Ga naar inhoud

Kyokushinkai

Lid
  • Items

    287
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Kyokushinkai

  1. Ja hoor, klopt helemaal, maar dat was niet de stelling. Maak vuur met slechts één lucifer in de meest beroerde omstandigheden.

    Het heeft namelijk geen enkele zin jezelf op te offeren voor het leven van iemand anders als je ook iets kunt bedenken waarbij ierdereen het gaat overleven...

    Je vriend raakt zwaar onderkoeld en jij moet iets bedenken....Je kleren weggeven is een idee, maar of het de beste is...?

    Wat ga jij dan dragen...?

     

    De stelling was: vuur maken zonder lucifers... Dus leuk, zo'n extreem voorbeeld, maar niet realistisch. Ik heb wel meer lucifers, dus waarom in zo'n situatie maar 1 lucifer gebruiken? En waarom lucifers als het dus ook anders kan? Zoals al werd gezegd: waarom altijd die extremen... Irrelevant.

  2. Dat er met bewijs gesjoemeld wordt en dat het onderzoek onbetrouwbaar is spreekt voor zich lijkt mij. Er is een black box, er zijn 24/7 satelietbeelden en er zijn ooggetuigen. Dan kan zo'n onderzoek binnen enkele dagen afgerond zijn toch? Nu het zo achterlijk lang duurt lijkt mij dat een aantal partijen niet wilt dat er bepaalde informatie aan het licht komt.

  3. Allereerst de Telegraaf is geen betrouwbare bron, ik zie dat je wel vaker artikelen plaatst van deze krant en dat is ook prima... maar hou wel in je achterhoofd dat deze krant al te graag mee werkt met het naar buiten brengen van Nederlandse staatpropaganda. Denk bijvoorbeeld aan alle verschillende artikelen/aannames m.b.t. MH17 of de foto in opdracht van het OM (Volkert).

     

    Ik heb de VS in deze niet genoemd maar ok, het moet onderhand wel duidelijk zijn dat zowel Amerika als Europa al jaren bezig zijn met het demoniseren van Rusland. Het gaat hier niet om partij kiezen, het gaat om kritisch te zijn naar alle bronnen.... Dus de Telegraaf schrijft dat de USB afkomstig is van een Rus, bij een sensatie krant als deze gaan bij mij alle alarmbellen af. Dit kan een compleet verzonnen verhaal zijn..

     

    Dus wie verspreid de propaganda? Jawel de Telegraaf

     

    Dat dus. Echt duidelijke bewijzen zijn er niet, maar de aannames wat betreft anti-Russische propaganda heeft wel degelijk voeten in aarde.

  4. Kopt helemaal. Ergo, de Russische bron probeert valse info te verspreiden wat de Russen en de rebellen vrij zou pleiten. Dus wie verspreid de propaganda? Jawel de Russische bron. Dat het negatief is voor de bron, lijkt mij logisch en dat ze waarschuwen voor dit soort propaganda ook.

    Kijk, ik weet ook dat er van vele kanten propaganda verspreid wordt. Maar om nu onvoorwaardelijk de Russen te geloven, is op zijn minst vrij naief te noemen.

     

    Het is niet mijn bedoeling geweest om over te komen alsof ik onvoorwaardelijk de Russen geloof (voor zover je over 'de russen' kan praten. Een overheid is niet het volk). Ik wil alleen duidelijk maken dat dit evengoed bijvoorbeeld Amerikaanse propaganda kan zijn om de Russen in een kwaad daglicht te zetten. Of is dat op een of andere manier ongeloofwaardiger dan dat het Russische propaganda is? Dan klinkt het namelijk voor mij alsof we onvoorwaardelijk de Amerikanen moeten geloven.

    Verder vond ik het erg toevallig dat dit bericht nu verspreid wordt terwijl Rusland net in Syrië is aangeland. Maar dat is slechts een constatering van mij.

