Ga naar inhoud

Huisvrouw

Lid niveau 2
  • Items

    71
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Huisvrouw

  1. 13 uur geleden, Ellenthefirst zei:

    Filmpje van Hak gezien waarin verteld wordt dat de potten van Hak tot wel 40 jaar houdbaar blijven zoals het deksel ingedeukt blijft en klikt bij het openen. Nu vroeg ik me af of de Heinz Bolognese saus ook zolang houdbaar is omdat dit ook in een pot zit? Kan iemand daar een antwoord op geven? En mayonaise in pot? Hoe lang mag deze over de datum zijn?

     

    Alvast bedankt, Ellen

     Hi Ellen,

     

    volgens de USDA zou de bolognaise saus inderdaad zo lang houdbaar kunnen zijn: "The USDA notes that low acid foods, like meat, keep their best quality when stored for up to five years. Additionally, if you canned the meat sauce correctly, it can last indefinitely but will slowly lose nutritional value, texture, and flavor after five years.

    Nu is bolognaise wel vlees in een tomatensaus maar daar kon ik niet spciaal iets over vinden.

     

    Bij de mayo vind ik alleen opmerkingen dat je het 3 a 4 maanden langer dan de houdbaarheids datum kan gebruiken: "If you store your mayonnaise according to the USDA guidelines, it will stay fresh and edible for 3-4 months past the expiration date.

    Ik denk dat dit zou kunnen kloppen omdat volgens mij het vet zich separeert.

     

    Succes, Wendy

     

     

    • Leuk 1
  2. JJ&A:  men heeft mij wel eens verteld dat batterijen in de koelkast bewaard moeten worden. Iemand ervaring? EN ja helaas ook wel eens een leeggelopen batterij gehad 😞 

    Onderschat zilvervisjes niet. We zijn gezegend met beidde soorten de zwarte en de grijzen (papier en koolhydraten). Alleen luchtdichte plastic dozen zijn veilig. Gelukkig zijn het verder geen schadelijke (ziektes) insecten maar geurolie en plakstrips houden ze niet tegen. Mij is verteld dat we het huis zullen moeten laten "gassen"maar ik ben niet zo van de gif. 

  3. 2 uur geleden, Pantoffel zei:

    ik zou ook zorgen dat er een minimale sortering aan (goed) gereedschap in huis is. Je zult meer (moeten) repareren!

    Wat moertjes, boutjes, schroeven en spijkers.

    Zorg ook dat je wat vet (kogellagervet) hebt om zaken te smeren. WD40 en een fles Ballistol is ook mooi meegenomen.

     

    Ik heb gister een bus (500gr) talkpoeder gehaald, handig voor van alles.

     

    Een goed Stanleymes, inkt voor de printer, verf en benodigdheden als je het huis moet onderhouden. Extra lampen, stofzuigerzakken, bezem, vliegenmepper, extra kleding.

    Lampen zitten we dankzij een actie vd gemeente heel goed :-), WD 40 zal ik extra kopen, ballistol kende ik niet. Gereedschap mag alleen maar goed zijn anders wordt het niet gekocht (goed opgevoed door paps) maar ik zal idd even door de schroevenvoorraad gaan hoe we met de standaardmaten zitten. Verder herinner ik me dat we al lang zeggen dat we nwe boren (opzet) nodig hebben. Komt op de lijst. Bedankt

  4. 2 uur geleden, Pantoffel zei:

    Schoonmaakdoekjes, diverse emmers, wc-borstels, nagelborsteltjes, afvalzakken, melkpoeder, vaseline, deodorant, nagelknippers (groot en klein), pleisters, paracetamol, aspirine, ibuprofen, aanstekers (Bic), plakband,  goede verbandtrommel, watten, zakdoekjes, tandpasta, tandenborstels.

    WIj hebben hier veel poolse winkels en daar is oa melkpoeder heel goedkoop te krijgen (en goede vol vette). Bovenstaande zaken weer top, meeste heb ik al maar emmers, vaseline en plakband komen nog op mijn lijstje er bij. Bedankt!

  5. Ha, ik lees net een item op NOS, wordt bijna op mijn wenken bediend. ALLES wordt dus duurder.

    Bedankt mevr Grijpstra, daar zitten een paar goede tips bij> meststof en suiker daar kan ik zeker nog wat extra van inkopen. De rest zit ik al goed in, azijn gebruik ik veel bij het inmaken en daar heb ik ook suiker bij nodig. Lucifers komt ook op mijn lijstje.

