Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
Gast Peerke

Mijn 'Belgische' champignonsoep

Recommended Posts

Gast Peerke

Waarom Belgisch ? Omdat er een flesje Westmalle Tripel ingaat ;)

 

Benodigdheden:

- zonnebloemolie

- 250 gram champignons

- 1 teentje knoflook

- 2 bouillonblokjes tuinkruiden

- 1 pakje schouderham (Aldi)

- 1 theelepel mosterd (Lowensenf)

- takje peterselie en paar stengels bieslook.

- maizena om wat aan te dikken

- peper en zout

 

Bereiding:

Snij de champignons in dunne plakjes

Hak de knoflook zeer fijn

Snij de schouderham in kleine vierkantjes

Snipper peterselie en basilicum

 

Giet olie in de pan, verhit deze. Voeg de champignons toe en bak deze aan. Prak ze met een spatel nog fijner en bak ze door.

Voeg de knoflook toe en bak deze kort mee.

Voeg de Tripel en water toe en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe.

Laat geheel 15 minuten doorkoken.

Voeg daarna mosterd, ham, peterselie en bieslook toe.

Op smaak brengen met peper en zou.

Voeg naar behoefte maizena toe om wat aan te dikken en laat nog even doorkoken.

 

Eet smakelijk !

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Op zoek naar waterfilters, branders, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga snel naar www.prepshop.nl!

@Peerke goed dat je het opvoorhand zegt dat er een tripel in gaat. Als ik boodschappen doe met jou benodigdheden lijst ga ik niet dronken worden. Al bij al een goed recept . Een Nederlander die een ode brengt aan België.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast tom666

@Peerke

We moeten dringend eens samen komen he....gij maakt uw soep en ik mn chilli op het houtvuur...Damn dat wordt smullen.. :)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast tom666
15-16-17-18/08

 

Ik weet nog niet of het lukt.....zitten dan met 4 kinderen dus.....

Ik zie nog wel...

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...