Ga naar inhoud

ReadyMom

Lid niveau 2
 • Items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

ReadyMom won de laatste dag op 19 november 2021

ReadyMom had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

ReadyMom's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

27

Reputatie

 1. Alleen de notelaar móet weg. Ik lust ze sowieso niet, hij is mij veel te groot + schaduw, blad verteert slecht, en de wortels geven stoffen af waardoor er onder de boom weinig/slecht kan groeien. De grote pruim heb ik rigoureus gekortwiekt, heb ik ook niet veel mee dus doet ie t wel nog, best, zo niet, ook best. Rond die stam ben ik begonnen een hutje voor m'n zoontje te bouwen. Maar alle kleine fruitboompjes blijven, in elk geval tot ik volgend jaar zie wát het allemaal precies is, tot nu toe weet ik alleen zeker dat er 1 hand- en 1 stoofpeer tussen staat, en ik neem aan een appel (maar welk ras?) Deze boompjes wil ik eigenlijk naar de noordzijde verkassen (waar nu dus de noot staat), veel praktischer daar ivm schaduwwerking en tuin indeling.
 2. Sind de verhuizing 3 jaar geleden wel een beetje aangerommeld in de achtertuin, maar dat is toch beperkte ruimte als je er ook een vijver en kippenren en sierplanten in hebt staan. 2 jaar geleden dus op de wachtlijst laten zetten voor een moestuin op het complex in de buurt. Niet te ver weg, bijna op route van/naar zoontje's school, mooie oppervlaktes en jeugdsentiment want mijn opa heeft daar ook heel lang een tuin gehad. Ein-de-lijk ongeveer anderhalve maand geleden een tuin aangeboden gekregen en aangenomen. 238 m2, kunstof huisje erop, watertank, vijver erin, iets van 8/9 fruitbomen, druif, 2 rabarberpollen, vijgenboompje, en een redelijk grote notenboom (als daar een liefhebber voor is, gratis op te halen, wel zelf uitgraven), en waarschijnlijk nog wel het een en ander kleins. Gezien de tijd van het jaar ben ik nu dus voornamelijk bezig met het grote werk aan de layout, tegels verplaatsen om vakken te maken, snoei, e.d. Kan niet wachten om er écht mee aan de slag te kunnen en weer heerlijk verse eigen oogst te hebben.
 3. Tot nu toe gaat t grotendeels over 'verstopt in de border', maarrrr WSHTF, hoeveel mensen gaan dan nog vrolijk hun (sier)tuin netjes houden? Oftewel; er komt 'onkruid'. Wees dat voor en verzamel zaden van eetbare wilde planten, en strooi dat tijdig uit. Wat daarvan groeit neemt ruimte in van niet-eetbaar onkruid. Snel from the top of my head; -klaverzuring (niet teveel consumeren; oxaalzuur) -klaversoorten -honingklaver -luzerne -wilde chichorei -zuring -weegbree -dovenetels -kaasjeskruid(malva) soorten -de bekende paardebloem, brandnetel etc -..... Nog een tip voor de gewone tuin; Zuurbes (Berberis vulgaris)...doornige struik en eetbare besjes
 4. Dat is een goede aanpak als het kan, maar veel budgetpreppers hebben niet de financiele speelruimte om in 1 klap bulk in te slaan
 5. Om terug te komen op het originele onderwerp; legerdump, kringloop, rommelmarkt en gedumpte spullen bij vuilcontainers leveren mij altijd goede resultaten voor een schijntje. Een greepje uit de scores daarvan; -4persoonstent voor een euro (tja, je kan de ruimte maar echt erg nodig hebben en er vanaf moeten, mijn dank was groot) -rugzakken -wollen dekens -een keur aan gereedschap -gasbrandertje -rechauds(warmhoudplaatjes) op waxinelichtjes en 2persoons fonduerekjes met oliebrandertjes -olielampen en petroleumstellen -foodgrade jerrycans voor wateropslag -gloednieuwe kisten (het schoeisel) -pannen en bestek -varia kampeerspullen (zag laatst op een rommelmarkt ook veldbedden, helaas toen geen budget meer) -hele bergen informatieve boeken (zoals grootmoeders tips, tuinieren, koken, SAS, houtbewerking..) Verder hier ook idd goed de 1+1 aanbiedingen e.d. in de gaten houden voor eten, verzorging, schoonmaak, met elke boodschappenronde 1 of 2 voedselvoorraad en 1 of 2 water extra inkopen, en regelmatig je overtollige spullen te koop zetten om weer wat extra budget te genereren voor het sparen voor duurdere preps. Sinds kort weer een noemenswaardige moestuin, dus vanaf komend jaar komt daar ook een hoop vanaf wat de voorraad aan kan vullen.