    • Leuk 3
  6. Ik probeerde me te bedenken welke producten in de nabije toekomst zeker duurder en schaarser zullen worden ivm de oorlog, mislukte oogsten en energieprijzen. Graan, papier, aluminium, nikkel, plantaardige olie gaan problematisch worden. Er zijn er vast nog wel meer.

     

    Nu hebben we natuurlijk allemaal een voorraad (toch?) maar er zijn voor iedereen beperkingen. Wij hebben bijvoorbeeld zilvervisjes (alles al geprobeerd geloof me) en ik kan niet teveel papierprodukten op voorraad houden maar dat zou er zeker bij moeten. Meel bewaar ik in de vriezer (meelmot) en heeft ook geen meerjarige houdbaarheidsdatum. Het gaat me om gewone huishoudproducten die makkelijk houdbaar zijn.

     

    Ik zou het fijn vinden om van jullie nog een aantal zaken te horen die ik extra-extra zou kunnen inkopen. 

    Zelf heb ik al gekocht (natuurlijk in aanbiedingen :-)) wasmiddel, douchezooi, aluminiumfolie, vershoudfolie, bakpapier, zonnebloemolie, koffie, pasta.

    Wat zou ik nog kunnen doen? Er zijn vast nog producten die er bij moeten waar ik niet aan denk nu.  Ik weet bijvoorbeeld batterijen maar hoe lang zijn die houdbaar?

     

    Alvast bedankt,

    Huisvrouw

     

    • Leuk 1
  7. @Red

    Quote

    Hoe gaat het met jullie oogst?

     

    Zoals gewoonlijk doet de ene jaar het een het wat beter en het andere jaar het andere. Courgettes wilde bij mij dus niet dit jaar. Net de tweede zaailingen geplant. De eerste wilde maar niet goed bevrucht worden dus ik denk dat ik zelf maar met een kwastje in de weer ga. Maar dat wordt weer even een paar weekjes wachten. Ook mijn nwe aardbeien (merk corona, echt) wilde niet, de oude zijn doordragers en die gaan nu wel goed. Aalbessen waren er weinig en appels zijn er ook weinig. Daar was een te late vorst schuld aan.

     

    Heel goed was de sla (nu te warm), snijbiet, prei, erwten (voorbij), kruiden, koolrabi (voorbij, tweede zaailingen gaan er in), c nero, koolrapen, bietjes, augurken, cassis bessen, frambozen (komen nog) en tomaten. Tomaten ben ik erg blij mee. Ik heb 9 Tin Tim's in heel grote potten. Ze zitten echt tjokvol, is een struiktomaatje. 

    Een aanrader vind ik nieuw zeelandse spinazie. Moeten jullie maar even googlen. Heeft wel wat plek nodig maar kan goed tegen hitte en ik kan vaak tot in oktober oogsten.

  8. @Info_junky 

    Quote

     Gist en bloem heb ik toen het weer beschikbaar was wel gekocht. Just in case. Maar niet heulveul. Ben toch bang voor ongedierte er in.

     

    Als je de meel 48 uur invriest is het goed. Heb in het verleden twee keer meelmot gehad (geldt ook voor noten ed) en dan leer je dat wel. Gist kun je ook gewoon in de vriezer bewaren dan blijft het langer goed. Mocht er geen gist meer zijn dan kun je vrij makkelijk zuurdesem brood maken.

    In rijst kun je laurierblaadjes doen daar houden beestjes ook niet van. Ik heb ooit van een slager van die grote plastic bussen/emmers met deksel gekregen. Daar kun je veel dingen goed in bewaren en als er iets in zit gaat het tenminste niet naar je andere spullen.

     

    Verder hou ik gewoon, ivm het najaar en misschien nog eerder komende ellende, de voorraden op peil. Ik heb wel al wat extra maskers gekocht (gewoon bij de Lidl). Had ze al nodig voor rijlessen en OV van de kinderen. Ik had bijna geen handschoenen meer maar in de plaats waar ik woon (ja hoor: Hillegom) zit ook een kappersgroothandel en daar kon ik ze krijgen, gelijk maar twee doosjes. Voor een redelijke prijs. Kocht ze altijd bij de MAKRO maar uitverkocht en wat ik nog zie her in der is qua prijs belachelijk.

     

    Ik bestel mijn vitamines en mineralen altijd via i-Herb in USA. Had toen ik corona aan zag komen alles ruim ingekocht (wel onder de E 22 blijven zo een zeikerd ben ik wel). Daar met aanvoer ook nu geen problemen.

     

    Wat ik van de begintijd geleerd heb is dat het, zeker met kinderen, heel moeilijk is om je goed af te zonderen. (Je zult me echter zeker niet in een cafe vinden ? In winkels zie ik dat mensen zich totaal niet meer houden aan wat dan ook. Ivm de ellende in Hillegom was ik afgelopen week even bij de LIDL in Noorwijkerhout maar daar zat het vol met duitse toeristen, dus ik bestel maar weer veel online.

