Ga naar inhoud

MamaM

Lid niveau 2
  • Items

    187
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Berichten die geplaatst zijn door MamaM

  1. Op 7-3-2022 om 14:23, Gamble zei:

    Als het fout gaat, dan gaat het ook echt fout....

     

    https://youtu.be/dxJHecyYBno

    Heel beangstigend. Ik heb ook een 'leuk' document van de overheid gelezen over nucleaire rampen en bij welke blootstelling aan nucleaire straling, welke ziektebeelden passen en welke behandelingen. Bij een naar groot deel was de verwachting/behandeling (niet letterlijk zo beschreven natuurlijk); dood of; wachten op de dood.
    Overigens las ik in de opmerkingen onder dit Youtube filmpje wel dat er nog discussie is over nucleaire winter; of zo'n winter wel zal plaatsvinden en/of op deze manier. Evengoed gaat de wereld er dusdanig aan, dat die details misschien niet eens meer uitmaken 😬

  2. @Madeliefje: je link naar de RTL live blog geeft geen onderbouwing voor je volgende statements (zou je alsnog de linkjes kunnen toevoegen?):

     

    13 uur geleden, Madeliefje zei:

    Er gaan nu iedere week 1000 mensen extra dood sinds de start van het vaccineren. (30%)

     

    13 uur geleden, Madeliefje zei:

    De oversterfte begon bij de ouderen en later ook bij de jongere bevolking.

     

    13 uur geleden, Madeliefje zei:

     

    In Israël is de oversterfte flink gestegen na de de 3e booster prik

     

    Alles in onderstaand stukje en verder lijkt ergens van gekopieerd te zijn, maar ik zie die informatie niet als ik op de link die je gegeven hebt, klik. Dus waar komt het vandaan?

    13 uur geleden, Madeliefje zei:

    Sterftecijfer daalt voor het eerst in acht weken

    Het sterftecijfer is vorige week voor het eerst sinds half oktober gedaald in plaats van gestegen.

     

  3. Op 31-10-2021 om 11:13, Gamble zei:

    Toch ook benieuwd hoe lang jullie het zelf denken te redden als de gaskraan dicht zou gaan

    Goede vraag.

    Er even vanuit gaande dat we nog gewoon electra hebben; dan houden we het wel even vol, maar het zou wel behelpen zijn. We zouden de ruimte waar onze houtkachel staat moeten verkleinen en snel extra hout moeten vinden om het ding continue aan te hebben staan. Af en toe een koude douche en wekelijks om en om in het bad waarvan we het water dan verwarmd hebben gekregen met ketels en pannen kokend water. Zoiets. Slapen in een onverwarmde ruimte, met raam open, doen we al jaren. 

     

    Enige probleem voor langere termijn zou de staat van het huis zijn. Zoals bleek in een andere post hebben we teveel vocht in bepaalde ruimtes in huis. Geen CV in dit seizoen staat gelijk aan nog veel meer vocht. Dat zou niet best zijn.

     

    Oh, nog iets (en dan laat ik meteen blijken hoe weinig kennis ik heb op dit gebied, ik ben gewoon maar eerlijk); heeft de wasmachine eigenlijk ook het gas-verwarmde water uit de CV nodig? Of verwarmt hij dat zelf elektrisch?

  4. Op 31-10-2021 om 13:55, Mare Imbrium zei:

    Pelletketel

    Ziet er fantastisch uit! 

    Ook de verwarming van de ruimte vind ik heel prettig voelen. 

     

    Maar; vanuit prepper oogpunt (en gesproken door iemand die zich hier nog niet in verdiept heeft, dus misschien een hele suffe opmerking/vraag); kan zo'n apparaat ook werken op iets anders dan Pellets? Dus als de productie en/of distributie om wat voor reden dan ook een tijd stil zou liggen en je voorraad pellets is op, kun je je kachel dan nog wel gebruiken?

