Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Permaculturist

Lid
 • Aantal items

  40
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Permaculturist

 1. Je hebt gelijk. Heb even niet op zitten letten. Maar als je wil kan ik nog wel verder kijken. Heb genoeg contacten in de plantenwereld en als ik er moeite voor doe is er bijna niets waar ik niet aan kan geraken. Groeten Permaculturist!
 2. @Greener Hier kan je bontbladige vijgen bestellen: http://www.flora-toskana.de/onlineshop2/product_info.php?products_id=2289 Groeten Permaculturist!
 3. @Greener: Als je nog broed over hebt houdt ook ik mij aanbevolen. Wil eventueel wel ruilen tegen kruiden, specerijen of groenten. Als plant heb ik hier onder andere nog: Capsicum pubescens (meerjarige boompeper), Ashwagandha, Artemisia absintalsem, Rabarber, Elettaria cardamomum. En als zaad heb ik uiteraard nog veel meer (uit betrouwbare bronnen) Laat maar weten of je geïnteresseerd bent. Groeten Permaculturist!
 4. Ja, zoiets dacht ik al. Experimenteren ga ik denk ik pas volgend jaar doen. Vindt het zonde om wanneer het mislukt een goed producerende tomatenplant op te offeren. Beter met jong spul en voor de vruchtdracht. Groeten Permaculturist!
 5. Hoi allemaal, Vandaag liep ik wat plantjes te kijken in het tuincentrum tot mijn oog naar wel iets heel aparts werd getrokken... Tom Tato's, planten die zowel tomaten als aardappelen produceren. Eerst dacht ik dat het om een of andere genetisch gemodificeerde soort ging maar toen ik het aan een medewerker van het tuincentrum vroeg bleek dat het om een aardappelplant ging met een tomaten stam er op geënt. Het is dat het nu wat laat in het seizoen is maar dit wil ik met proper materiaal zeker zelf eens gaan proberen. En natuurlijk kon ik het niet laten om dit ook hier te delen .
 6. Op het gebied van primitieve skills vindt ik dat Matt Graham zeer waardevolle kennis heeft. Hij is nog niet zo heel lang bekend bij het grote publiek en vervangt Cody Lundin in Dual Survival. Ook doet hij mee in het programma Dude you're screwed of zoals het hier in Nederland heet Survive that.
 7. @ Range Volgens mij zit de inhoud van dit filmpje ook in de DVD cursussen van Geoff Lawton. Mocht ik deze nog eens aanschaffen dan zal ik kijken of dat mogelijk is. @ FincalnSpanje Een natuurvijver is zeker mogelijk in Spanje. Het beste is om een laag gelegen stuk land te nemen en het water op zijn plaats te houden met dammen die het water op zijn plaats houden. Belangrijk is om veel fijne grond/klei tegen de bodem en damwanden aan te drukken zodat de verdichte grond na verloop van tijd het water steeds minder doorlaat en dus de vijver doet ontstaan. In dit filmpje
 8. Nee, helaas. Dit is een van zijn oudere filmpjes en die staan niet op zijn site. Wel kan ik het iedereen aanraden om zich ook daar aan te melden en de filmpjes te bekijken . Komen zeer veel onderwerpen aan bod en Geoff Lawton heeft naar mijn mening toch een paar van de meest waardevolle en begrijpelijke films gemaakt over permacultuur.
 9. Ja, zag het. Zonde, zulke duidelijke en waardevolle informatie kom je niet veel tegen. Zal wel weer te goed zijn geweest voor deze wereld
 10. https://youtu.be/00VnbOg3OoY Deze kon ik jullie niet onthouden. Heel veel nuttige informatie van Geoff Lawton om de grond in je tuin te verbeteren. Van begin tot eind het kijken waard.
 11. Voor grote oppervlaktes zou ik eerder kijken naar een 'chicken tractor' systeem zoals Geoff Lawton mooi uitlegt. Het idee is dat je een verplaatsbare kippenren over het gazon verplaatst. De kippen woelen de grond om (oppervlakkiger dan mensen) op zoek naar voedsel en voegen er ook nog mest aan toe. Wanneer dit intensief genoeg gedaan wordt houdt je een stuk grond over dat ontdaan is van de ongewenste begroeiing en tegelijkertijd bemest. Om dit nog verder uit te breiden kan je de kippen een berg geven die is opgebouwd uit keukenafval zoals groente en fruitresten mest en overig tuinaf
 12. Inderdaad net zoals Lion zegt. Dit is de makkelijkste en minst arbeidsintensieve methode. Bezuinig vooral niet op een goede afdekking met karton en papier (zonder plastic, nietjes, etc.) om te voorkomen dat het gras zich alsnog een weg omhoog weet te banen.
 13. Heeft er ook al eens iemand gedacht aan waterdichte zakken? Zelf heb ik in ieder vak van mijn tas een grotere of kleinere waterdichte zak. Dit zijn het soort zakken die ook veel in de watersport worden gebruikt. Je kan de opening meerdere keren oprollen en met een kliksysteem de uiteindes aan elkaar zetten zodat hij waterdicht is afgesloten. Op deze manier hoef je bij langdurige regen of een val in het water nooit bang te zijn dat je waardevolle spullen waterschade oplopen. En als je de zakken met extra lucht vult blijft je tas nog drijven ook .