     

    En ja, ik vind het ook opvallend dat de burgemeesters steeds meer naar voren worden geschoven. Ook gingen mijn wenkbrauwen omhoog toen ik las dat de tweede kamer pas half augustus terug wil komen voor een debat. Dat is pas over 3 weken. Terwijl het in mijn ogen al best wel rommelt.

     

     

     

     

    • Leuk 1
  9. Volgende nieuwsbericht vind ik toch wel erg interessant via NOS:  https://nos.nl/artikel/2341733-onderzoekers-radboudumc-vinden-defect-gen-dat-corona-verergert.html

     

    Quote

    Onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen hebben een defect in de genetische code van een aantal coronapatiënten ontdekt dat verklaart waarom sommige jonge mensen ernstig ziek worden van het coronavirus. Ze hopen dat andere zwaar zieke jonge coronapatiënten beter behandeld kunnen worden met behulp van de nieuwe inzichten.

    Quote

    Het team concludeerde dat het gen TLR7 kennelijk essentieel is om het coronavirus te detecteren. Hoischen: "Het lijkt erop dat het virus gewoon zijn gang kan gaan omdat het immuunsysteem geen bericht krijgt dat het virus is binnengedrongen. Dat zou weleens de reden van het ernstige ziekteverloop kunnen zijn."

     

    • Leuk 1
  10. Corona vastgesteld bij nertsenfokkerijen (NL) 

    https://nos.nl/artikel/2331784-coronavirus-vastgesteld-bij-nertsenfokkerijen-in-noord-brabant.html

     

    Quote

    Bij twee nertsenfokkers in Noord-Brabant is bij meerdere dieren het coronavirus vastgesteld, meldt minister Schouten van Landbouw. De dieren hadden maag-darmklachten en ademhalingsproblemen.

    Het ministerie gaat uit van besmetting van mens op dier, omdat enkele medewerkers van de bedrijven in Beek en Donk en Milheeze verschijnselen hadden van het coronavirus.

    Volgens het RIVM zijn de nertsen de eerste dieren in Nederland waarbij een coronabesmetting is geconstateerd. Voor zover bekend is het wereldwijd de eerste keer dat covid-19 op grotere schaal is vastgesteld bij fokdieren. De besmettingen werden vrijdag bevestigd door onderzoekers van het laboratorium van Wageningen Bioveterinary Research in Lelystad.

     

    Vind ik toch wel bezorgwekkend. Zo we dat niet al waren.

    • Leuk 3
  11. Naast kolonisten van Catan spelen wij hier ook wel the Legends of Andor. Hebben ook de verschillende delen maar die nog niet allemaal gedaan.

    Bij de Legends of Andor moet je samen overleggen welke strategie te volgen en dat wil nog wel eens moeilijk zijn ?

  12. Quote

    Het was gevaarlijk, wanneer zo iemand, met geloofwaardigheid op een ander terrein, zich nu met het coronavirus ging bezighouden, aldus een of andere betweter.

     

    Ja daar heeft hij, Maurice de Hond, ook al op gereageerd ?

    https://www.maurice.nl/2020/04/20/waarom-mijn-dekundigheid/

     

    Maar ik snap soms wel een ieders bedenkingen over wat iedereen tegenwoordig (be)denkt ?. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen het gevoel hebben in woelig water te zijn beland met al die wisselende stromingen. Mmmm ik heb vandaag een dichterlijke dag geloof ik

  13. Via Maurice de Hond (nog bedankt mede forumlid (weet niet meer wie) die me op zijn site wees. https://www.maurice.nl/2020/04/20/stop-de-persen-cruciaal-onderzoek-bij-denken-over-exit-strategie/

    Quote

    Dr. Wim van Tilburg heeft vannacht een zeer belangrijk paper naar alle kamerleden gestuurd. Het laat via een simualtie-analyse zien hoe goed mondbescherming werkt met en in plaats van het houden van 1,5 meter afstand.Cruciaal bij de besluitvorming voor regering en OMT.

     

    Een zeer interessant artikel over nut van dragen monddoekjes. Volgende link is het paper van de heer Tilburg.

     

    https://www.maurice.nl/wp-content/uploads/2020/04/Simulatie-van-effect-van-social-distancing-en-monddoekjes-op-de-verspreiding-van-de-epidemie.pdf

    • Leuk 3
  14. @Maan Ik geloof niet dat je iets hoeft aan te tonen. De richtlijn is toch nog steeds dat men 3 bezoekers mag ontvangen?

