Ga naar inhoud
GENEGEERD

Anti schimmel voor tent???


Zinzzy

Aanbevolen berichten

Hoi hoi,

 

Heb al eerder aangegeven schimmel te hebben in een tent, coleman deluxe (ofzo) is een goede tent en wil m niet kwijt.. Nu heb ik gezocht hier op t forum maar kan t nergens terug vinden... Er schijnt schoonmaakspul voor schimmel te zijn zonder dat dit de waterdichtheid van de tent aantast... Hoe wat waar te koop? Naam van t product ???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Bij de ANWB hebben ze 7 producten getest die voor tenten geschikt zijn dus misschien een van deze 7 producten proberen?

http://www.anwb.nl/bestanden/content/assets/anwb/pdf/kamperen/schoonmaak.pdf

(PDF-bestand)

Als je weet van welk materiaal de tent gemaakt is kun je voor het product kiezen die het beste bij je tent past.

Wanneer je met Biotex aan de gang gaat zul je daarna de tent opnieuw moeten impregneren omdat deze dan niet meer waterdicht is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Zinzzy: Bedoel je die zwarte aanslag in het katoen? Dat noemen ze ook wel het 'Weer'. Geen idee of hier tegenwoordig handige middeltjes voor bestaan, maar vroeger kon je weinig anders dan je tent drogen en die zwarte vegen voor lief nemen. Elke poging deze te verwijderen verzwakt het katoen. Als eenmaal de katoenen buitentent goed is aangetast rest er niets anders dan opnieuw impregneren.

 

Zelf heb ik al 15 jaar dezelfde katoenen tent (polycotton om exact te zijn, is een lichtgewicht katoen met wat kunststof). Paar dagen geleden voor het eerst een flap van de binnentent gewassen, want die ligt iedere keer in de modder en klei en het leek wel alsof er een kudde koeien op gescheten had. ;)

 

Hoe minder je met het tentdoek prutst, des te langer het meegaat. Zolang de tent niet lekt, niet opnieuw impregneren.

En natuurlijk altijd meteen uitpakken als je hem nat hebt moeten meenemen. Hoe vaak het wel niet misgaat na een lange terugreis... Morgen leggen we die tent wel te drogen en tja, na 24 uur zit het 'weer' er al in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...