  5. Ehhh, anti-russisch? Het rapport waar het over gaat, zou rusland en de pro-rusland rebellen juist vrij pleiten. Helaas voor Putin heeft het niet gewerkt, net zoals de vorige 2 keer (nep radar beelden en nep-info dat oekranie de BUK afgeschoten zou hebben)

     

    Ik heb het artikel maar nog eens gelezen, maar er staat samengevat in: Russen leveren USB stick met mogelijk nieuw bewijs in, die informatie is raadselachtig, en het veranderd de gedachtes over MH17 niet. Er wordt aan het eind na aanleiding van de stick zelfs gewaarschuwd voor zulke informatie! Hoe is dat niet negatief voor degene die de USB stick heeft ingeleverd?

  6. Als je met alles rekening gaat houden, en dan bedoel ik echt alles, dan kan je niet echt spreken van een prior 1, 2, 3 etc. Dat zal dan situatie afhankelijk zijn.

    Daarom is het handig om te kijken naar de realistische risicofactoren: uitval van de basisvoorzieningen (verwarming, gas, water, stroom) lijkt mij het grootste risico, aangezien er tijdens een SHTF storingen ontstaan. Ik geloof niet dat er overal plotseling rellen en branden uitbreken en het atoom-en gifbommen regent (en als dat wel zo is ben je waarschijnlijk dood).

    Hier rekening mee houdend denk ik dat het het best is om je eerst voor te bereiden om de meest waarschijnlijke risico's. Zorg dat je aan water kan komen, je jezelf warm kunt houden, je wat eten en EHBO spullen bij je hebt en dat je ergens naartoe kan gaan voor onderdak (ervan uitgaand dat naar huis gaan geen optie meer is). Verzamel dus eerst de benodigdheden voor deze basisbehoeften (je EDC dus, beter een goeie EDC dan een paar halve preps in je huis), maak een plan en ga dan verder met de rest (zoals een gasmasker, gereedschap, ruilmiddelen, met een wat groter budget ook een BOV, en als je denkt dat je veilig woont sla dan ook spullen op in je huis).

    Zo doe ik het. Maar iedereen heeft andere priors en iedereen moet weer met andere risicofactoren rekening houden. Maar vraag jezelf wel af wat het meest realistische risico is, en prep daar dan eerst voor. Uitzonderingen heten niet voor niets uitzonderingen ;)

  7. Voor mij idd niet prio 1 omdat je ook een waterfliter zelf kunt maken met dingen uit de natuur (heb er wel hoor). Dus zeker wel filteren maar niet per se met een gekocht filter. Tja bommetje op je voorraad is pech hebben maar wat als je waterfilter daar nou ook bij ligt!!??

     

    Meestal is er wel zoiets als een melding als er een bom gaat vallen, en dan zou ik al weg zijn met mijn BOB (waar mijn filter in zit). En uiteraard kun je water filteren met natuurlijke filters. Maar weet iedereen hoe dat moet? En wat als de omgeving niet geschikt is om van natuurlijke filters gebruik te maken? Buiten heeft het weer een heleboel invloed op je overlevingskansen. Het kan je erg moeilijk worden gemaakt om een shelter of vuur te maken, en ja, ook om water te filteren.

    Als je een geoefende survival expert bent, dan heb ik niks gezegd. Maar anders raad ik echt iedereen aan om een goeie waterfilter aan te schaffen. Wel zo handig en risico dekkend. Preppen is toch je risico beperken? ;) Water is prior 1, neem er dus geen risico mee.

  8. Waterfilter geen prior 1? Kan iemand mij de bewijzen sturen dat het water in Nederland schoon genoeg is om te kunnen drinken zonder dit eerst te filteren? Zou een aangename verassing voor mij zijn :)

    En fijn dat mensen een voorraad en tools en nog veel meer hebben, maar zoals al eerder is gezegd: alles is weg met een bommetje er op. En dan? Als je dan geen filter hebt oid zijn je overlevingskansen imo minimaal.

    Een filter is misschien geen prior 1, maar het is wel een prep voor een zeer realistisch risico. Aanschaffen dus!

  9. Die indruk heb ik zeker niet hoor! Sterker nog, ik vermoed dat zo'n groot deel er van overtuigd is, dat daarom (soms) reactie uitblijft.

