Ga naar inhoud

Communicator

Lid niveau 2
 • Items

  4136
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  41

Berichten die geplaatst zijn door Communicator

 1. De nieuwe discord server is inmiddels UP & Running.
  Link naar de discord server: https://discord.gg/B9cMuZn9yz


  Ik heb een kampvuur gecreëerd waar je via tekst-chat met elkaar kunt chatten over alles wat je maar wilt.
  Daarnaast creëer ik aantal tekst-chats die wat specifieker zijn over een bepaald onderwerp. Even kijken of dat werkt.

  Daarnaast heb ik een aantal praat ruimtes beschikbaar waar mensen met elkaar kunnen praten met microfoon. Dit kan uitgebreid worden indien nodig, maar voor voorlopig lijkt me de huidige aantal kamers daarvoor voldoende.

  Iedereen kan ook aan geven in welke provincie hij/zij zich bevindt.

  Suggesties zijn meer dan welkom! En @Enki Als je bent aangemeld op de server kunnen we bij tijd en gelegenheid eens babbelen over de verdere ontwikkelingen en je rol toewijzen als moderator bijvoorbeeld? 

   

  Op 14-4-2022 om 11:15, Enki zei:

  Zodra het hier wat warmer is ga ik in onze 60m hoge radiomast (op de 200m hoge berg) bij onze bunker een flink aantal antennes bijplaatsen, zowel voor de airband als ook CB, 70cm en 2m en dan in de bunker de radio ruimte wat meer inrichten met scanners en zenders e.d., bij een SHTF is communicatie tenslotte zeer belangrijk :D

   

  Zeau! dat klinkt deftig !! man naar m'n hart 😍 hier babbel ik graag eens over verder met je!

 2. Zojuist, JJ&A zei:

  We zouden ook wel graag twee portofons willen hebben waar je de zendkristallen uit kan halen, om het weer te kunnen gebruiken met een SHTF, is het dan een legaal toestel die je bij je mag hebben of werkt dat niet meer zo tegenwoordig.

  kristallen is inderdaad niet meer van deze tijd. alles werkt met chips nu he... en dan bedoel ik niet die van Croky of Lays :D
  als je het tegen een EMP wilt beschermen, verdiep je dan eens in het maken van een Faraday kooi ;)

  • Leuk 1
 3. Aan het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne bedacht ik me geen seconde en heb direct weer al mijn radio apparatuur aangesloten en in bedrijf gesteld! En niet zonder resultaat! Het is BIZAR hoeveel er momenteel gebruik gemaakt wordt van de ether! Russische soldaten, Oekraïense strijders, het verzet, NAVO, burgers, allemaal maken ze gebruik van zendapparatuur om informatie door te spelen! Ik ben lid geworden van een groep die het frequentiespectrum monitort en berichten opneemt en laat vertalen! Dat is dan wel weer mooi aan het internet, het maakt de wereld een stuk kleiner. Met honderden zijn we aan het luisteren, opnemen, vertalen, doorsturen, en dat allemaal vanuit mijn luie stoel op mijn zolderkamertje!

  Ik volg sinds kort een amerikaanse (of canadeese, dat ben ik ff kwijt) prepper die een prachtige serie heeft gemaakt:
  Alien Invasion 30+ episodes https://www.youtube.com/playlist?list=PLEbbFhsJJB8_L8mjiV_DfIZ1h8GVQSMfa

  Het feit dat hij buitenaardse wezens gebruikt wil niet zeggen dat dit zo'n typisch Amerikaanse Doomsday prepper is. Nee, zie het als een metafoor voor vrijwel elke reden die je kunt bedenken om te preppen, stroomuitval, financial collapse, oorlog, etc...
  Het geeft een leuke rode draad door de serie heen maar voert absoluut geen boventoon. Gaande weg laat hij zien hoe hij omgaat met de situatie als een solo prepper, en hoewel dit ook zijn voordeel kan hebben, wordt al gauw duidelijk dat een groep grote voordelen biedt!

  Ook het gebrek aan informatie speelt hem grote parten, niet wetende wat er speelt, wie je wel/niet kunt vertrouwen, weinig communicatie, geen improvisatie... kortom, een vermakelijke serie waarbij het verhaal best goed gebracht wordt! leuke special effects en de acteur in kwestie is zeker niet slecht!
  het mooie vind ik dat hij zowel zijn kennis goed gebruikt, maar ook zijn zwakke kanten laat zien, zijn foute beslissingen en onhandige situaties. zeker een aanrader!
  Tijdens deze serie gebruikt hij soms een portofoon als zijn contact met de buitenwereld en bron van informatie. Ik wil er maar mee zeggen dat communicatie echt NIET onderschat moet worden! Mocht jij nog niets hebben gedaan om je communicatie in stand te houden tijdens een SHTF situatie, denk daar dan eens over na! Je blijft op de hoogte van het wereldnieuws als je een simpele wereldontvanger hebt... Als je wilt blijven communiceren met je omgeving terwijl internet plat ligt of een grote stroomstoring, dan moet je daar zelf voor zorgen!

