Ga naar inhoud
GENEGEERD

Noordhollandse prepper gezocht voor interview Radio Noord-Holland


Anneh

Aanbevolen berichten

Beste preppers, Ik wil graag in contact komen met een prepper in Noord-Holland voor een interview (live op de radio, minuut of 5) op locatie voor Radio Noord-Holland. Het is crisis, er is net een orkaan

over de VS geraasd, tijd om eens stil te staan bij wat je kunt doen om jezelf voor te bereiden op een ramp.

 

Het idee is dat een verslaggever naar je/u toekomt en dat het gesprek rechtstreeks (zonder montage) wordt

uitgezonden in het programma Arjan Burggraaf op Radio Noord-Holland.

 

Via http://www.rtvnh.nl kunnen jullie luisteren hoe het programma klinkt. Ik hoop dat iemand onze luisteraars hem of haar verhaal wil vertellen!!

 

Bedankt alvast, met

vriendelijke groet, Anneke Harmsen, redactie RTV N-H.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Beste preppers, Ik wil graag in contact komen met een prepper in Noord-Holland voor een interview (live op de radio, minuut of 5) op locatie voor Radio Noord-Holland. Het is crisis, er is net een orkaan

over de VS geraasd, tijd om eens stil te staan bij wat je kunt doen om jezelf voor te bereiden op een ramp.

 

Het idee is dat een verslaggever naar je/u toekomt en dat het gesprek rechtstreeks (zonder montage) wordt

uitgezonden in het programma Arjan Burggraaf op Radio Noord-Holland.

 

Via http://www.rtvnh.nl kunnen jullie luisteren hoe het programma klinkt. Ik hoop dat iemand onze luisteraars hem of haar verhaal wil vertellen!!

 

Bedankt alvast, met

vriendelijke groet, Anneke Harmsen, redactie RTV N-H.

 

Ik ben geen Noord Hollandse prepper, maar wil via deze weg graag reageren op je oproep. Ik hoop dat de main stream media (dus de betaalde journalisten die kleur moeten bekennen voor behoud van baan) eens de moeite kunnen nemen om relevante zaken aan te kaarten. Het mag en kan niet de bedoeling zijn om preppers op de zelfde manier in een bepaald hoekje te stigmatiseren net als dit bij de Occupy beweging is gebeurd. Vaak worden niet al te snuggere types voor de camera of microfoon gehaald om zo een beeld te schetsen van een groepje maatschappelijk verdwaalden.

 

Het lijkt mij nuttig om aan te kaarten dat mensen gaan preppen omdat ze (onder meer) een economische crisis aan zien komen. Misschien dat journalisten als jij eens de onderste steen boven kunnen gaan proberen te halen over het hoe en waarom van deze crisis.

De mainstream media verlegt de aandacht naar het verkeerde onderwerp. Nu zijn preppers in eens in beeld als gevolg van wellicht orkaan Sandy en de uitzendingen van National Geographic, maar dat mensen zich voorbereiden komt omdat mensen daadwerkelijk de problemen voorzien.

Natuurlijk is het waar dat mensen in de problemen komen, maar naar mijn smaak zou goede journalistiek zijn dat men aan de kaak stelt hoe deze grote economische krachten achter de schermen de ellende zo zwaar maken dat je je er als individu nauwelijks meer tegen Kunt wapenen. Wat te doen? Een tweede baan aannemen? Dag en nacht werken? Moeilijk als juist de werkgelegenheid krimpt. Je huis verkopen? Moeilijk in een neer gaande markt. Al je spaar te goed op souperen? Ja, dat gebeurt al gezien de cijfers op pagina 1 van deze thread.

 

De ellende met de landen die hun betalingsverplichtingen niet meer konden voldoen heeft er voor gezorgd dat Brussel alle landen dwingt tot draconische bezuinigingsmaatregelen. Nederland leek tot nu toe redelijk de dans te ontspringen, met wat niet noemenswaardige ingrepen als de BTW verhoging, maar met het nieuwe kabinet gaan we ineens vol gas op de keiharde tour.

