Ga naar inhoud
GENEGEERD

Geblikt voedsel op warmere plek bewaren, kan dat?


Edwin1113

Aanbevolen berichten

Hallo toppers! 

 

Ik ben momenteel veel geblikt eten aan het in slaan. Ik heb helaas maar beperkte opslag in de kast beneden waar het koud en droog is. Ik wil dus eigenlijk geblikt eten bij mij binnen in huis zetten. Maar daar gaat natuurlijk de verwarming aan en kan het wel 30 graden worden in de zomer! 

 

Ik kan niks vinden online over hoe lang geblikt eten goed blijft in dit geval. Ik weet dat als het koel en droog word bewaard dit makkelijk 20 jaar kan zijn, en dat het achteruit gaat als het een warme omgeving is, maar hoe hard? 

 

Weet iemand dit? 

 

Met vriendelijke groet. 

 

Edwin

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
46 minuten geleden, Edwin1113 zei:

en dat het achteruit gaat als het een warme omgeving is, maar hoe hard? 

 

Weet iemand dit? 

Zolang het blik gesloten is en niet bol staat kan je het eten. De kwaliteit van het voedsel zal echt niet achteruit gaan als het 30 of 40 graden warm gaat worden in je opslag.

Wat ik persoonlijk wel heb ervaren is dat sommige blikken die slecht zijn ingeblikt alsnog gaan oxideren vanuit de buitenkant naar de binnenkant.

Zo kwam ik enige dagen geleden tot mijn verrassing tot de ontdekking dat mijn ingeblikte tonijnvoorraad (geen paniek, het is geen echte tonijn) op diverse blikken is bedorven. Ik probeer er nog een post over te maken want dat had ik eigenlijk niet verwacht.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

goeie vraag waar ik ook nog niet helemaal zeker over ben.  Zolder kan ook aardig warm worden. Bederven is nu nog niet zo'n issue want het meeste eten rouleert gewoon mee in de rest van de dagelijkse voedselvoorraad. (Beneden op>aanvullen van zolder> boodschappen vullen zolder aan), maar als er geen toevoer meer is en het langer gaat moeten staan..?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 11 maanden later...

ik maak je kunt het niet gek genoeg maken, en je kunt het inmaken.

mijn ingemaakte potten en blikken staan gewoon op een slaapkamer en nooit heb ik iets slecht zien worden.

dus wat mij betref kun je blikken bijna overal bewaren. het eten daarin is toch steriel.

mooi dat je rouleer dat doe ik ook met mijn voorraden fifo werkt goed.

zo heb ik oudere erwten soep vervangen voor een nieuwe partij erwtensoep.

 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Volgens mij maakt het niet al te veel, net als bij weckpotten die hoeven ook niet perse koel te staan, maar het liefste wel donker, bv achter een gordijn of in een kast. Het gaat erom dat er niet al te grote temperatuurschommelingen zijn. Ik ken mensen die potten en weckpotten op zolder hebben staan, daar zal de temperatuur in de zomer langzaam oplopen en richting winter weer afnemen. Maar wel het liefste zo koel en donker mogelijk bewaren.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

tht datums hahahaha vanavond (20-juni-24) chill con carne tht Nov-2006 oud leger. Smaakte heerlijk.

de appelmoes de laatste pot inmaak datum 19-2-2001 was heerlijk.

zou weer eens kijken wat de appels van de laatste oost zou moeten kosten.

zo best 100kg omzetten naar compote.
 

 

 

IMG_4744.JPG

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
  • 1 maand later...

Welkom beste @iona

 

Heel fijn dat jij je hier hebt aangemeld.

 

Wij hebben onze vriezer en koelkast nog geen 500 meter van ons af en het word steeds aan gevuld dus we hoeven thuis geen stroomvreters te plaatsen, soms kopen we iets en bewaren het op de douchecel vloer die is het koelste van het huis, we zijn we aan gewend en besparen behoorlijk wat en hebben zo een goed buffer voor onverwachte uitgaven.

Het huis verwarmen doen we ook al vele jaren niet meer, na de zomer blijven we zolang mogelijk dun gekleed en wennen zo aan de koude, tot het zo koud word dat we ons warmer gaan kleden, en heel goed dagelijks bewegen brengt ook de circulatie van het bloed goed op gang.

 

Misschien vind je het een leuk idee om wat meer over je zelf te vertellen, dat schep meteen een band en kunnen we je met verschillende dingen helpen, heb je vragen over iets wat je op het forum tegen komt stel ze en wij proberen je vragen te beantwoorden of een idee geven.

https://forum.preppers.nl/forum/9-voorstelronde/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, ik ben nieuw op het forum.

Ik ben al heel lang geïnteresseerd in conserveren van voedsel, ik word er steeds beter in en het wordt ook steeds leuker.