  Op dit forum staan talloze berichten die je daar alles over vertellen! Lees en leer! Onderschat dit onderwerp niet!
   

   

  • Leuk 3
 4. Link naar de discord server: https://discord.gg/B9cMuZn9yz

  Hoi Allemaal! Hier ben ik weer hoor!
  Ditmaal met een hagelnieuwe discord server voor iedereen om te gebruiken!

  ... wat is discord? 

  Dat leg ik je graag uit!

  Discord is een platform waar je makkelijk met andere mensen kunt praten, tekst-chatten, bestanden delen, video-bellen (ook met grote groepen)
  Microsoft heeft ZOOM die echt specifiek op vergaderingen is gericht. Discord bied hetzelfde, maar dan uitgebreider!

  Het is dus een ideaal programma om met je medepreppers in contact te komen. Je hoeft er niets voor te installeren want je kant het via je internetbrowser gebruiken. Maar als je wilt is er wel een desktop versie beschikbaar. Ook voor Android en iPhone is het beschikbaar.

  Zolang je een internetverbinding hebt kan je dus via bovenstaande server met elkaar in verbinding komen. al lopend, in de auto, thuis... bedenk het maar.
  Vanuit het bos live camerabeelden delen is dus mogelijk!

  Wil je met je vriendengroep regelmatig ff bijkletsen, dan kan dat prima via discord!

  Deze discord blijft! 
  Ik zit op stand-by om je eventueel op weg te helpen!
   

  • Leuk 3
 5. Hey hey mensen, telkens als de S een klein beetje de F begint te raken, vind ik mijn weg weer terug naar het oude vertrouwde forum alhier.
  Zijn we eindelijk van die klote corona af, staat ww3 om de hoek 😒

  Er zitten nog een aantal landen tussen NL en Oekraine, dus ver van m'n bed show was mijn eerste instelling, maar wel met een schuin oog de ontwikkelingen blijven volgen uiteraard!
  En die ontwikkelingen zinnen mij momenteel niks. Dat zelfs de altijd neutrale landen zich nu willen aansluiten bij de NAVO maakt mij huiverig.

  Zoals sommige van jullie wellicht via facebook hebben opgevangen ben ik inmiddels herschoolt en ben momenteel vrachtwagenchauffeur (ipv zzp professioneel muzikant) Maar da's een ander verhaal... vertel 'k nog wel eens ;)

  Maar goed, vrachtwagenchauffeur dus. Ik ben 5 dagen in de week op de weg te vinden, van Den Helder, Den Haag, Arnhem, Limburg, België... je snapt het wel, ik zie veel.
  en weet je wat ik momenteel veel zie? veel militaire verplaatsingen!, niet alleen van de UN/US, maar ook eigen materieel... elk half uur zie ik wel ergens legervoertuigen rijden. Vanmorgen zelfs een tank op een dieplader. Vanmiddag zag ik een auto van het Ministerie van Defensie met blauw blauw, en veel haast over de weg scheuren richting een militair vliegveld.

  Dit in combinatie met het huidige nieuws dat Finland en Zweden het onderwerp op tafel hebben gegooid om wellicht toch toe te treden tot de NAVO...
  Rusland daarentegen is overduidelijk in zijn taal... als dit gebeurt, zullen er politieke en militaire acties volgen. En vanaf hier krijg ik het dan een beetje benauwd;
  ALS deze landen zijn toegetreden tot de NAVO, en Rusland neemt daadwerkelijk stappen en vallen bijvoorbeeld Finland aan... dan is de NAVO verplicht om hulp te bieden en de strijd aan te gaan met Rusland.... en voilá... ww3 ...

  ik bevind me momenteel in een.. euh financieel precaire situatie wat mij belet om te kunnen preppen zoals ik momenteel eigenlijk zou willen. Nu ben ik niet voor 1 gat te vangen en kan prima roeien met de riemen die ik heb, maar had het liever anders gezien.

  Wat ik WEL heel graag weer zou willen, is mezelf weer even evalueren, materiaal checken, nieuwe contacten leggen, oude contacten weer oppakken, kortom; de boel weer een beetje organiseren, want dat is er de laatste jaren flink bij in geschoten. Door allerlei redenen, maar vooral; het ging me goed, en had m'n voorbereidingen (preps) allemaal op orde. Dit heb ik nog steeds, alleen het is verwatert en dat moet ik gaan veranderen.

