Ga naar inhoud

mind_state

Lid
 • Aantal items

  10
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noord Nederland
 • Nieuwsbrief
  Ja

mind_state's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Community reputatie

 1. Genoeg goede ervaringen dus. Fijn om te horen, al met al voor 35 euro dus een mooi mes. Zo'n classic 2.0 is helemaal goedkoop zie ik, mss in de toekomst nog als reserve mes. Bedankt voor alle hulp!
 2. Nee, ik hoef niet een duur mes, maar wil wel gelijk een goed mes. Als ik eerst een mora koop en na 2 keer gebruiken is ie bot, dan is het pas duurkoop want dan ga ik daarna alsnog een ander mes kopen. Daarom wil ik vooral weten of het zo'n mes een beetje duurzaam is en scherp blijft zonder al te veel inspanning. Die Opinel messen ken ik ja, niks mis mee, maar heb er nog nooit iets meer mee proberen te doen dan een spanband of tyrap doorsnijden of een puntje snijden aan een stok. Als die Mora messen wel duurzaam zijn namelijk ga ik het zeker proberen, nog genoeg andere zaken op het lijstje staan die nog aangeschaft moeten worden.
 3. Laat ik de vraag anders stellen, want het mes gaat niet in de la liggen tot een eventuele SHTF. Ik ben wel al redelijk bekend met het bewerken van hout en bezit daar ook het gereedschap voor (scherpe beitels, stanley schaven, etc.) maar wat vooral het doel van dit mes wordt, is het bewerken van hout als ik in het bos ben of als we gaan kamperen. Hakken, splitten, kloven, kaal maken, etc. Het lijkt me dan wel belangrijk dat het een mes van enige kwaliteit is en het liefst enigszins roestbestendig, daar het op de camping en in het bos nogal vochtig kan zijn en ik nog wel eens een tijdje bezig wil blijven. Welke Mora is daar de meest geschikte voor? Als ik nu zelf zou moeten kiezen (de mora's even buiten beschouwing gelaten) zou ik twijfelen tussen de Buck 119 (http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-buck-model-119-special.htm) en de Böker Bushcraft XL (http://www.countrystore.nl/bushcraft/shop/messen-tools-bijlen/messen/vast/boker-plus-bushcraft-xl.html).
 4. Ik ben me de hele week eigenlijk al aan het inlezen wat voor primair survival mes ik wil (budget 80-100 euro) en dan kom ik logischerwijs vooral bij de Mora's en de goedkopere Bucks (en evt. een Böker) uit. Nu was ik de Mora Bushcraft (http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-mora-bushcraft-forest.htm) aan het vergelijken met de Bushcraft Survival (http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-mora-bushcraft-survival-orange.htm) maar volgens mij zijn dat echt exact dezelfde messen, behalve dan dat de survival een oranje handvat heeft en dat die bijna 30 euro duurder is.. Kan iemand hier wat zinnigs over zeggen? Zoals gezegd, een budget van maximaal 100 euro voor het primaire mes, maar als ik onder de 50 klaar ben scheelt dat natuurlijk een hoop en koop ik er nog een kleiner mes of iets anders bij. Ik vind het erg lastig om het 'juiste' mes uit te kiezen op internet en heb de pech dat ik niet bij een dumpstore oid in de buurt woon.
 5. Wat bedoelen jullie met droog voer dat jaren houdbaar is? Ik richt me voorlopig vooral op pasta/rijst en blikconserven. Hoe zit dat met opslag eigenlijk? Heb een voorraadkast beneden staan naast de trap(bovenwoning) maar dat is geen verwarmde ruimte (geen radiator) en is een meter of 5 achter de voordeur.
 6. Ik ben pas op pagina 15 met alles in dit topic teruglezen maar wil graag mijn eerste investering doen en heb daar toch een kleine vraag over. Ik wil als eerste een waterfilter kopen en zie met mijn budget(100 euro vr de eerste maand) nu 2 opties; die van tulip en de sawyer mini. Is er iemand die me een van de twee kan aanraden t.o.v. de ander? De rest van het geld zal in basis op gaan aan eten water en kaarsen. Misschien nog een zaklamp en radio als ik die goedkoop kan vinden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...