Ga naar inhoud

Boer Charel

Lid
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Lommel , België
 • Interesses
  permacultuur,honden,wandelen
 • Nieuwsbrief
  Ja

Boer Charel's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Community reputatie

 1. asperges, bosaardbeien, aardpeer,rabarber
 2. Geert, in Lommel heb ik hetzelfde probleem. Mijn moestuin is 200m² . Ik heb momenteel 9 kippen,1 haan en twee ganzen. De ganzen verbruiken ongeveer 7 liter drinkwater per dag. De kippen doen het beter. zij verbruiken max 2 liter per dag. In de moestuin gebruik ik putwater en regenwater. Natuurlijk houd ik rekening wanneer er geen electriciteit meer is, dat ik de pomp dan ook niet kan gebruiken. Ik heb 4500 liter regenwater. Ik probeer zo weinig mogelijk te sproeien. En zoals je misschien wel weet het is hier echte zandgrond. Ik woon hier nu twee jaar. De moestuin is vorig jaar al een succes geweest en dit jaar blijkbaar ook. De bessen doen het uitstekend. De groenten ook. In de herfst leg ik compost met mest op de grond. Wanneer ik in het voorjaar zaai , schuif ik deze weg en zaai. Eens de plantjes uitkomen en wat groter zijn, gaat de compost er terug rond en blijf ik constant mulchen met gras van het gazon en gehakt tarwestrooisel (dit composteert goed). De kunst is om je grond bedekt te houden. Ik tuinier volgens de principes van permacultuur. Een aanrader om eens te lezen : "Holzer's permacultuur" van Sepp Holzer . ISBN 978 90 6224 517 8 uitgeverij Jan van Arkel, Utrecht http://www.janvanarkel.nl. Ik heb het boek van de bibliotheek. Voordien al eens gelezen van een vriend.
 3. Zo denk ik er ook over. Door het preppen hebben we meer eten in huis als de reguliere Belg of Nederlander. Maar met deze dagen kan je je eigen toch ook nog trakteren op een extraatje, dat je dan ook zo vers mogelijk op je bord wil. De groentjes komen zowieso uit de tuin ( diepvries). Maar ik kan toch echt genieten hoor van de aloude gevulde kalkoen. In noodsituatie zou ik hem ook kunnen missen. Maar waarom u nu niet verwennen als straks toch alles naar de vaantjes is. En inderdaad het viel nog reuze mee in de supermarkt.
 4. @ stuudje Ik heb momenteel 30 pakken van 500 g spirelli liggen en 10 kilo rijst. Ik bereken alles op ons eetpatroon van nu. Suiker eten we niet maar gebruik ik voor jam, likeuren (notenlikeur, vlierbessensiroop) te maken. Door de jaren heen weet ik dat ik met 15 kg suiker heel wat bereid. Twee kilo zout om te koken. Twee kilo zout om te wecken in tijd van nood. Ook heb ik 2 l alcohol van 90 ° en brandewijn 2 liter . De groenten uit de tuin vries ik in of steriliseer ik als ik er teveel heb voor de diepvries. Ik heb verder ook nog 4 flessen azijn. De voorraad is dan ook gebaseerd op ons huidig verbruik. Dus bij SHTF zal deze voorraad op noodrantsoen worden geplaatst en zullen we vermoedelijk langer voortkunnen dan we denken. Ik maak ook zelf goudbloemzalf en zorg dus dat ik ook bijenwas en zonnebloemolie in huis heb. Ben nu laatste maanden echt bezig om zoveel als mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Dit is niet gemakkelijk, maar enorm leerzaam. Je systeem met de drie maanden helft helft is goed. Ik denk eerder aan een systeem 1/3 aardappel, aardpeer,1/3 rijst ,1/3 pasta.
 5. @phaelin De snijbiet is een goed idee. Het zaait gemakkelijk, groeit vlug en je kan er van eten vanaf juli tot nu. Ook kippen lusten het graag en is dan ook extra voer nu voor de dieren. Je kan er echt niet genoeg van zaaien. Krulkool ook zo iets dankbaar. Wat je ook kan proberen : pompoenen. Deze laatste kan je lang bewaren in de winter of wecken.
 6. Vandaag ben ik een blije prepper. Ik heb 12 l melk, 20 liter water,18 blikken tomaten in stukjes, 18 blikjes zwanworstjes + 6 gratis blikjes, 3 bokalen wortelen/erwten,3 bokalen schorseneren, 5 kg volkoren meel, 2 doosjes Maizena, 12 huishoudrollen, 15 kg hondenbrokjes, 4 doosjes maïs, 20 noveenkaarsen ( kaars die negen dagen brandt) gekocht. Had een beetje centjes over en kon dus mijn voorraad een beetje aanvullen. Ik heb een roulatiesysteem. Momenteel heb ik voor twee personen voor drie maanden rijst, pasta, blikken : tomatenstukjes, rijstpap,olijfolie (1 j), suiker (1 jaar), zout (1 jaar), kruiden, soepen, zwanworstjes, cassoulet, bonen in tomatensaus, witte bonen, noten, pannenkoekenmix,15 kg bloem, drinken ... Voor de hondjes: 1 mnd hondenbrokken Voor de kippen : 3 maanden graan. Verder heb ik nog 600 l diepvries volsteken met groentjes uit mijn moestuin. Buiten in de moestuin heb ik momenteel nog wat prei, krulkool, snijbiet, aardperen. Ik heb fruitboomjes, twee kastanjebomen, 1 notenboom, 4 vlieren, frambozen, braambessen, kruisbessen,hazelnoten. Een moestuin gebaseerd op permacultuur met goede opbrengst ( momenteel haal ik 9 