     

    Mee eens. @Loreen en @Keyser Suze, jullie worden gehoord! ?

    Persoonlijk denk ik dat jullie de spijker op z'n kop slaan. Als alle mensen dit gaan snappen zou dat een hoop ellende schelen... We are the arson.

  10. In principe mee eens,maar dan moet je de mensen zelf kunnen laten kiezen m.b.t. risicoprofiel en keuze welk pensioenfonds, dan wel de mogelijkheid bieden een persoonlijk pensioenplan op te stellen zoals ondernemers die wel vrij mogen kiezen.

     

    Uiteraard. Maar dat neemt niet weg dat het een prima idee is. Alleen een beetje robuust, maar dan kan worden bijgeschaafd.

  11. Door een sneaky wijziging in de manier van de ww berekenen zijn seizoensarbeiders en flexwerkers straks de klos.

     

    http://www.nu.nl/geldzaken/4120836/ww-flexwerkers-valt-onverwacht-lager.html

     

    Op zich heeft hij wel een punt. Eindelijk eens een redelijke manier van bezuinigen (maar dan wil ik het geld wat bespaard wordt wel ergens anders in terug zien natuurlijk. Thuiszorg? Onderwijs).

    Het is alleen jammer dat je nu de klos bent bij langdurig ziek zijn e.d. Daar zou wel naar gekeken moeten worden.

    Maar uitzonderingen daar gelaten krijg je nu waar je voor gewerkt heb. Is daar iets mis mee? Het is eerlijker en goedkoper.

  12. Ik heb altijd geleerd dat angst je in leven houdt .... mensen zonder angst gaan te ver ;)

    LOTR kijk ik alleen op tv ... die vergelijking had ik nog niet gemaakt LOL

     

    Die @ had ik al gauw veranderd !!

     

    Tuurlijk, als je helemaal zonder angst leeft dan wordt je roekeloos. Maar je door angst laten leiden heeft hetzelfde resultaat. Door in je veiligheid te investeren krijg je meer zelfvertrouwen en ben je minder bang. Probeer daarnaast ook een beetje positief te blijven en hoppa, de angst heeft bijna al zijn grip op je verloren ?

    Nou zit jij wel in een andere situatie dan ik, want ik heb in tegenstelling tot jij geen gezin. Dat er bij jou meer angst speelt is dan ook logisch.

    Maargoed, als ik mijn gezonde verstand en naar IS kijk, en dat naast alle andere gebeurtenissen vandaag neer leg, dan zegt iets in mij dat het toch niet klopt. Het zou mij niks verbazen als IS een van de zovelen manieren is om angst te zaaien onder de gewone burger. Want als je die bang krijgt, dan kan je alle regeltjes die je wilt instellen er doorheen drukken.

    Dit is gewoon een gedachtespinsel van mij, geen bewezen feit! Ik hoop hiermee wel mensen aan te kunnen zetten om zelf na te denken en de verbanden tussen alle gebeurtenissen van tegenwoordig te gaan zien.

  13. @Kyokushinkai

     

    Wat IS is maakt geen fluit uit .... het is gewoon een zeer reële bedreiging voor Europa, of het nu links of rechts om is !!

    Ik denk ook niet dat je je zorgen moet maken om de grote bazen, die maken hun handen niet vuil , die laten het opknappen door ( terreur ) organisaties.

    Informeren is altijd belangrijk, maar het stukje angst zaaien snap ik niet helemaal .... want je moet wel degelijk angst hebben voor wat nu aan het gebeuren is, heb je geen angst dan heb je naar mijn mening oogkleppen op !!

     

    Geen angst hebben (of in ieder geval niet zo veel) wil niet zeggen dat je niet ziet wat er gebeurd. Door angst ga je gekke ondoordachte dingen doe, dus ben ik niet bang. Dan kan ik beter nadenken.