  Ik heb een paar jaar geleden met het begin van corona een poging gedaan om via discord weer een groep op te zetten waarmee we dagelijks met elkaar in contact kunnen komen.
  Dat is niet geheel volgens plan verlopen, en dat had meerdere redenen; Ik was de drijfveer achter deze opzet, ware het niet dat ik op dat zelfde momenteel gigantisch populair was op twitch (gaming streamplatform) met mijn virtuele kroeg... dit slurpte al mijn aandacht op en heeft me eerlijk gezegd door een groot deel van de pandemie heen geholpen, vooral mentaal maar ook financieel!

  Ik ga het toch weer proberen om een discord server op te zetten voor ons preppers, en zal hiervoor een nieuw forum bericht plaatsen met alle desbetreffende informatie.
  het voordeel van discord is dat je direct contact met elkaar hebt! en zo veel sneller tot concrete plannen/afspraken kunt komen. Of je kunt iemand sneller op weg helpen met een probleempje, of gewoon gezellig kletsen of je groentetuintje.

  Maar vooral dat directe contact is erg fijn! (vind ik dan).

  Zeau, het is weer een klassieke wirwar aan mijn gedachtenspinsels en verhalen.

  dit is mijn huidige perspectief op de ontwikkelingen van nu...

   

  • Leuk 2
 6. 1 minuut geleden, Richa zei:

  Wat super, ik zal eens kijken. Kan dit ook gebruikt worden ipv skype en FB video? Fijn dat je dit deelt.

  jazeker. dit werkt in zekere mate hetzelfde als teamspeak betreft spraak. maar je kan ook makkelijker schermen of applicaties met elkaar delen.  En ook video bellen

 7. Hoi Allemaal. 

  Ik zou me naam geen eer aan doen als ik jullie niet zou vertellen over Discord. 

   

  WAT IS DISCORD?

  Discord is een gratis softwareapplicatie voor tekst-, video- en audiocommunicatie tussen gebruikers. Discord werd op 13 mei 2015 uitgebracht en werkt op Windows, macOS, Android, iOS, Linux en in webbrowsers (WIKIPEDIA LINK)

  Dit platform wordt voornamelijk gebruikt door gamers om zo met elkaar te kunnen praten tijdens het spelen van spelletjes. Scholen gebruiken het momenteel ook om online les te geven.

  Wat kan het voor ons betekenen?

  Een handig en direct communicatie middel waarbij we elkaar op de hoogte kunnen houden middels spraak en een chat. Ook kunnen er BOTS worden ingesteld om vanuit verschillende bronnen nieuws te vergaren en te verzamelen. Ofwel, een handige tool om contact te houden met elkaar!

  Hulp bieden, en vragen is veel directer, een kletspraatje over onze levensstijl of elk ander onderwerp.

   

  Wat is het NIET?
  Het is ab-so-luut GEEN vervanger voor een forum! Alle informatie op discord is vergankelijk, en verdwijnt na verloop van tijd. Gebruik dit dus NIET om belangrijke data op te slaan of te delen. 

  Als je data wilt delen, plaats het dan op dit forum, en deel de link op Discord. Dat werkt prima.

   

  Waarom Discord?

  Het is multi platform! Je kan het via de webbrowser gebruiken (geen download nodig) je kan het via een programma gebruiken (wel download), en je kan het op je telefoon installeren.

  SHTF Communicatie Channel

  Er is inmiddels een deels ingerichte server klaar voor gebruik. Waar ik iedereen die interesse heeft, van harte wil uitnodigen om op in te loggen!
  Maak HIER EERST een account aan, en klik dan op de volgende link: UITNODIGING

   

  Nadat je op de server bent ingelogd, dient een ADMIN je eerst rechten te geven om optimaal deze server te benutten. (anders alleen maar toegang tot de lobby)

  • Leuk 3
 8. Voor een groot deel van de prepper community zijn we in verhoogde staat van paraatheid. Logisch want De Wereld draait schijnbaar door. Wij kiezen momenteel voor een neutrale positie. Mijn vrouw kan gelukkig nog naar haar werk, in een redelijk ongevaarlijke omgeving. Zoonlief blijft thuis van school want hij hoest een beetje.
  En verder houden wij ons extra afgezonderd van menigten. Eigenlijk niet meer dan normaal want tja, hoeveel bezoek krijg je tegenwoordig nog. De voorraden zijn op pijl, maar van mijn voorraad wc-papier komt het einde in zicht. Maak ik me druk?

   

  Nee, talloze manieren om dat hygiënisch op andere manieren op te lossen. Ik snap dan ook niet waarom vooral de run op wcpapier zo uitgemeten in het nieuws komt. Dat mensen voortijdig hun voorraden aanvullen vind ik een goede ontwikkeling. Straks komt het moment dat de overheid WEL beslist dat de winkels dicht moeten.... Dan heeft in elk geval een deel van de bevolking een streepje voor op de anderen. 