Ik heb geen mogelijkheid tot verhuizen en woon op een klein flat, gezien dat ik niet groot ben van vertrouwen, leg ik nix in mijn schuur, dat is best passen en meten hoor 

Ik prep voor de komende armoede omdat ik niet zo nadenk aan een oorlog, maar mijn verbanddoos is best groot.

Ik ben benieuwd wat het forum mij brengen gaat.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 29-9-2021 om 19:30, Edwin1113 zei:

Hallo toppers! 

 

Ik ben momenteel veel geblikt eten aan het in slaan. Ik heb helaas maar beperkte opslag in de kast beneden waar het koud en droog is. Ik wil dus eigenlijk geblikt eten bij mij binnen in huis zetten. Maar daar gaat natuurlijk de verwarming aan en kan het wel 30 graden worden in de zomer! 

 

Ik kan niks vinden online over hoe lang geblikt eten goed blijft in dit geval. Ik weet dat als het koel en droog word bewaard dit makkelijk 20 jaar kan zijn, en dat het achteruit gaat als het een warme omgeving is, maar hoe hard? 

 

Weet iemand dit? 

 

Met vriendelijke groet. 

 

Edwin

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik woon in een flat onder een plat dak, ik heb niet anders, Ik heb twee jaar geleden kip geweckt en die was fantastisch lekker ik ga het weer doen en dan mag die inderdaad 5 jaar blijven staan. 

En mijn huisje is goed warm het staat wel in mijn koudste kamer maar meer dan dit app ik niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 8-9-2024 om 22:40, mien zuinig zei:

Hallo, ik ben nieuw op het forum.

Ik ben al heel lang geïnteresseerd in conserveren van voedsel, ik word er steeds beter in en het wordt ook steeds leuker.

Ik heb geen mogelijkheid tot verhuizen en woon op een klein flat, gezien dat ik niet groot ben van vertrouwen, leg ik nix in mijn schuur, dat is best passen en meten hoor 

Ik prep voor de komende armoede omdat ik niet zo nadenk aan een oorlog, maar mijn verbanddoos is best groot.

Ik ben benieuwd wat het forum mij brengen gaat.

Ha geweldig beste @mien zuinig,

Wij hebben jaren geleefd als extreem minima en dat is best heel goed gegaan je kan er steeds beter in worden, en nu we onze AOW hebben kunnen we daar heel goed van leven, ik heb ook wat info daar over op het forum gezet: Tips voor de minima's overleven in tijd van recessie. DEZE TIPS ZIJN BEDOELT OM TE HELPEN NIET OM DE AANDACHT OP ONS ZELF TE RICHTEN., Geplaatst: 11 februari 2015

Ik denk dat je daar nog wel wat aan kan hebben om nog meer armslag te krijgen, na dat stukje heb ik nog meer info verstrekt in de topic.

 

Heel fijn dat je bij ons bent gekomen, leef je maar fijn uit.

We zijn actief met een klein groepje dus kunnen zo mooi ruim aandacht aan elkaar geven, en de info is overweldigend, bezoeker komen en getalen ook dag en nacht op zoeken naar de beste info.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 8-9-2024 om 22:44, mien zuinig zei:

Nou ik woon in een flat onder een plat dak, ik heb niet anders, Ik heb twee jaar geleden kip geweckt en die was fantastisch lekker ik ga het weer doen en dan mag die inderdaad 5 jaar blijven staan. 

En mijn huisje is goed warm het staat wel in mijn koudste kamer maar meer dan dit app ik niet.

Wij hebben de koelkast en vriezer nog geen 500 meter van ons huis en hoeven het nooit te bevoorraden, en kost ons geen stroom en onderhoud, mocht het stuk gaan dat word het in "no time" gerepareerd of vernieuwd.

Ja je begrijpt het al, ja we hebben amper huishoud apparaten, weten daar heel handig mee om te gaan, besparen is onze hobby en specialisme geworden door de jaren heen.

 

We eten niet elke maand vlees, maar bakken het even voor, voor de volgende dag, en bakken het dan af zo heeft het minder kans om te bederven, en eten het rond 11:00 dus mooi op tijd.

 

Winters kan je heel goed wat koelhouden op het balkon, uit de zon.

 

Strijken van ons mooie kleding hoeft ook niet, bij de aankoop van kleding knijpen we eerst de stof in elkaar blijven er geen kreukels in zitten dan kan je er wel van uitgaan na het wassen dat je het niet hoeft te strijken, wel iets vochtig ophangen, mijn vrouw was de fijne stoffen op de hand en droogt het iets in een losse centrifuge.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Leg eens beter uit als je wilt, hoe vervang jij een vriezer? 

Ik heb geen grond maar wel gronde loos nieuwschierig en hoe vervang je de koelkast, werk je met voorraad? Hoe dan.

Heb je je koelkast gewoon uit staan?

Ik heb juist een grote vriezer omdat ik dan meer kan met de afkorting stikkers en zo.

 

Cool, je woont toch wel in Nederland toch niet op een ijsschots in Noorwegen?

aangepast door mien zuinig
Aanvullend
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...