Ga naar inhoud

Krullenbol

Lid
  • Items

    212
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Krullenbol

  1. En op elke camping of kampeerveldje (bij de boer) heb je altijd wel een 220 Volt stroomaansluiting, dan met je haspel naar de deken en hupsakee gewoon aan sluiten op je stopcontact (haspel). Kost niet veel op een camping, je betaald alleen het verbruik. Of je voor de aansluiting moet betalen weet ik zo niet zal niet veel zijn.

    Echt joh?!

  2. Ik meen ook te herinneren dat bij de meeste mensen die ik ken die gestopt zijn met roken ook veel minder of tot zelfs geen last van dat koude probleem 's nachts... buiten de ontwenningsverschijnselen dan soms.

     

    @Shush het is geen aanval op mensen die het koud hebben. Ik snap de niet zo handige setup (mijn mening) van een accu met elektische deken niet zo best. Veel tijd en energie in zoiets steken ipv meteen een fijne lowtech oplossing pakken lijkt me niet zinvol (wederom mijn mening). Maar ok, zoveel mensen zoveel wensen en opvattingen....:cool: Verschil mag er zeker zijn.......moet niets.......:cool:

     

    Roken hebben wij nooit gedaan nog bezoeken we rokerige ruimten.

     

    Functie van de schildklier en klachten:

     

    De schildklier kun je vergelijken met de thermostaat van de kachel. Als hij hoog staat, gaan alle verbrandingsprocessen wat sneller en heftiger dan als de 'thermostaat van ons lichaam' te laag staat. Bij een te lage activiteit van de schildklierhormonen heb je het vaak letterlijk snel koud, je hele lijf of alleen koude handen en voeten. Het energiekacheltje staat ook te laag en er is dus vaak vermoeidheid. De voeding verteert wat te traag, waardoor het zwaar op de maag kan liggen, maar ook verstopping (heel trage ontlasting) kan hiermee samenhangen. Overgewicht, terwijl je normaal of zelfs weinig eet, want je kacheltje gebruikt weinig brandstof. Depressie, concentratieproblemen, apathie of vergeetachtigheid zijn een signaal van erg weinig energie in de hersenen. Klik hier voor een uitgebreidere lijst met symptomen.

    Minder vaak komt het voor dat er een te grote activiteit is van schildklierhormonen. Dan gaat alles vooral te snel, zelfs het kloppen van je hart. Je verdraagt warmte vaak slecht en hebt snel de neiging om te gaan zweten. Diarree is het tegenovergestelde van verstopping; het kan het eerste symptoom zijn van een te actieve schildklier. Men kan veel eten en toch geen grammetje aankomen of zelfs afvallen. Emotioneel is er ook van alles teveel: angst, nervositeit en bijvoorbeeld slapeloosheid door veel onrust.

    Te grote activiteit van de schildklierhormonen is onder andere belastend voor het hart en mag daarom niet te lang duren.

     

    Bedankt voor het meedenken. Dit draadje gaat echter over hoe/ of het mogelijk is om een auto accu naar 220v te krijgen (voor BIJVOORBEELD een elektrische deken) en niet over de oorzaak van waarom ik het zo koud heb 's nachts. En zoals ik eerder al zei ben ik vooral nieuwsgierig. :) Ik snap dat het niet de makkelijkste of beste manier zou zijn. Dat neemt niet weg dat het best goede kennis is om te weten hoe je zo'n systeem werkzaam zou kunnen krijgen. (imo)

  3. Bedankt allemaal voor de goede tips. Jammer dat het met een auto accu niet zo makkelijk, snel en goedkoop te doen is.

    Het was zoals @Shush zei inderdaad vooral ook voor de leuk, handig en niet perse voor de meest praktische oplossing.

    @wodan en @Raycoupe kruiken zijn waarschijnlijk hetgeen wat het wordt als er, om wat voor reden dan ook, geen stroom is. Het nadeel daaraan is dat het nogal knus is met minstens 6 van die dingen en dat ik dan doodstil moet liggen om het ook maar een beetje warmer te krijgen.

    • Leuk 1
  4. Het is eigenlijk heel simpel, een auto accu vind het niet fijn als hij met meer dan 30% wordt ontladen, een semi tractie accu kan al 50% ontlading aan en een Full tractie accu wel 70%.

     

    Dat betekend dat je bij een standaard auto accu van zeg maar 70Ah, maximaal 21Ah(x12V=250w-10% verlies door de omvormer = ca 225w) eruit mag trekken, en dan moet je hem weer tot vol opladen(dat is ongeveer 1 uur rijden)

    Als je deken 60W trekt, dan kan je op een standaard auto accu dus de deken 3.5 uur gebruiken.

    Als je dus de elektrische deken de hele nacht wilt gebruiken(SC nacht = 3 uur:p) zou het net aan kunnen.

    Als je een goede semi tractie accu kunt vinden van bijvoorbeeld 280ah, kun je er wel 140ah(x12V=1680w-10% verlies door de omvormer = ca 1500w)eruit trekken, dat is al bijna 25 uur gebruik van de deken, ofwel genoeg voor een weekend. als je dan thuis een acculader hebt staan, kun je daarna de accu weer vol maken.

