Ga naar inhoud
GENEGEERD

Katana.


Gast offgrid

Aanbevolen berichten

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

haha mijn idee eentje van n echte meester...maar k ben er al achter gekomen dat die onbetaalbaar zijn(voor mij teminste)De firma Hanwei maakt echter een goed alternatief..geen echte oude meester maar wel goeie kwaliteit en het belangrijkste ze zijn te gebruiken voor snij oefeningen.

http://www.hanwei.be/html/exclusieve-japanse-zwaarden-limited-series.htm

De firma Ronin schijnt ook redelijke te maken die heb ik alleen in Nederland nog niet kunnen vinden...

http://www.katana-samurai-sword.com/blog/2009/10/waarop-letten-als-u-een-katana-wilt-kopen/

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja dan krijg ik alweer het idee van een orginele copie lol,

maar inderdaad die dingen zijn onbetaalbaar, mijn opa had eerder een echte die door een japaner was gebruikt in ww2 jammer dat het oude beestje verloren raakte in een brand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja ik kan het verhaal er achter niet meer ophalen.. maar het was niet fris.. ik kan mn moeder nog herinneren die ging helemaal over de rooie toen mn opa het vertelde :p

kan wel is aan mn oma vragen hoe hij er aan is gekomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Een van de goedkoopste bruikbare katanas: cheness zie bv: http://www.sword-buyers-guide.com/sharp-functional-swords.html

Het staal is goed meestal springsteel 9260 en vaak volledig, niet differentieel, gehard. Afwerking slecht, saya past vaak slecht, handvat zal niet snel loskomen verder slecht enz. Niks wat een handige jonge/meisje niet kan oplossen....

Verder kan het alleen duurder worden, echt japans zwaard, vanaf 10-20 k euro, wwwII zwaarden kunnen al een stuk goedkoper zijn maar dan ga ik eerder voor bovenstaande cheap versie.

Een van de beste kopen mijn inziens L6 brainite van bigear alleen het staal 4000 dollar, zonder polijsten dat kost je nog eens vanaf 2000 dollar, de rest kan je als je handig bent zelf, anders kom je snel op 10k dollar uit.

Tel twee jaar training, vier uur les pw plus wat uur zelftraining pw, voordat je er mee om kunt gaan zonder een grotere bedreiging voor jezelf dan een andere, echte, tegenstander te zijn of je zwaard om zeep te helpen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...
  • 1 jaar later...

Een katana heb ik niet,wel een wakizashi, de Hanwei tactical wakizashi in 5160 staal. Voor mijn gevoel beter hanteerbaar en wendbaarder dan een grotere katana, was wel niet echt scherp en heb hem zelf wat moeten bijslijpen (wat net iets moeilijker is dan een gewoon mes moet ik zeggen :p).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...