 

De vraag die door respectabele journalisten zou moeten worden gesteld is: Waarom is Griekenland zo hard onderuit gegaan. Maar zowel economen als journalisten die mee draaien in de grote maatschappelijke molen, waarin iedereen zich vooral druk maakt om haar eigen carrière, durft niemand de waarheid te noemen of echt kritische vragen te stellen.

 

Even een stukje geschiedenis:

Griekenland was een lastige luis in de pels tijdens de Balkan oorlog.

Dit was de oorlog die veel Nederlanders zich nog herinneren met betrekking tot het Srebrenica debakel. De oorlog van van Karremans "

".

In mijn optiek moest Griekenland hiervoor worden gestraft met het listige plan van een financiële crisis. Ik denk dat het een bewust geïmplementeerde crisis is met mede weten van Brussel. Geen kritische journalist die hier aan denkt of ook maar over durft te schrijven!

Dan moet immers de onderste steen boven. Dat kan niet in een land dat het het internationale hof voor oorlogsmisdaden heeft gekregen. Zowel economische belangen voor Nederland als het feit dat Nederland vooral EU en NATO minded is, zorgt ervoor dat kritiek van binnenuit niet wenselijk is.

 

Kijk even hier op Wikipedia: Yugoslav wars, voor meer achtergrond over de Griekste steun aan Servië in de Joegoslavië oorlog.

Als je goed graaft blijkt dat Amerika via de CIA infiltratie een grote rol in deze oorlog had. Waarbij je moet denken aan de zelfde belangen als die nu in het Midden Oosten de drijfveer zijn tot de oorlogen daar.

 

Voorafgaand aan de crisis blijkt de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de Griekse overheid jaren lang te hebben voorzien van riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was.

Daarmee hielp Goldman Sachs niet alleen Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schuld te steken. Het leverde Goldman Sachs honderden miljoenen op en was het begin van de structurele ondermijning van de euro. Zowel de bank als de Griekse overheid vonden het kennelijk de normaalste zaak van de wereld. ‘Iedereen deed het’, zo heette het. De Europese controleur, Eurostat, was op de hoogte van de deals en zag er geen kwaad in. Zou die controleur dan wellicht willens en wetens op deze crisis aangestuurd kunnen hebben? Heeft Brussel boter op zijn hoofd? Ik zou zeggen kijk eens naar deze VPRO documentaire voor meer. Je kunt je dus afvragen of Griekenland niet bewust in de problemen is gebracht. Je kunt je ook afvragen of Griekenland hierin als lijdend voorwerp is gekozen als straf voor hun steun aan Servië in de Joegoslavië oorlog. En daarnaast zou je je af kunnen vragen of Griekenland niet simpel weg de trigger was om de hele Euro zone mee te zuigen in deze crisis.

 

Nu gaan we het Echte grote plaatje eens bekijken. Dan zie je dat zowel de olie belangen als de pijpleidingen een rol spelen en dat strategische landen ingenomen moeten worden.

 

Deze financiële crisis houdt ons (het volk) lekker zoet en ondertussen vinden er imperialistische oorlogen plaats die door onze main stream media volslagen kritiekloos verslagen worden. Het doel is het vormen van Eén Wereld Regering. De oorlogen die gevoerd worden hebben meerdere doelen, maar hoog in het vaandel staat de olie. De crisis, waarin Griekenland als lijdend voorwerp genomen is om de hele EU zone in mee te zuigen, is bedoelt om iedereen in Europa financieel zo klem te zetten dat we steeds meer macht vanuit Europa zullen gaan accepteren. Alles gebeurt parallel. Brussel en de euro zijn slechts tussen stadia tot de weg naar de totale macht vanuit de VN.