    • Leuk 1
  5. @Sterredag: Is er ook een overzichtje van de hoeveelheid uren/dagen IC-bed bezetting? Dit is echt vanuit interesse en omdat statistieken soms zo misleidend kunnen zijn (ook als ze kloppen!). Want als dit de opnames zijn van alle mensen die zijn ingecheckt (of hoe dat ook moge heten) op de IC, ongeacht de duur dat ze op de IC lagen, dan zegt het nog niet eens zoveel over de IC bezetting op zich. Iemand kan ook een paar uur na een operatie op de IC liggen, om daarna door te mogen naar de gewone verpleegafdeling. En dan kun je er misschien wel 3 op een dag op hetzelfde bed hebben (ehhh... ik heb echt geen verstand van deze zaken, dus mocht dit organisatorisch onmogelijk zijn, sorry, het gaat me puur om het idee). Terwijl die Covid-IC-ers nou toch juist erg lang 1 zo'n bed bezet houden. En daarmee kan het dan dus ongelooflijk veel drukker geweest zijn op de IC, terwijl er minder opnames zijn geweest (door uitgestelde operaties, etc).

    Maar nogmaals; ik heb geen idee. Dus is deze data er?

  6. Op 15-10-2021 om 10:19, Sterredag zei:

    Voor alles geldt, waar je het ook ziet of vandaan hebt, kijk uit voordat je zomaar iets neemt, of ondergaat, of In laat spuiten

    Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik heb gemerkt dat er een paar sites zijn vanuit de orthomoleculaire achtergrond waar heel veel informatie over het gebruik van vitamines, mineralen etc wordt gegeven. Hun gegevens verwijzen vrijwel altijd naar een diversiteit aan internationale onderzoeken. Daarbij ga ik nooit uit van wat er op 1 site te vinden is, maar lees meerdere artikelen door. 

    En vervolgens doe ik een extra check met mijn persoonlijke situatie/supplement/medicatie gebruik en het supplement waar ik meer over wil weten, liefst in meerdere talen en vanuit verschillende achtergronden.

     

    Wat mij opvalt is dat die zorgvuldigheid niet heel gebruikelijk is, terwijl juist bij vitamines/mineralen etc NIET 'baat het niet dan schaadt het niet' is. En vrij verkrijgbare supplementen kunnen geregeld hoeveelheden bevatten die, zeker bij wat langduriger gebruik, ongezond of zelfs gevaarlijk zijn. 

     

    Daarnaast is het vaak lastig  (als leek helemaal, maar vaak ook voor onderzoekers/wetenschappers) in te schatten wat nu precies een bepaald effect heeft veroorzaakt. Dus iets als 'meer selenium' want 'lijkt te helpen bij', vraagt wat mij betreft wel wat nuance, zorgvuldigheid en (ook) eigen onderzoek. 

  7. 49 minuten geleden, Hermanusb zei:

    dat ze allemaal werken met jong personeel

    Bedoel je dat ze allemaal ook jong personeel in dienst hebben of dat ze allemaal alleen maar jong personeel in dienst hebben.

    Het eerste zou kunnen, weet ik niet, ik heb geen statistieken gezien. Het tweede kan ik ontkrachten; ik heb in de meerderheid van de horecagelegenheden waar ik ben geweest ook oud(er) personeel gezien. 

     

    Ik denk dat ook op je stelling over 'de ondernemer' (bedoel je dan alle ondernemers of alleen die in de horeca?) wel het een en ander op aan te merken en op aan te vullen is. Ik vind dat je met zulke generaliserende opmerkingen geen recht doet aan de individuele (horeca) ondernemer. Als ik alleen al in mijn kring de diverse ondernemers spreek, wordt echt veel meer genoemd dan alleen 'geld'. Vanzelfsprekend worden ze blij van voldoende geld verdienen (wie niet), maar ik heb bij mijn bekenden nooit het gevoel gekregen dat dat al het andere laat wegvagen (kwaliteit leveren, de klant blij maken, iemand helpen, etc.). Een blije klant keert terug, een blije klant brengt nieuwe klanten, maar dat maakt ook dat je bedrijf (of dat nou een restaurant, een timmerbedrijf of een bloemenzaak is) kan blijven voortbestaan. Dus gaat dan alles om het geld? Misschien in zekere zin, maar ik denk zelf ook (nog meer?) om zingeving: iets betekenisvols doen, nuttig zijn in de maatschappij, in je onderhoud en dat van je gezin (en evt van je medewerkers als je die hebt), etc.

     

  8. Op 28-9-2021 om 22:26, martin zei:

    ik heb een probleem met een overheid die de horeca opzadelt met handhaving van een beleid waar je als horeca helemaal geen zeggenschap over hebt gehad.