     

    Maar het beste advies blijft in deze de aanschaf van een goede exped

     

    Op zich is 3,5 uur goed te doen, het gaat vooral over het in slaap vallen. Maar ja dan is het niet de bedoeling dat hij meteen al leeg is. Helemaal als je er eigenlijk twee op aan zou willen sluiten. Wat betreft exped, ben ik het met jou en ook @Stuudje eens. Dit zit er alleen financieel niet in momenteel. En realistisch gezien is de kans groot dat ik zelfs dan nog een elektrische deken nodig heb omdat mijn interne thermostaat zodanig kapot is.

     

    Kan je me uitleggen wat een full tractie accu en een semi is?

  5. Volgens mij slaap je op een luchtbed @Krullenbol. Dat is erg koud want een luchtbed onttrekt warmte aan je lijf.

    Een geïsoleerde mat niet. Er zijn slaapmatten van Exped die gevuld met dons en isoleren tot -34 graden.

     

    De laatste sc heb ik op een matras geslapen, dat was al weer beter te doen (het feit dat het 17 graden was de tweede nacht hielp ook). Maar dankzij zuslief zit ik ook stiekem te lonken naar de exped megamat 10 lxw :D

     

    Het deken is 60W de omvormer moet op zijn minst 3x dat vermogen geven anders gaat hij maar een uur mee.

     

    Kijk, zo leer ik nog eens wat :) Dank je wel!

  6. @Krullenbol: Kijk eerst eens hoeveel watt die elektrische deken trekt. Daarna kan het rekenen beginnen. Welke omvormer, hoe groot de accu, etc.

    Volgens mij trekt een elektrische deken zo'n 100 watt, bijna net zoveel als je twee koplampen aan laten staan.

     

    Je hebt handige apparaatjes die je tussen de omvormer en de auto prikt, die zorgt er dan voor dat je hem niet helemaal leeg trekt zodat je 's morgens toch niet de ANWB hoeft te bellen.

    Het blijft echter wel lastig, want elke dag moet je de accu van de auto bijladen, op netstroom met een lader of door te gaan rijden. Een meetinstrument om de lading van je accu te meten is dan een must, maar het blijft een gedoe.

     

    Andere optie is een tweede accu plaatsen in de auto, net zoals bij caravans en campers. Die is dan uitsluitend voor de stroom die je verbruikt als je stil staat. Toch mag je die ook niet helemaal leegtrekken, want dan gaat de accu zo kort mee en alsnog moet hij het liefst na iedere nacht worden bijgeladen.

     

    Investeren in een goede slaapmat + slaapzak zou mijn voorkeur hebben. Als 't moet stop je er gewoon een ouderwetse kruik bij. Of je neemt een heetbloedig vriendje en een twee persoon slaapzak. :p

     

    Ik als leek had eigenlijk ook gewoon een losse accu in mijn hoofd (als in zonder auto er om heen :p)

    Wat betreft hoeveel watt de deken nodig heeft, daarvoor had ik de foto geplaatst. (60 watt dus als ik het goed interpreteer)

  7. Ik ben ontzettend nieuwsgierig of het mogelijk is om bijvoorbeeld een elektrische deken werkend te krijgen op een auto accu.

    Nu heb ik al wel rond gekeken op internet. En heb ik in ieder geval al geleerd dat er zoiets als AC en DC is. Maar dat is ook ongeveer het punt waar ik de weg kwijt raakte :p Ik heb werkelijk waar geen verstand van dit soort zaken, daar kom ik eerlijk voor uit. Daarentegen vind ik het wel interessant en logischerwijs moet het toch mogelijk zijn?!

     

    Vooral in combinatie met zoiets als dit (leek mij):

    https://prepshop.nl/portable-solar-power/goalzero-sherpa-universal-inverter

     

    Deze info is misschien nog handig in het hele verhaal:

    20150806_173636.jpg.ecdcfec01582b8f5127ccbe08d7e74d9.jpg

  8.  

    Overigens is het vreemd om te denken dat je zelf anders zou reageren in experimenten als deze (denk aan de concentratiekampen in de tweede wereld oorlog). De mens is een bewerkelijk wezen en niet alleen 'sheeple' vallen aan dit soort dingen ten prooi (om het nog maar niet te hebben over hoe mensen reageren onder stress). Het is goed om over dingen na te denken, maar besef je dat de mensen in deze experimenten, mensen waren zoals jij en ik. Ook gaan de Milgram experimenten over het volgen van gezag, en niet zo zeer over het kwaad dat mensen elkaar zullen aandoen (zo waren de schokken veel minder voorkomend, wanneer dezelfde acteur zonder doktersjas verscheen, of zelf twijfelde in zijn instructies).

