Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Boer Charel

Lid
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

19 Goed

Over Boer Charel

 • Titel
  Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Lommel , België
 • Interesses
  permacultuur,honden,wandelen
 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. asperges, bosaardbeien, aardpeer,rabarber
 2. Geert, in Lommel heb ik hetzelfde probleem. Mijn moestuin is 200m² . Ik heb momenteel 9 kippen,1 haan en twee ganzen. De ganzen verbruiken ongeveer 7 liter drinkwater per dag. De kippen doen het beter. zij verbruiken max 2 liter per dag. In de moestuin gebruik ik putwater en regenwater. Natuurlijk houd ik rekening wanneer er geen electriciteit meer is, dat ik de pomp dan ook niet kan gebruiken. Ik heb 4500 liter regenwater. Ik probeer zo weinig mogelijk te sproeien. En zoals je misschien wel weet het is hier echte zandgrond. Ik woon hier nu twee jaar. De moestuin is vorig jaar al een succes ge
 3. Zo denk ik er ook over. Door het preppen hebben we meer eten in huis als de reguliere Belg of Nederlander. Maar met deze dagen kan je je eigen toch ook nog trakteren op een extraatje, dat je dan ook zo vers mogelijk op je bord wil. De groentjes komen zowieso uit de tuin ( diepvries). Maar ik kan toch echt genieten hoor van de aloude gevulde kalkoen. In noodsituatie zou ik hem ook kunnen missen. Maar waarom u nu niet verwennen als straks toch alles naar de vaantjes is. En inderdaad het viel nog reuze mee in de supermarkt.
 4. @ stuudje Ik heb momenteel 30 pakken van 500 g spirelli liggen en 10 kilo rijst. Ik bereken alles op ons eetpatroon van nu. Suiker eten we niet maar gebruik ik voor jam, likeuren (notenlikeur, vlierbessensiroop) te maken. Door de jaren heen weet ik dat ik met 15 kg suiker heel wat bereid. Twee kilo zout om te koken. Twee kilo zout om te wecken in tijd van nood. Ook heb ik 2 l alcohol van 90 ° en brandewijn 2 liter . De groenten uit de tuin vries ik in of steriliseer ik als ik er teveel heb voor de diepvries. Ik heb verder ook nog 4 flessen azijn. De voorraad is dan ook gebaseerd op ons hui
 5. @phaelin De snijbiet is een goed idee. Het zaait gemakkelijk, groeit vlug en je kan er van eten vanaf juli tot nu. Ook kippen lusten het graag en is dan ook extra voer nu voor de dieren. Je kan er echt niet genoeg van zaaien. Krulkool ook zo iets dankbaar. Wat je ook kan proberen : pompoenen. Deze laatste kan je lang bewaren in de winter of wecken.
 6. Vandaag ben ik een blije prepper. Ik heb 12 l melk, 20 liter water,18 blikken tomaten in stukjes, 18 blikjes zwanworstjes + 6 gratis blikjes, 3 bokalen wortelen/erwten,3 bokalen schorseneren, 5 kg volkoren meel, 2 doosjes Maizena, 12 huishoudrollen, 15 kg hondenbrokjes, 4 doosjes maïs, 20 noveenkaarsen ( kaars die negen dagen brandt) gekocht. Had een beetje centjes over en kon dus mijn voorraad een beetje aanvullen. Ik heb een roulatiesysteem. Momenteel heb ik voor twee personen voor drie maanden rijst, pasta, blikken : tomatenstukjes, rijstpap,olijfolie (1 j), suiker (1 jaar), zout (1 jaar)
 7. Aldi :Momenteel tot zaterdag : noveenkaarsen aan 1.49 Euro stuk. Vandaag zelf een doos van 20 stuks gaan halen. Zo'n noveenkaars brandt negen dagen. Ik heb ze ook al uitgeprobeerd. Ze zijn goed. Nu heb ik in totaal een voorraadje voor een jaar. Dit kan je in stukjes bereiken en zo'n aanbieding van Aldi lliet ik natuurlijk niet liggen.
 8. Het wordt hoogtijd dat we onze voorraden nakijken en maskers ed aanschaffen. Eind oktober zou Ebola Frankrijk, UK, België kunnen bereiken , dit volgens wetenschappers. Het probleem is de 21 dagen incubatietijd, waardoor passagiers op luchthavens als "veilig" beschouwd worden, maar ondertussen de ziekte doorgeven. http://rt.com/news/193396-ebola-uk-france-october/
 9. omvormer van firma NEDAB heeft opslagcapaciteit. Hiermee kan je wanneer het net uitvalt , nog een tijdje voort. Een vriend van mij heeft dit zo uitgewerkt en geprobeerd en het werkt. Deze firma is ergens uit het Gentse, België. Mijn vriend gebruikt ook zijn fietsbatterij van 48 V met een omvormer om zijn panelen terug aan de praat te krijgen. Ikzelf heb pv 15*240 wat . We zijn met tweeën en kwamen op een overschot van 800 KW per jaar. Nu heb ik een warmtepomp (16 KW) geplaatst (lucht-water) om meer onafhankelijk te zijn van mazout. En kom ik natuurlijk niet meer toe met mijn PV installatie in
 10. Je kan proberen rode melde te zaaien. Deze zaait zichzelf nadien uit. De blaadjes kan je eten en bereiden zoals spinazie. Aardpeer zou ik ook aanraden, maar het is een woekeraar. Plant hem dan ook ver genoeg van je andere groenten. Je kan hem wel in de buurt van Vlierboom planten. Knolletjes vanaf eind okober rooien. Enkele laten zitten en volgend jaar heb je opnieuw een volledig bedje . Ik zou me verdiepen in permacultuur.
 11. Ik heb een map aangelegd, eveneens papieren versie in plastieken hoezenkaft. Grote letters zodoende dat wij het ook kunnen lezen, indien we geen leesbrilletje bij de hand hebben.
 12. Ik deel jouw denkpiste volledig. Complot tegen Rusland.
 13. Wat ik raar vond is dat men bij de eerste beelden op Amerikaanse zenders een man gehurkt lieten zien tussen paspoorten van de slachtoffers .... Deze paspoorten waren zo netjes, zoals nieuw. Alles op de grond was één puinhoop, verwrongen staal, zwartgeblakerd, uiteengespat... Ik heb vroeger bij de politie in België gewerkt en heb heel wat brandhaarden mee moeten onderzoeken met de gerechtsdeskundige. Deze paspoorten moeten minsten brandsporen bevatten, vervormt zijn of zoals ik denk in dit scenario. Dit kan echt niet. Er zouden geen paspoorten kunnen overleven in deze ramp. Obama had reeds di
×
×
 • Nieuwe aanmaken...