     

    https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/aanpak-in-nederland

     

    Quote

    Wat wordt er bedoeld met thuisblijven? Wat mag ik nog wel?

    Blijf zoveel mogelijk thuis. Dit betekent helaas ook: thuisblijven gedurende het paasweekend.

    ontvang zo min mogelijk bezoek (maximaal 3 bezoekers) 

    houd dan 1,5 meter afstand tot elkaar

     

    Even voor de duidelijkheid> wij ontvangen geen drie bezoekers. De enige "vreemde" die hier over de vloer komt is het vriendinnetje van mijn zoon. Met haar ouders afgesproken dat hij ook bij haar ouders de enige "vreemde" is die over de vloer komt. Is geen supergarantie want ze zijn allebei vakkenvullers bij een supermarkt maar zo houden we een (licht) gevoel van controle.

     

    Over het afsluiten van onze weg in de bollenstreek: het hek staat klaar maar is er nog niet voorgezet. Het is vandaag tot nu toe ook iets rustiger dan gister. Blijkbaar is zo een bericht al voldoende.

  15. @DataScientist Ik woon langs de Haarlemmer Trekvaart, midden in de bollenvelden, vlakbij Keukenhof. Het is ontzettend druk langs de weg met fietsers, wandelaars, scootmobiels en bloemenkijkers in de auto. En dan is het nog niet eens paasweekend! Afgelopen weekend waren er al de eerste motorclubs bij. Ik kan wel zeggen dat er veel wielrenners zijn maar niet in grote groepen zoals andere jaren. Toch is het te druk nu, veel te druk. De afstanden van de heer Blocken zoals hierboven beschreven kunnen echt niet in acht genomen worden.

    • Leuk 1
  16. Ik heb bij het bevoorraden nu extra aandacht geschonken aan dingen die van ver komen en waarvan ik verwacht dat daar een schaarste in zal komen. Ze zijn niet een eerste levensbehoefte maar maken het wel aangenamer: peper, kaneel (en verdere kruiden), cacao en henna (haarverf).

    Mischien weet iemand anders nog een paar tips in deze richting?

     

    Ik heb al jaren een groentetuin in mijn voor- en zijtuin. Is heerlijk en leuk maar levert te weinig om 3 mannen constant mee te voeden. Behalve zoetzuur vinden de mannen (mijn) gewekte groenten niet lekker dus dat hoef ik niet meer te doen. Wel maak ik altijd veel jam maar het fruit moet van de markt komen. Van mijn 10 aardbeienplanten, 20 frambozenstruiken en 2 aalbessen komt niet genoeg. Wil je echt al je groente zelf kweken heb je toch echt wel een stukje grond nodig, zeker met koolplanten, aardappelen en uien voor een heel jaar. Wat ik doe is meer voor bijvoederen ?

     

    • Leuk 3
  17. @rescue Mijn oudste zoon heeft astma. Dus ik vond het heel fijn te weten wat zijn "normale" waarde is. Dan kunnen we sneller reageren als er veranderingen zijn. Het is voor mij ook meer een geruststellings tool. Heb hem 24 februari via BOL gekocht (merkloos?) voor E 16,20. Nu niet meer leverbaar. 

  18. @Cynica @vdgeertsen Het ging mij er meer om dat deze meneer een soort trots was op het feit dat men in nederland het anders aanpakt. Ik zie het anders, in dit geval (nu) als laks. En dan een gesprek "durven" aangaan met mensen  over een behandeling? Of dus geen behandeling. Dus eerst laks en dan lef?

     

    Ik ben over een weekje ook 56 (nee geen feestje). Gezond en wel (nog). En natuurlijk als er een keuze gemaakt moet worden tussen iemand als mijn (sinds eergisteren en nee geen feestje) 18 jarige zoon met astma en mij: ga ik hemelen. Maar het had anders gekund.

    • Leuk 1
  19. Uit bovenstaande link https://www.gelderlander.nl/dossier-coronavirus/als-de-ziekenhuizen-echt-vol-liggen-gaat-de-crisisfase-in-en-kan-niet-iedereen-geholpen-worden~a29b51ff/

    Quote

    Alles is dus nog volledig in control.” Gommers: ,,Sommigen zeggen: kijk naar Italië, China. Dan zeg ik: ja jongens, we zijn Nederlanders, we doen het op onze manier, nemen soms andere maatregelen. We zijn creatief, maar we durven ook het gesprek aan met mensen over een behandeling.”

     

    "..durven.."???? Triest is dit.

    • Leuk 3
×
×
  • Nieuwe aanmaken...