Van Eva Geplaatst: gisteren om 18:18 Delen Geplaatst: gisteren om 18:18 Beste preppers, Ík ben nieuw hier maar heb al een lange tijd voorraad. Nu heb ik pannenkoekenmeel gekocht waar je alleen water aan toe moet voegen. Hoe kan ik dit het beste bewaren? In een luchtdichte pot met een zuurstofabsorber? Wie kan mij helpen? Dank alvast 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
gerard Geplaatst: gisteren om 20:46 Delen Geplaatst: gisteren om 20:46 Beste @Eva, Welkom op het forum. Wanneer ik bewaaradvies van dit soort pannenkoekenmeel lees staat er: Koel en droog bewaren. Na openen in afgesloten bus (of pot) bewaren voor max. 6 weken. Meestal zit dit in een afgesloten zak, welke dan weer in een kartonnen verpakking zit. Ik ga ervanuit dat dit luchtdicht en zuurstofarm is verpakt. Anders zou het na het openen even lang houdbaar zijn. Als u het tot de houdbaarheid termijn wilt bewaren, kunt u dit in de originele verpakking bewaren. Waarschijnlijk is het na de houdbaarheidsdatum nog prima bruikbaar. Alleen zal de smaak/kwaliteit wel achteruitgaan. Voor welke tijd wilt u dit pannenkoekenmeel bewaren? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Van Eva Geplaatst: 18 uren geleden Auteur Delen Geplaatst: 18 uren geleden Beste Gérard dank voor je reactie. Maar hoe kan ik het langer bewaren. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
gerard Geplaatst: 10 uren geleden Delen Geplaatst: 10 uren geleden Omdat het pannenkoekenmeel (waarschijnlijk) zuurstofarm verpakt is, heeft het denk ik weinig zin om dit in blikken te verpakken met zuurstof absorpers. Ik denk dat u het beste de verpakking koel en droog kunt opslaan. U kunt het pannenkoekenmeel waarschijnlijk veel langer bewaren dan de houdbaarheid datum. Dit product heeft een een tht datum (tenminste houdbaar tot). U zou het kunnen testen door een product na de houdbaarheid te testen, de smaak kan minder zijn, maar het zal nog prima bruikbaar zijn. Ik probeer in mijn voorraad, de nieuwste producten achteraan te zetten en de oudste producten eerst te gebruiken. Zodat de producten binnen de houdbaarheid datum worden gebruikt. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mevr.Grijpstra Geplaatst: 8 uren geleden Delen Geplaatst: 8 uren geleden 20 uren geleden, Van Eva zei: Hoe kan ik dit het beste bewaren? In een luchtdichte pot met een zuurstofabsorber Dit soort pannenkoekmeel gebruik ik zelf al jaren. Verpakken met een zuurstofabsorber zou ik niet doen. Bewaren gaat bij mij prima door de gesloten originele binnenzak over te pakken in een plastic diepvrieszakje dat ik dichtseal maar niet vacumeer. Droog en donker bewaard in een grotere curver opbergbak blijft het dan wel 2 a 3 jaar goed. uitstekend geschikt als prepvoer dus! ps: alles wat in poedervorm is,en ook zout en suiker, vacumeer ik niet. daarvan wordt het hard en klompig. poeders kan je het best losjes verpakken. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Roel Geplaatst: 1 uur geleden Delen Geplaatst: 1 uur geleden Ik prep niet zulke zaken. Granen zijn beter te bewaren en daar maak je meel van als je het nodig hebt. Pannenkoeken zijn m.i. een luxe-artikel waar ik niet gauw naar zal talen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.