeren, dat maakt t makkelijker aan te steken Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Luna1 Geplaatst: 12 november 2012 Delen Geplaatst: 12 november 2012 essen hout doet het ook prima, zelfs als het nog leeft (dus bedoel als het pas geveld is-dus niet dood) ikzelf begin altijd met zeer kleine streepjes zeer droog hout, altijd succes, een dan steeds groter . Ik grill altijd met gewoon droog hout, is zeer fijn , Grill al jaren niet meer met kolen of brikets. Hout is zeer ideaal. vooral berken en essen, Als je dit goed drogen wil is dit binnen een half jaar droog. Luna1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Chinook Geplaatst: 12 december 2012 Delen Geplaatst: 12 december 2012 @Ghost dank voor de review! Ben wel erg benieuwd naar linkjes of iets van waar je het gekocht hebt en de prijzen van al deze mooie spullen.. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Ghost Geplaatst: 16 december 2012 Delen Geplaatst: 16 december 2012 @Ghost dank voor de review! Ben wel erg benieuwd naar linkjes of iets van waar je het gekocht hebt en de prijzen van al deze mooie spullen.. Hoi Chinook, de Wild Woodgas Camp Stove, de Tatonka Kettle 1,6 liter en de Stanley Food Jar komen van de countrystore countrystore Het eten komt van conserva.de Conserva.de Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
joost5 Geplaatst: 13 juli 2013 Delen Geplaatst: 13 juli 2013 Vandaag ook eens geprobeerd om met de woodgastove water te koken. Kinderlijk eenvoudig,wat takken in kleine stukjes breken,aansteken en na zo'n 6,5 minuut 1 liter water aan de kook. Was verbaasd over de kleine hoeveelheid takjes die er nodig waren om het water te laten koken. De woodgasstove past precies in een 2 liter zebra billycan,samen met het bord,de spork wat brandstoftabletten en een firesteel. Deze gaat standaard in mijn bob. Allebij besteld bij moosetrail buscraft,na 2 dagen al geleverd. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.