Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Cynica

Lid
 • Aantal items

  265
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

233 Uitstekend

Over Cynica

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

71 profielweergaven
 1. https://www.gelderlander.nl/dossier-coronavirus/cbs-vermoedt-honderden-coronadoden-meer-niet-alle-overledenen-zijn-getest~a2b1c2cb/ https://www.gelderlander.nl/dossier-coronavirus/cbs-vermoedt-honderden-coronadoden-meer-niet-alle-overledenen-zijn-getest~a2b1c2cb/ https://www.gelderlander.nl/dossier-coronavirus/cbs-vermoedt-honderden-extra-coronadoden-sterfte-in-brabant-80-procent-hoger-dan-gemiddeld~a2b1c2cb/
 2. Ik bespeur een kentering 😊. https://www.volkskrant.nl/wetenschap/eerherstel-voor-het-mondkapje-als-mensen-iets-willen-naaien-van-een-theedoek-houd-ik-ze-niet-tegen~baa27480/ Beetje reclame voor de 'coronacover' van dhr. v. Tienhoven. Maar in het artikel wordt ook verteld dat het dragen van een mondkapje verspreiding tegen kan gaan.
 3. Wat ziet het er geweldig uit! Eindelijk een gezond tegen-geluid!
 4. Ik ga dit even aangrijpen om drie draadjes te verbinden. De taskforce is bezig met het onder de aandacht brengen van het belang van het dragen van mondkapjes. Niet ter zelfbescherming, maar om verspreiding tegen te gaan. Het draadje: maak je eigen mondkapje of halfgelaatsmasker, geeft voorbeelden en redenen om dit te gaan DOEN. Misschien kunnen we in dit draadje wat berichtgeving gaan weergeven over waar en hoe mensen wel op een positieve manier het gebruik van mondkapjes promoten. Alvast bedankt!
 5. Zo gauw mensen gaan snappen dat je de mondkapjes draagt om hen te beschermen denk ik dat t sneller geaccepteerd wordt. Als de boodschap op die manier gecommuniceerd wordt, zal dat hier in de westerse samenleving 'n hoop uitmaken. Zoals in jouw mooie filmpje uit Tsjechië: I protect you, You protect me ...
 6. Ik had het er vanmiddag met mijn buurvrouw over dat ik mondkapjes wil gaan maken. Ze heeft er al twee 'besteld'. Eén op d'r snoet, één in de was. N.a.v. filmpje dat ik vanochtend zag: Hè, verdomme, waarom zijn artikels/filmpjes na 3 uur al niet meer te vinden??? Ik ga op zoek ... Het is een heel simpel model, gewoon n doekje van t kruidvat erin doen.
 7. Dat dacht ik later ook, het artikel beschrijft een theorie binnen de evolutie van de mens. Dus als de slinger beweegt van r naar K, is dat zetje misschien al 50 jaar geleden ingezet. Moest denken aan het rapport van de club van Rome.
 8. Sinds wanneer luisteren overheden naar de bevolking? Bedoel je dan dat er vanuit de r-samenleving de omslag komt en we de barricaden opgaan? Of bedoel je dat er vanuit de overheid een K-strategie wordt toegepast: lockdown + hard fysiek handhaven van de regels, iets waar de r-samenleving van gruwt? Ik vond het artikel erg interessant, maar zal 't nog 'n paar keer moeten lezen voordat e.e.a. echt begrijp. Daarom vast wat vragen.
 9. En kijk toch eens hoe geweldig e-health is ... https://www.gelderlander.nl/dossier-coronavirus/beeldbellen-tussen-patient-en-arts-zo-kan-het-consult-ondanks-coronacrisis-gewoon-doorgaan~a0302eb7/ En wellicht blijvend, als blijkt hoe kostenbesparend het is.
 10. Jesus, hier schrik ik me echt de blubber van! En vervolgens houden we er zwaar getraumatiseerde gezondheidszorg aan over. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/psychologen-waarschuwen-voor-ptss-onder-overbelast-zorgpersoneel~b0e3b4fe/ Aanvulling: @Info_junky, dan zijn we klaar voor e-Health
 11. Maar dit vind ik ook triest. https://www.volkskrant.nl/mensen/met-niet-reanimeren-tattoo-haalde-zij-de-internationale-media~bc303756/ Ik ben (nog maar) 56, maar mijn twijfel om dit ook te doen wordt in rap tempo kleiner.
 12. Het gekluns is dusdanig stuitend, dat je gaat denken dat het opzet is. https://www.nu.nl/coronavirus/6041200/philips-topman-nederland-vroeg-pas-half-maart-om-beademingsapparaten.html En voor het eind van deze week (?): https://www.gelderlander.nl/dossier-coronavirus/als-de-ziekenhuizen-echt-vol-liggen-gaat-de-crisisfase-in-en-kan-niet-iedereen-geholpen-worden~a29b51ff/
 13. https://www.gelderlander.nl/nijmegen/nijmeegs-crematorium-aantal-uitvaarten-met-zestig-procent-gestegen~a2b1e2ab/ Wel een heel triest bericht op deze vroege morgen ... En dan gaat er nog het nodige bijkomen gezien de cijfers van gister. https://www.gelderlander.nl/dossier-corona-in-het-rijk-van-nijmegen/coronapiek-in-rijk-van-nijmegen-43-nieuwe-besmettingen~a52047c6/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...