maanden groenten uit de tuin), nog een beetje perfectioneren volgend jaar. Ook ga ik nog een koppel ganzen en twee minigeitjes volgend jaar kopen. (momenteel achterste gedeelte perceel aan het klaarmaken voor de nieuwe gasten). Deze zijn voor het plezier maar in tijden van nood : eieren, vlees ..) Twijfel nog aan konijntjes omwille van ziekten. Heb momenteel 4 kippen. In de lente komen er nog twee kippen en een haan bij. Woon naast akkerlanden, waar konijnen, hazen lopen. Af en toe passeert er een hert. Dus wildlife kan ook aangesproken worden. Ik heb ook weckpotten met inhoud staan voor twee weken. Ik heb 1500 liter regenwater staan. Ik heb 75 liter drinkwater staan. Ik heb ook een tank van 300 liter leeg staan die ik in geval van nood nog vlug kan vullen met kraantjeswater en in de badkamer kan plaatsen. Dus ik denk dat ik momenteel kan voorzien in negen maanden eten voor twee personen. Ik zal eveneens eerst buiten gaan jagen en dan pas eigen voorraad aanspreken. Heb ook twee gasflessen , één grote gasbrander om te wecken, 104 weckpotten, één gasvuurtje met twee bekken, een houtvoorraad voor vijf winters ( dus in nood kan ik zeker twee jaar voort (koken, verwarming). Ik ben momenteel twee jaar bezig met preppen van voeding en drank. Ik maak steeds gebruik van aanbiedingen en koop enkel eten dat we nu ook alle dagen eten.
 7. Aldi :Momenteel tot zaterdag : noveenkaarsen aan 1.49 Euro stuk. Vandaag zelf een doos van 20 stuks gaan halen. Zo'n noveenkaars brandt negen dagen. Ik heb ze ook al uitgeprobeerd. Ze zijn goed. Nu heb ik in totaal een voorraadje voor een jaar. Dit kan je in stukjes bereiken en zo'n aanbieding van Aldi lliet ik natuurlijk niet liggen.
 8. Het wordt hoogtijd dat we onze voorraden nakijken en maskers ed aanschaffen. Eind oktober zou Ebola Frankrijk, UK, België kunnen bereiken , dit volgens wetenschappers. Het probleem is de 21 dagen incubatietijd, waardoor passagiers op luchthavens als "veilig" beschouwd worden, maar ondertussen de ziekte doorgeven. http://rt.com/news/193396-ebola-uk-france-october/
 9. omvormer van firma NEDAB heeft opslagcapaciteit. Hiermee kan je wanneer het net uitvalt , nog een tijdje voort. Een vriend van mij heeft dit zo uitgewerkt en geprobeerd en het werkt. Deze firma is ergens uit het Gentse, België. Mijn vriend gebruikt ook zijn fietsbatterij van 48 V met een omvormer om zijn panelen terug aan de praat te krijgen. Ikzelf heb pv 15*240 wat . We zijn met tweeën en kwamen op een overschot van 800 KW per jaar. Nu heb ik een warmtepomp (16 KW) geplaatst (lucht-water) om meer onafhankelijk te zijn van mazout. En kom ik natuurlijk niet meer toe met mijn PV installatie in de winter. Vanaf maart tot eind oktober heb ik gratis electriciteit. De rest betaal ik en kom goedkoper uit dan mazout. Ik heb wel nog een speksteenkachel. Het komt erop neer om zoveel mogelijk te differsifiëren qua energieopwekking.
 10. Je kan proberen rode melde te zaaien. Deze zaait zichzelf nadien uit. De blaadjes kan je eten en bereiden zoals spinazie. Aardpeer zou ik ook aanraden, maar het is een woekeraar. Plant hem dan ook ver genoeg van je andere groenten. Je kan hem wel in de buurt van Vlierboom planten. Knolletjes vanaf eind okober rooien. Enkele laten zitten en volgend jaar heb je opnieuw een volledig bedje . Ik zou me verdiepen in permacultuur.
 11. Ik heb een map aangelegd, eveneens papieren versie in plastieken hoezenkaft. Grote letters zodoende dat wij het ook kunnen lezen, indien we geen leesbrilletje bij de hand hebben.
 12. Ik deel jouw denkpiste volledig. Complot tegen Rusland.
 13. Wat ik raar vond is dat men bij de eerste beelden op Amerikaanse zenders een man gehurkt lieten zien tussen paspoorten van de slachtoffers .... Deze paspoorten waren zo netjes, zoals nieuw. Alles op de grond was één puinhoop, verwrongen staal, zwartgeblakerd, uiteengespat... Ik heb vroeger bij de politie in België gewerkt en heb heel wat brandhaarden mee moeten onderzoeken met de gerechtsdeskundige. Deze paspoorten moeten minsten brandsporen bevatten, vervormt zijn of zoals ik denk in dit scenario. Dit kan echt niet. Er zouden geen paspoorten kunnen overleven in deze ramp. Obama had reeds direct telefoontje gepleegd met Putin. Engelse PM reageerde geshocked. Spijtig voor de slachtoffers , maar lijkt meer een complot om Rusland in slecht daglicht te stellen. Rusland wil immers van de dollar af en Duitsland en Frankrijk richten hun neuzen reeds in dezelfde richting. Amerika moet iets doen om Europa aan zijn zijde te houden. Wat hiervan het gevolg gaat zijn .... weet ik niet .... politiek schouwspel. Maar allezins te volgen, zodoende dat we weten of we nog meer moeten prepperen op kortere periode. Boer Charel .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...