  Nu ineens lijkt dat preppen niet zo gek he jongens! 

 9. Wizzbit en Ik hebben dit idee destijds verder door ontwikkeld door software te ontwikkelen die middels algoritmes en andere slimme oplossingen het internet afstruinde die werdt getriggerd op kernwoorden en berichten van instanties waaronder ook p2000. We hebben toen meegedaan aan een hackaton die op gezet was door alle veiligheidsregios van Nederland. Ons idee heeft toen de hoofdprijs gewonnen! waarvan het bewijs in mijn mancave staat. een mega trofee :D
  Direct hierna is dit idee door andere vermogende partijen geïmplementeerd in hun plannen en hebben wij enkel de trofee nog. Ce'st la vie...  

  Ik heb mezelf daarna meer afzijdig gehouden van het redacteren van deze informatiestroom, omdat het een behoorlijke impact kreeg op mijn gemoedstoestand. 24/7 alle ellende monitoren doet stiekum toch iets met je.
   

  • Leuk 6
 10. *kuch* hey guys ... long time no see!

  Helaas nul activiteit in de ether in mijn omgeving. Ik heb alles nog in 'stand-by' modus staan. Kabels er in, stroom er op, en het werkt weer.
  De laatste jaren is de 27mc door alle storingen van o.a.PLC's massaal afgenomen. Als ik hier mijn antenne op werkhoogte zet, ontvang ik sowieso zo'n s7~s9 storing. Netwerken, zonnepanelen, LED verlichting etc zorgen hier voor.

  Dat gezegd hebbende, zojuist weer een motiverend telefoongesprek gehad, waarin we dus concludeerde dat we moeten zoeken naar een oplossing! 


  ik ben nog steeds een groot voorstander van digitale communicatie over de ether. ik denk namelijk dat dit efficiënter is dan verbale communicatie in de meeste gevallen.
  Ik bedenk dan voornamelijk communicatie over grotere afstanden tussen groepen. Bij comms die gebruikt worden voor patrouilles zal verbale communicatie nog altijd nodig zijn.

   

  Andere manieren van communicatie buiten 27mc via de ether zijn verboden gebied voor de meeste hier aangezien je daar een licentie voor nodig hebt. Ik vermoed wel dat hier antwoorden te vinden zijn op de meeste vraagstukken. Grote delen van het frequentiespectrum laten zich prima gebruiken voor deze vormen van communiceren op korte en lange afstanden.

  De controle op misbruik is inmiddels geautomatiseerd, de uitvoerende instantie die daadwerkelijk op controle moet, hebben het behoorlijk druk met andere zaken waardoor het op een lage prioriteit ligt, maar zeer zeker NIET stil ligt. In een nood situatie zal deze controle wegvallen en zal het illegaal gebruik van deze frequenties toenemen. 

  Het voorbereiden op, en het oefenen met dit apparatuur word door deze beperkingen wel bemoeilijkt in mijn ogen.

  Het is voor mij inmiddels ruim 2 jaar geleden dat ik werkelijk de ether heb getest met mijn 11meter apparatuur (27mc dus) en wordt het stillaan weer eens tijd om het stof af te blazen, stekkers er in te steken, antenne op werkhoogte te zetten en kijken wat de huidige stand van zaken is.

  Ik zal proberen om ook mijn neus hier weer wat vaker te laten zien ;) 

   

   

  • Leuk 4
 11. Ik heb al eens geoefend in een een nat en vochtig bos bij 0 graden om een vuurtje te maken. Met goede voorbereidingen en de nodige uitleg is dit goed gegaan. Mijn gear moet bestand zijn tegen de Nederlandse winters, en ga dit ook hopelijk deze maand nog testen. Met deze ervaringen hoop ik mijn gezin door de barre tijden te trekken.

   

  Maar uiteraard, de eerste keus valt hier ook op bug-In. Daar maken we de meeste kansen mee, en kunnen we het comfortabelst survivallen :D Optie twee is een bug-out, en dan nog hoort een hutje in het bos dan pas tot de laatste plannen.

  Erg leuk topic @homerun !!

   

  Zoals je hoopte, het zet mensen wel aan het denken!

 12. Is dit dan jouw BOB? of meer een dagjestas? in ieder geval leuk filmpje:)

   

  btw wat je hebt is een messtin, een tin can is eigenlijk vaak de blikjes waar conserven in zitten;)

  Mja. Dat zijn dus van die versprekingen die je achteraf niet meer kunt verbeteren. Ik weet het. Net als dat fukking pluisje wat aan mijn kaak hangt.

  Die parijsse jachtschotel heb ik bij een armydump gekocht. Die had er toen drie liggen. Gelijk meegenomen :)

×
×
 • Nieuwe aanmaken...