JohnM Geplaatst: 7 juli 2012 Delen Geplaatst: 7 juli 2012 Eén van de pijlers van mijn voedselvoorraad is pasta, lang houdbaar en we lusten het allemaal graag. Echter, pasta moet je natuurlijk wel een beetje lekker maken en dat doe je bijvoorbeeld met tomatensaus. Nu hebben de potjes en flessen saus en ketchup die je in de supermarkt kan kopen als nadeel dat ze vol zitten met allerlei rotzooi zoals kleur- geur- en smaakstoffen, veel te veel zout en elk spoortje vitamine is door de bewerkingen die het heeft ondergaan wel verdwenen. Dus, je kunt het beter zelf maken. Hoe doe je dat? Neem een aantal tomaten, bij voorkeur gave exemplaren, een flink aantal vlezige tomaten voor de structuur en een paar zoete voor de smaak. Eventuele tomaatjes uit eigen tuin ook toevoegen uiteraard. Snijd de tomaten kruiselings in, laat ze even ( 30 seconden) schrikken in kokend water en verwijder de velletjes. Snijd de tomaten in stukken. Neem een ovenschaal, op de bodem doe je een versnipperd uitje, eventueel wat knoflook naar smaak, wat fijngesneden groente (stukjes broccoli zijn erg lekker), leg daar de tomaten op. Bestrooi met wat zout en peper naar smaak en voeg enkele lepels basterdsuiker toe. De suiker geeft smaak en houdbaarheid. Sprenkel er nog wat olijfolie over en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Vervolgens zet je de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Terwijl de schaal in de oven staat kun je enkele lege HAK-groentepotjes steriliseren door ze te koken in een pan met water (ook de dekseltjes). Als de oven klaar is, giet je de inhoud van de schaal in een pan en maak je deze fijn. Dat kan met een staafmixer, een aardappelstamper of gewoon met een vork. Beetje basilicum toevoegen, nog wat basterdsuiker en genoeg water zodat je het kunt koken. Dan nog eens minimaal 20 minuten laten koken. Als het genoeg is ingedikt giet je het met een (schone) trechter in de HAK-potten. Deksel erop en een kwartier ondersteboven zetten. Daarna een labeltje met de datum en je hebt een tomatensaus die minstens 6 maanden houdbaar is en veel lekkerder smaakt dan wat je in de supermarkt kunt kopen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Cardhu Geplaatst: 7 juli 2012 Delen Geplaatst: 7 juli 2012 Interessante info. Wij wecken zelf ook veel maar dit recept (waarbij je blijkbaar eerst de groenten in de oven laat aromatiseren) kende ik nog niet! Dank je wel Trouwens, mocht je dit recept ook echt wecken ( in de pot ca 40 minuten op 100 graden laten koken in een pan met ruim water) dan is deze saus ook nog veel langer houdbaar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Indianaskywalker Geplaatst: 7 juli 2012 Delen Geplaatst: 7 juli 2012 Hee,geweldige tip! THX Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
JohnM Geplaatst: 8 juli 2012 Auteur Delen Geplaatst: 8 juli 2012 Interessante info. Wij wecken zelf ook veel maar dit recept (waarbij je blijkbaar eerst de groenten in de oven laat aromatiseren) kende ik nog niet! Dank je wel Trouwens, mocht je dit recept ook echt wecken ( in de pot ca 40 minuten op 100 graden laten koken in een pan met ruim water) dan is deze saus ook nog veel langer houdbaar. Juist het klaarmaken in de oven geeft wat extra smaak, dat is erg lekker. en je hebt gelijk, ik had beter de titel 'tomatensaus maken' kunnen gebruiken Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Kopjethee Geplaatst: 8 juli 2012 Delen Geplaatst: 8 juli 2012 Dankjewel! Supertip! ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
frank1964 Geplaatst: 8 juli 2012 Delen Geplaatst: 8 juli 2012 Deze gaan we zeker proberen!! thanx Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.