    Dank je dat je hier (uit mijn hoofd gezegd; weer) de aandacht op vestigt. De horeca ondernemers die de afgelopen anderhalf jaar niet failliet zijn gegaan, krijgen nu kans nummer zoveel om dat alsnog te gaan. Overal een uitsmijter extra nodig alleen maar om te controleren. Hoeveel van die bedrijven hebben nog een zak geld voor die extra medewerker?

    Als de politiek af wil van alle (kleinere) horecabedrijven, zou het een stuk duidelijker en eerlijker zijn als dit gewoon zo gecommuniceerd wordt in plaats van dit beetje bij beetje dood laten bloeden. Dan kunnen horeca medewerkers zich laten omscholen tot bijvoorbeeld prik- of testlocatie medewerker. Ofzo. (Sarcasme hè!)

    • Leuk 1
  9. Op 24-8-2021 om 13:04, Hermanusb zei:

    ik heb dus een hangmat gekocht wat prettiger slaapt, en beter opstaat

    Wat een goed idee. Alhoewel ik nog nooit in een hangmat heb geslapen dus geen idee of ik daar ook goed in zou kunnen slapen. Maar luchtbedden zijn niets voor mij. Ik kan me denk ik niet echt op leeftijd beroepen, maar om het nu op 'algehele aftakeling' te gooien,is ook zo wat, dus laat ik het ook maar bij 'stukkie ouder' laten.

    Het idee van in een hangmat slapen trekt me wel. Op de to do lijst!

  10. 33 minuten geleden, martin zei:

    klik op de link

    Heb ik gedaan (dank voor het toevoegen!). Er zijn termen voor die me nu niet te binnen schieten, maar ik kan me iets herinneren uit mijn statistiek-vakken over vragenlijsten, heel veel kenmerken of factoren en dan maar zoeken naar iets dat er statistisch relevant uit naar voren komt. Het stond niet zo positief te boek weet ik nog ;)

    En in dit onderzoek hebben ze VEEL data verzamelt. En ergens ga je dan dus iets vinden.

    Leuk die conclusies over die opleidingen, maar volgens mij zag ik dat procentueel gezien de groep twijfelaars net zo groot was onder de PHD als de groep waarvan het opleidingsniveau onbekend was. Als die onbekende groep wel bekend was geweest, waren de PHD misschien wel niet meer de grootste groep geweest. En in andere categorieën kwam bijvoorbeeld een groep naar voren die procentueel hoger uit kwam (ik ben het even kwijt, volgens mij de groep van mensen die buitenshuis werkt), maar dat wordt dan geen clickbait kennelijk ;)

    Overigens redelijk zwakke conclusies nav wat ze wilden bereiken 'meer weten over de achtergrond van twijfel om te vaccineren' (ofzoiets). Ze hadden ook nog gevraagd waarom mensen twijfelden, maar ik zag zo snel alleen algemene redenen 'covid al gehad, twijfel over bijwerkingen' etc, maar niet of dit nog gekoppeld was aan al die categorieën. Misschien heb ik erover heen gekeken, maar zo niet; dat lijkt me nu juist dat wat je wilde weten, dus hetgeen je vervolgens benoemt in je conclusie. Ik verwacht dan zoiets als (verzonnen voorbeeld!) 'mensen die buitenshuis werken en twijfelen over vaccinatie noemen significant vaker dat hun reden is dat ze Covid al hebben gehad' (oid) 

    Wat verder opviel was de zin dat gedurende de maanden van het onderzoek de vaccinatie twijfel afnam. Dus wie weet hoe anders die categorieen er nu uit zouden zien. 

    • Leuk 1
  11. 1 uur terug, Solonl zei:

    Hier is een water to go test rapport

    Dankje! De 'bron' is alleen water-to-go zelf en ik hou nogal van het betrouwbare gevoel die zo'n multiple-test-van-(zogenaamd?)-onafhankelijke-website me geeft. 

     

    Ik las ergens (maar dat heb ik nog niet geverifieerd) dat de water-to-go bottle ook nog andere namen/merken te vinden is en onder die andere merken iets minder goed uit de test komt voor algemene verontreinigingen ofzoiets. Moet ik nog verder bekijken in hoeverre daar iets van waar is. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...