Ga naar inhoud

Bartje

Lid
 • Items

  342
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Bartje's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

175

Reputatie

 1. Met alle respect maar dit is een naieve zienswijze. Een wereldwijde financiƫle crisis is voor iedereen een enorm probleem, of je geld hebt of niet. Voedselprijzen zullen de pan uit rijzen, openbare voorzieningen zullen stil liggen en mogelijk wordt het een enorme chaos die niet te overzien is. Daarbij is het mogelijk dat er oorlog uit ontstaat. De gewone orde die we gewend zijn zal ophouden te bestaan. In zo'n situatie zijn er geen zekerheden meer, ook al heb je je middelen gediversificeerd. Hyperinflatie bijvoorbeeld kan jaren duren.
 2. @Ronin Kogaratsu Bedankt voor alle tips. Dat guided chaos is wel een goed idee natuurlijk. Lijkt die stijl ook op krav maga? Van hojo undo en kushti had ik eigenlijk nog nooit gehoord, ga ik eens wat meer van opzoeken. Ik heb van alles wat gedaan. Van judo tot krav maga en die laatste spreekt me wel het meeste aan om het realistische karakter en dat er ook op wapens en meerdere aanvallers getraind wordt. Conditie is denk toch wel een belangrijk aspect, bij krav maga leren ze dan ook om hard weg te lopen als de mogelijkheid zich voordoet. haha Groeten!
 3. Hey Ronin, waar geef je les in als ik vragen mag? En wat vind je de beste manier van trainen om fit te blijven voor zelfverdediging situaties? Ook voor jullie misschien interessant. @ShadowSurvival @carismo @Heksenboot
 4. Wat @carismo zegt. Er is duidelijk onderscheid tussen (geweld in) sport en noodsituaties. Als je goed getrained bent met sport heb je natuurlijk een groot voordeel tegenover 1 ongewapend en ongetrained persoon maar wat als het er meerdere zijn of er komen wapens in het spel? Confrontaties voorkomen is het devies en zeker in een shtf. Als een confrontatie onvermijdelijk is kijk dan hoe je het snelst weg kunt komen en baseer daar je acties op.
 5. Waarom moet het voorbereiden op moeilijke tijden zo uitgemeten worden in de media? Dat moet toch ieder voor zich weten? Er is niets bijzonders aan. Mensen worden vanzelf wel wakker. Die lui van BNN of een andere mediaclub gaat het om de knikkers (geld). Laat ze lekker verder gaan met Kim Kardasian en soortgenoten. Als ze zogenaamd zo "betrokken" en "geinteresseerd" hadden geweest, hadden ze allang de toestanden in Detroit in Amerika breeduit laten zien bijvoorbeeld. Don't let them fool you.
 6. Zoals hier al gezegd is impliceert de tekst 'Je zal het maar hebben' dat iemand iets mankeert of met bepaalde ideeen rondloopt.Misschien willen ze dit onderwerp wel integer benaderen maar hoe gaan ze dat doen? Mooier zou zijn als ze een programma maakten waar echte feiten over de toestand in de wereld worden getoond, in tegenstelling tot wat normaal voorgeschoteld wordt. Preppen is hier een symptoom van.
 7. Ik heb wat gemengde gevoelens bij dit artikel; Z'n punt is dat uit de geschiedenis blijkt dat de wereld nog nooit vergaan is (figuurlijk) na crisissen en dat deze allemaal hun eigen verloop hebben die over vele jaren uitgesmeerd kunnen zijn. Ook kijkt hij naar de Grote Depressie die in 1929 begon, concludeert dat dit geen pretje was voor de meeste mensen maar dat dit ook niet Armageddon was (het einde van de wereld). Een ander punt wat hij aanhaalt is dat als je de statistieken vergelijkt met bijvoorbeeld 1929 (ev) we nu ook middenin een enormre crisis van die grootte zitten. Hij komt in het artikel uit bij voedsel zekerheid en hoe je dit het beste kunt doen. Voor tien jaar voedsel inslaan (zolang kan een crisis duren) vind hij niet zo'n goed idee. Beter is het volgens de schrijver om het zelf te verbouwen. Op dat laatste komt hij in een nieuw ander artikel terug. Dat de wereld in figuurlijke zin nog nooit vergaan is, is duidelijk. Waarschijnlijk komt er een herstel na verloop van tijd maar resultaten uit het verleden bieden nu ook geen garantie. Niemand die weet hoelang het duurt. Hoe kom je die tijd het beste door? Zelf voedsel verbouwen klinkt inderdaad leuk maar voor welke gewone burger is dit nu realistisch om er volledig van te kunnen leven? Ik ben benieuwd of hij met opmerkelijke ideeen komt hoe je dat zou moeten aanpakken.
 8. Bartje

  Bijensterfte

  Misschien een domme opmerking maar als er geen bijen meer zijn, opent dat niet de weg voor genetisch gemanipuleerd voedsel?
 9. Ik denk er ook over om zoiets te volgen alleen al omdat het gewoon leuk is maar vraag me af hoe lang experts het uit zouden kunnen houden in de NL natuur. Met een beetje strenge winter valt dat niet mee lijkt me.
 10. @CMFC1988 Heb je de outdoor cursus al gedaan en heb je hiermee voldoende kennis en kunde om het helemaal in je uppie lang uit te houden? Ben benieuwd of je deze outdoor cursus een aanrader vindt? Leuk onderwerp ook. Ik heb zelf niet genoeg kennis om het zonder moderne middelen uit te houden in de natuur. Hoe is dat gesteld met iedereen op preppers.nl ? En denk je dat het mogelijk is om op zo'n primitieve manier (zonder huis en voorraad) te overleven in NL als shtf?
 11. Aha een soort Rambo's op bospaddenstoelensoep!
 12. ^^ Kijk dat is nou zelfvoorzienend leven! Maar eet je elke dag bospaddestoelen of kan er ook nog een hamburgertje vanaf? Succes daar!
 13. @Piroska Maar woon je in een boerderij oid? En is daar voldoende water en voedsel te vinden als je voorraad op is?
 14. Ja maar jullie zitten zo'n beetje aan de andere kant van de wereld. Hoe moet ik nu in een flinke shtf met mijn OV kaart bij jullie komen?
 15. Iedereen is het er denk ik wel over eens dat groepsvorming belangrijk is. Zijn er al veel groepen gevormd vanuit preppers.nl en loopt dat een beetje? Zou het niet mooi zijn als we vanuit de verschillende provincies een netwerk kunnen maken?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...