     

    Verder heb ik al gezegd dat ik de dreiging van IS niet ontken. Met mijn vraag wat IS is doelde ik erop dat het interessant is om te kijken waar het vandaan komt en of het geen orders van bovenaf krijgt. Want, to defeat a snake you must cut off it's head. Ik maak me dus wel zorgen om wat de grote bazen uitspoken. In een ander topic werd de LOTR al aangehaald en dat is hier ook toepasselijk denk ik. Zie het als mordor en isengard. Allebei grote bedreigingen, maar ze zijn in principe 1.

     

    PS: als je iemand wil mentionen moet je geen spatie tussen de @ en de naam doen ;)

  14. De angst zit er al goed in bij de meesten hier merk ik. En als mensen bang zijn kunnen de grote bazen de touwtjes weer strakker aantrekken, onder het mom van veiligheid.

    Aan iedereen: pas alsjeblieft op met wat je doet. Informeren of angst zaaien? Ik zeg niet dat IS geen realistische vijand is, maar ik denk dat we niet moeten vergeten wie de echte vijand is. Power corrupts, en sommige mensen zijn tot alles in staat om meer macht te krijgen. Wat is IS? Terreurbeweging of middel van...?

  15. Het is hetzelfde als de multimiljardair die vrolijk door gaat met uitbuiten om nog meer geld te verdienen: macht maakt (vaak) hongerig naar meer macht.

     

    Dat ook. Macht en geld en nog veel meer is verslavend. En power corrupts. Maar ik kan gewoon niet begrijpen dat er mensen zijn die iets doen waar anderen ongelukkig van worden, en waar ze zelf uiteindelijk ook niet gelukkig van worden :(

  16. Macht over de mensen. Vanuit mijn gedachtegangen zie ik het als vrij nutteloos, dus ik snap je vraag. Maar er waren mensen in de geschiedenis van de mensheid die het leuk vonden de totale macht te grijpen en de massa te controleren. Die lieden bestaan in huidige vorm nog steeds.

     

    Persoonlijk zie ik liever dergelijke mensen meedoen met een outdoorcursus. Misschien worden ze verlicht:p

     

    Pff denk je in 2015 uit de 'dark ages' te zijn, lopen die pipo's hier nog steeds rond. Ik zie ze liever aan gladiatoren gevechten mee doen :p

    Maar als ik het dus goed begrijp is het gewoon abstergo for real?

  17. @prepass pasta geeft toch niet zoveel lange energie af? Het hangt af van de granen waar deze uit bestaat. Heel simpel: volkoren granen geven energie voor de lange termijn. Heb je dus gewone witte pasta, dan is dat voor de korte termijn.

    Wat belangrijk is in voeding zijn zoals al is genoemd: de hoeveelheid calorieën, de voedingsstoffen en de energie afgifte. Het toerbrood is een uitsteken voorbeeld van de perfecte combinatie van deze dingen. De granen, noten en vruchten bevatten een heleboel verschillende voedingsstoffen, het brood is ontzettend calorierijk, en door de afwisseling van lichte en volkoren granen zorgt het voor directe energie, maar ook voor energie voor de komende uren. Ik heb het zelf gemaakt en meegenomen tijdens een hike tocht en vond het fantastisch spul. Net lembas! :p Je neemt een stuk als je wakker wordt, en je kan direct aan de wandel. 2-3 uur later loop je nog steeds net zo vlot als toen je begon :)

    @vheeswijk leuk weetje! Geldt dat ook voor het toerbrood als je dit met melk en roomboter bereidt (wat ook in het recept staat)?

  18. tuurlijk, het vernietigen van goede producten lijkt niet "juist", maar wat meer weegt volgens mij is de vrijheid, het recht van de eigenaar van die producten om ze te vernietigen of er mee te doen wat ie wil......

     

    Dat is inderdaad de vrijheid van die eigenaar... En de hongerdood voor vele anderen. Het is gewoon niet juist. Bovendien: natuurlijke producten (eten) is van de natuur. Een gemeenschappelijk goed. Zoals het opperhoofd Seattle van de Dwamisch-stam mooi uitlegt ik zijn briefen aan de Amerikaanse regering, samengevat in een boekje genaamd: "Hoe kun je de lucht bezitten?"

×
×
  • Nieuwe aanmaken...