 

Dus het feit is dat in de gehele Euro zone, ja nu zelfs in Nederland, de pijn voelbaar wordt als resultaat van deze gebouwde crisis die bij Griekenland begon. De vraag zou dus (naar mijn idee) niet moeten zijn: "Moeten mensen die jaren lang gewend zijn geweest in relatieve luxe te leven nu niet gewoon eens inzien dat er andere dingen belangrijk zijn in het leven?". Nee de vraag zou wat mij betreft moeten zijn: "Waarom brengen de grote banken (als Goldman Sachs), die achter de schermen bestiert worden door een paar families, landen bewust zo in de problemen dat grote werkeloosheid ontstaat, mensen hun vaste lasten niet meer op kunnen hoesten en het einde nog lang niet in zicht lijkt?"

In 2013 wordt al een te kort in de wereldvoedselproductie verwacht, dus naast dat mensen hun vaste lasten niet meer kunnen betalen, gaan dagelijkse kosten ook nog eens om hoog.

 

Welke journalist, krant of radiostation durft het aan de onderste steen boven te halen? Durf jij je baan op het spel te zetten door echt kritisch te zijn!?

Wanneer gaan wij als volk "Nee" zeggen tegen al die maatregelen die zogenaamd noodzakelijk zijn om landen als Griekenland te helpen waarvan de economie door Brussel zelf in samenwerking met een Amerikaanse bank (lees Amerika) financieel doel bewust om zeep geholpen is?

Wanneer gaan we inzien dat die steun pakketten geen steun zijn, maar gewoon een financiële strop om de nek en een alibi om alle landen in de Eurozone in een ongelooflijke crisis te leiden?

Wanneer gaan we inzien dat onze overheid ons niet helpt, maar tegen werkt zuiver en alleen om de grote agenda van Brussel door te drukken?

Wanneer gaan we inzien dat dit alles parallel loopt met het voeren van imperialistische oorlogen waarbij valse alibi's worden gecreëerd en CIA infiltratie plaats vindt met als doel de olie landen volledig in te pikken? (waarvan ook geen kritische verslaggeving)

Wanneer gaan we inzien dat het grote doel is om een nieuwe wereld regering te vormen met één munteenheid en één wereldregering en één wereldleger als oplossing voor het (zelf geschapen) probleem.

 

Dus ik hoop dat jullie als journalisten de taak op je nemen door de Preppers scene serieus in het daglicht te plaatsen en hun drijfveren goed in beeld te brengen en ze niet weg te zetten als een clubje hobbyisten en maatschappelijk afgedwaalden.

Ik ben benieuwd naar het interview.

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook positief over haar oproep, maar ik probeer haar vooraf alvast te prikkelen om de preppers scene niet op een occupy-achtige wijze in een bepaalde hoek te plaatsen en kritische journalistiek te plegen. :)

 

Perfect had je post ook nog niet gelezen maar zag haar oproep en ik zeg de mensen altijd dat ze even aan moeten geven dat ze toestemming hebben gehad met geheime code :) Dat had ze niet gedaan dus denk ik meld het even.

 

Ik ben helemaal met je eens, prikkelen en "out of the box" denken :-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, sorry, dat had ik er niet bij gezet. Vergeten!

 

Het is overigens helemaal niet mijn bedoeling om de preppers op een rare manier neer te zetten. Wat wij maken zijn informatieve gesprekken van een minuut of 5 met mensen in de provincie die een bijzonder verhaal te vertellen hebben. We hebben helaas niet de tijd en de middelen (geld, net bezuiniging achter de rug en de nieuwe komen er al weer aan, waardoor o.a. documentaires en onderzoeksjournalistiek het steeds moeilijker krijgen!) om onderzoeksjournalistiek te bedrijven.

 

Wij gaan met een open blik (en microfoon) bij mensen langs en vragen ze naar hun verhaal. En als dat verhaal gaat over oprechte angst dat het mis gaat gaan en wat ze doen om daar met zo min mogelijk kleerscheuren doorheen te komen dan zullen we dat zo vertellen, zonder daar een draai aan te geven of het belachelijk te maken.

 

Natuurlijk zullen er kritische vragen gesteld worden, maar het is aan de geinterviewde om daar niet defensief maar met informatie op te reageren, zodat het verhaal duidelijk wordt voor mensen die geen idee hebben wat preppen is. Dat is de bedoeling, niets meer en niets minder. Met groet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...