 6. 2 verdiepingen duiken wordt m niet nee gelukkig een groot kantelraam dus kunen er goed uit. zwem- of reddingsvest(en), iig voor kind, moeten er nog wel komen inderdaad
 7. heb deze ook, vind het ideaal (ook ter variatie van ander standaard blikvlees). Gebruik het in soepen, pasta's, als smeersalade. Of eerst even kruiden en beetje opbakken en dan door een salade of in een wrap oid.
 8. goeie vraag waar ik ook nog niet helemaal zeker over ben. Zolder kan ook aardig warm worden. Bederven is nu nog niet zo'n issue want het meeste eten rouleert gewoon mee in de rest van de dagelijkse voedselvoorraad. (Beneden op>aanvullen van zolder> boodschappen vullen zolder aan), maar als er geen toevoer meer is en het langer gaat moeten staan..?
 9. Voor aanname van dit huis eerst op overstroomik.nl gekeken, zolder zou droog moeten blijven hier. Water zal hier snel zijn, alleen een fiets, dus direct vluchten (of het moet ruimer van tevoren bekend zijn) zit er hoogstwaarschijnlijk niet in. Dat betekent dus iig een poosje op zolder moeten bivakkeren tot er evac komt of het water kalm genoeg is om weg te kunnen roeien. De zolder is hier dus ook op ingericht. Nouja....momenteel een grote puinzooi, moet het snel weer op orde gaan brengen, maar in principe is alles daar wel zo'n beetje aanwezig om het een poosje vol te houden. -Watervoorraad + filtertje -2 boxen eten e.d. -Luchtbed (+ alle kampeerspullen), beddegoed, handdoeken, warme kleding -kookbronnen+brandstof, kaarsen+batterij licht -servies, bestek, pannen -emmers -toiletvoorziening -verzorging -entertainment (boeken, spelletjes, tekenen/schrijven, beetje speelgoed voor kind)) -radiootje -ehbo -opblaasboot+spanen
 10. Ik schop m ook weer omhoog 😊 Mijn eigenlijke antwoord is eigenlijk kort maar krachtig; m'n zoontje. Uit overlevingskans-oogpunt natuurlijk alleen maar een belemmering(zeker als je op pad bent, verscholen moet blijven of juist snel veel afstand afleggen, weinig eten en het kind is al niet zo sterk in omgaan met onverwachte zaken), in langdurig toekomstbeeld wel handig (opgegroeid met de nieuwe situatie, jong, sterk..). Maar ja, mama-oerkrachten, je nakomelingen beschermen natuurlijk. Familiecontacten zijn er niet meer aan mijn kant, dus daar ga ik me niet ineens dan wel om bekommeren. Ex/zoontje's vader woont op aardige afstand, dus zou helemaal afhankelijk zijn van de situatie en hoeveel tijd er is en/of hij toevallig net hier is voor halen/brengen van zoontje. Ik gun de kleine natuurlijk beide ouders in een rotsituatie, aan de andere kant deal ik liever met zijn gemis van papa dan steeds in de clinch komen te liggen onderweg of op belangrijke momenten omdat onze visies botsen. Daarbij ligt zijn skillset voornamelijk in de ICT dus ook niet direct een praktische meerwaarde en andere bruikbare kwaliteiten kan ik ook niet zo 123 verzinnen eigenlijk. Got, dat klinkt blunt, maar goed, so be it. De sociale kring is zeer klein, en ook daarbinnen eigenlijk weinigen waarvan ik zeg 'ja daar zouden we wat aan hebben'. Buurvrouw zou wat mij betreft mee mogen als ze wil, maar op voorwaarde alleen zij (en evt. logerende kleinzoon). Flinke aanpakker, kunnen het goed vinden, vertrouwd voor zoontje. Voor ons komt het dus waarschijlijk neer op zoveel/-lang mogelijk verdekt blijven en hopen iemand of een groepje te treffen waar we bij aan kunnen sluiten (waarbij 'gutfeeling' toch echt ook een grote factor zal spelen) en waar mijn skillset enige meerwaarde kan bieden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...