 14. Ben er vandaag geweest en viel mij niet tegen. Natuurlijk weet je niet van alle zaden of die 100% biologisch zijn maar er stonden een aantal betrouwbare bronnen zoals de Bolster. Dus je kon er aardig betrouwbaar materiaal uit pikken. Zelf heb ik ook veel wilde planten en vergeten groenten gekocht/geruild. Dat beperkt de kans op genetisch gerommel enorm. Groeten Permaculturist
 15. Zo, er is wat tijd over heen gegaan maar ik wou nu toch maar weer een update plaatsen met nieuwe informatie. Nu wou ik het hebben over hoe je de bodemgesteldheid kan 'lezen' en de grond voorbereid op gebruik. Wat lang niet iedereen (meer) weet is dat je de aan- of afwezigheid van sommige stoffen in de bodem vast kan stellen door te kijken naar onkruiden. Veel van deze planten maken of trekken ontbrekende voedingsstoffen naar zich toe. Andere indicatorplanten zoals brandnetels groeien op plaatsen waar veel stikstof in de grond zit. Duizendblad groeit uitbundig op vervuilde grond
 16. Komende tijd maar even extra alert blijven. Mocht deze man daadwerkelijk iets belangrijks te melden hebben dan zou er nog weleens gevaar vanuit een onverwachte hoek kunnen komen.
 17. Verontschuldiging aan de mensen die veel moeite er in hebben gestoken om mee te zoeken naar een degelijke oplossing maar ik heb me er uiteindelijk gemakkelijk vanaf gemaakt Ben voor deze lamp gegaan: http://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-fenix-fietslamp-btr20.htm?suggest=btr20 Groeten Permaculturist
 18. Vandaag ben ik even langs geweest bij twee grote rijwiel zaken om te kijken naar wat er zoal te krijgen is en om advies te vragen. Ik heb ook nog naar de reelights die hier eerder werden aangehaald gevraagd maar deze zouden niet zo betrouwbaar zijn en snel stuk gaan. Omdat er nog een naafdynamo op mijn fiets zit die al erg lang niet meer is gebruikt en waarvan ik niet weet of die het nog doet werd mij geadviseerd om deze even door te meten. Wanneer die het zou doen zou ik daar een lampje op kunnen zetten. Het grote nadeel is dan weer dat ik dan alleen maar licht aan de voorkant heb
 19. @kunie: Die draadloze lamp ziet er ook wel erg mooi uit. Die houd ik zeker in mijn achterhoofd tijdens het zoeken !
 20. Nu jullie hier mijn ideeën over de veiligheid bevestigen weet ik wel zeker dat ik dit niet ga uitvoeren. Het was een idee dat al een tijdje door mijn hoofd speelde en ik was nieuwsgierig of het misschien een oplossing kon zijn. Maar veiligheid gaat uiteraard voor alles. Heb geen zin in ongelukken met de verlichting. Uit ervaring kan ik wel zeggen dat er genoeg gevaarlijke situaties voorkomen met fietsen in Nederland en daar zal ik maar niet nog iets extra's aan toe gaan voegen. Ik denk dat ik morgen maar eens ga kijken naar iets op dynamo.
 21. Heeft iemand eigenlijk idee of een brandende olielamp überhaupt tegen schokken kan tijdens het rijden? Dat is mijn grootste zorg mocht ik zoiets willen maken.
 22. Dynamo kan natuurlijk ook maar ben wel benieuwd of het met stormlantaarns redelijkerwijs haalbaar is. Het spreekt me ook wel erg aan om voor goed licht te kunnen zorgen zonder elektriciteit.
 23. Omdat mijn fietsverlichting het laatst weer wat problemen had (verlichting op batterijen) zat ik er over te denken om hier in de plaats voor twee aangepaste stormlantaarns te gebruiken. Dit door middel van voor en achter een plateau, klem of iets dergelijks te maken waar je de lamp stevig vast kan zetten tijdens het rijden. En dan de helft van het glas bedekken met een reflector en het glas van de achterlamp rood maken. Nu weet ik niet of dit veilig is. De vraag is of ze wat schokken kunnen hebben wanneer ze branden tijdens het rijden. Ik wil namelijk niet dat er door klotsende ol
 24. Ik snap de reacties. Zelf ben ik ook niet voor flora vervalsing. Maar ik ben wel aan het experimenteren met soorten die een bepaald voordeel hebben dat niet of minder terug te vinden is in onze inheemse soorten. Natuurlijk moet je er daarbij wel op letten dat invasieve soorten niet ontsnappen. Kudzu was misschien niet direct het beste voorbeeld omdat we nog niet weten hoe sterk deze planten zullen groeien in ons klimaat. De voornaamste reden om deze plant te noemen was het feit dat het een erg snelle groeier is waarmee je de biomassa snel kan vergroten. Op dit moment ben i
×
×
 • Nieuwe aanmaken...