mathsay Geplaatst: 6 september 2014 Delen Geplaatst: 6 september 2014 Heeft er iemand een idee waarom volgend probleem zich voordoet? Ik heb enkele bokalen gevuld met stukjes pompoen (om nadien pompoensoep te maken), maar nu na enkele weken komen de deksels los. Heb ook selder ingemaakt op zelfde manier en hier heb ik dit probleem niet. Alle potten zijn gesteriliseerd in kokend water, samen met deksels en ringen. Daarna bokalen gevuld met stukjes pompoen tot 2 cm onder de rand. Pot opgevuld met water tot 2 cm onder de rand en daarna 30 minuten in weck ketel op100°C. De bokalen en ringen zijn in goed staat (geen beschadigingen aan de randen). Zou het zonde vinden dat ik de rest van de pompoenen ook moet weggooien als ik deze ga inmaken. greetz Mathsay Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 6 september 2014 Delen Geplaatst: 6 september 2014 Ik hoop dat jij jou stukjes pompoen hebt voorgekookt . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mathsay Geplaatst: 7 september 2014 Auteur Delen Geplaatst: 7 september 2014 Nee heb ze niet voorgekookt. De andere groenten die ik weck, daar doe ik dit ook niet bij, maar daar heb ik geen problemen mee. Heb met net wel het weck inmaakboek boek besteld. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 7 september 2014 Delen Geplaatst: 7 september 2014 Nee heb ze niet voorgekookt. De andere groenten die ik weck, daar doe ik dit ook niet bij, maar daar heb ik geen problemen mee. Heb met net wel het weck inmaakboek boek besteld. Voorkoken is standaard, dit verwijderd de kleine luchtbelletjes in de groenten die langzaam aan je vacuum verpesten. Het boek zal je heel veel aan gaan hebben. Controleer wat je reeds rauw geweckt hebt regelmatig. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 8 september 2014 Delen Geplaatst: 8 september 2014 Bij pompoenen is voorgaren een must . Bij selder niet . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 8 september 2014 Delen Geplaatst: 8 september 2014 Bij pompoenen is voorgaren een must . Bij selder niet . Knol, snij of bleek selderij of geldt dat voor alle soorten? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
wodan Geplaatst: 9 september 2014 Delen Geplaatst: 9 september 2014 Ik denk dat zulks te maken heeft met de structuur van datgene wat je wil wecken. Mij lijkt logisch dat hoe fijner je de brokjes groenten en zo snijdt, hoe minder je er last van hebt (en hoe sneller er ook gegaard wordt), maar van wecken weet ik niets af, dus best eens goed informeren. Je wil geen giftig of bedorven voedsel eten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 9 september 2014 Delen Geplaatst: 9 september 2014 Knol, snij of bleek selderij of geldt dat voor alle soorten? Knolselderij beslist voor garen . Bleekselderij weet ik niet . Snijselderij mag gaar . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Raycoupe Geplaatst: 9 september 2014 Delen Geplaatst: 9 september 2014 Knolselderij beslist voor garen . Bleekselderij weet ik niet . Snijselderij mag gaar . Je bedoeld dat snijselderij rauw in de weckpot mag neem ik aan. Op zich logisch, het dunne blad zal weinig intercellulaire luchtpockets bevatten, de 'grotere' groenten uiteraard wel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 9 september 2014 Delen Geplaatst: 9 september 2014 Je bedoeld dat snijselderij rauw in de weckpot mag neem ik aan. Op zich logisch, het dunne blad zal weinig intercellulaire luchtpockets bevatten, de 'grotere' groenten uiteraard wel. Snijselder mag rauw in de pot . Maar er moet daar ligt gezout voorgekookt water bij of ligt azijn bevattend water ook voorgekookten dit eerst laten afkoelen Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
mathsay Geplaatst: 9 september 2014 Auteur Delen Geplaatst: 9 september 2014 Zout doe ik er ook bij. Ik verwacht morgen mijn weck boek, en vandaag nog 54 bokalen gekocht. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.