     

     

    Misschien een beetje wishful-thinking... maar ik hoop toch van harte dat de mensen die dit hebben gezien zich daardoor realiseren dat gezag zo veel macht heeft als je het zelf geeft. Dat men/zij/wij zeg maar een stapje terug kunnen doen en zien dat er niemand met een pistool tegen hun hoofd staat (om maar even een voorbeeld te gebruiken). Gezag is relatief en vooral iets waar je een keuze in hebt. Je hebt altijd de keuze om je te onderwerpen of er tegen in te gaan (zelfs als iemand een pistool tegen je hoofd heeft). En op het moment dat je je daar bewust van bent acht ik de kans op rebelleren tegen gezag een stuk groter. Omdat het dan een bewustere keuze is dan wanneer je soort van automatisch je onderwerpt aan het gezag dat gepresenteerd word.

  9. Indrukwekkend experiment, heftig. Ik had zeker al gehoord van het originele experiment maar niet van het feit dat ze deze opnieuw hebben gedaan. Wat ik mij wel afvraag is; op een gegeven moment wordt er uitgelegd dat het publiek een "gewoon" publiek is. En dat ze benieuwd zijn hoe deze er op zullen reageren. Jammer dat daar niks meer over werd terug gekoppeld.

     

    Voor de rest vind ik het een ontzettend belangrijk en aangrijpend experiment. En hopelijk brengt dit wat meer bewustzijn bij mensen teweeg over hoedanig wij eigenlijk geïndoctrineerd worden tot ja-knikkers zonder zelf na te denken.

  10. Overleven is leuk maar uiteindelijk doe je het voor elkaar.

     

    Mooi verwoord !

    @bjo1998 ik snap best dat je vooruit wil, daarentegen herinneringen en de fysieke manifestatie daarvan (al dan niet in de vorm van fotografie) lijkt me niet per definitie niet vooruit willen. Daarbij is het bij mij ook zo'n gedachte dat ik dan nog foto's heb van de tijd " voordat ..." en ook voor mijn eventuele kinderen en hun kinderen iets om te zien hoe mijn leven eruit heeft gezien. (Ik zou dat heel leuk vinden om zoiets in te zien van mijn grootouders toen ze mijn leeftijd waren)

    • Leuk 1
  11. Het was een gewone dag, je lag natuurlijk weer later dan bedoelt pas in bed. Halverwege de nacht draai je je om, half wakker nog half slapend probeer je weer verder te slapen. Je hoort een geluid en langzaam wordt je wakker. Je luistert, kijkt om je heen. Iets is anders. Iets klopt niet. Zonder dat je het eigenlijk door hebt sta je al naast je bed. Terwijl je weg loopt van je bed zie je het uit een ooghoek door het raam. " Dit is niet goed, ik moet weg hier." De gedachtes vliegen door je hoofd, de meeste te vaag om werkelijk waar te nemen, behalve deze die dendert door je hoofd opnieuw en opnieuw. "Weg hier"

     

    Dagen, weken, maanden later zit je hier dan. Op het meeste was je voorbereid. Een vuurtje maken en een slaapplaats waren snel geregeld. De eerste dagen, weken, maanden waren hectisch, vluchtig, nu lijkt de rust langzaam terug te keren. Langzaam vind je je weg in deze nieuwe situatie.

     

     

     

    Dit is natuurlijk een van duizenden mogelijke situaties en iedereen prept voor anderen dingen. Hetgeen wat ze allemaal gemeen hebben zijn de eindeloze praktische items. Maar buiten deze items, waar kan jij niet zonder qua sentiment? Als je daar dan 's avonds zou zitten na een tijd van thuis, wat zou je dan graag in je BOB willen hebben gehad? Denk aan foto's of bijvoorbeeld muziek. En zit dit dan ook al in jouw BOB ?

     

    Ik me voorstellen dat als er een soortgelijke situatie zich voordoet, ik een heel aantal foto's graag mee zou willen nemen. Ik heb een jarenboekje waarin ik per kalenderjaar foto's heb en vaak wat bijgeschreven heb wat dat jaar heeft gedefinieerd. Dat zou dan ook het geen zijn wat na alle praktische dingen meteen mee zou gaan.

     

    (Mijn excuses als een soortgelijk draadje al bestaat, ik en de zoek-functie kunnen het nog niet zo goed vinden)

  12. Jazeker! Zoals vroeger tijdens een brommer rit, midden in de nacht bij -7, dat je thuis komt en merkt dat je ballen zich teruggetrokken hebben in je buik en je ze weer terug moet duwen. Maar dat gevoel zul jij als meisje niet herkennen.

     

    En daardoor werd dat haren verzorgen/knippen makkelijker ? Of was dat niet je punt ? :p

    • Leuk 1
  13. Zoals mijn forumnaam doet vermoeden heb ik nogal een hoofd vol haar. :p En dus heb ik ook een behoorlijke voorraad aan shampoo en conditioner zodat ik WSHTF niet stante pede mijn haar zou moeten afknippen vanwege de klitten.

     

    Laatst kwam ik dit tegen in de supermarkt, redelijk goedkoop (1 euro nog niets volgens mij) en werkt echt super ! Dus mocht je nou geen zin hebben om bussen conditioner in te slaan is dit misschien nog wel een idee.

     

    20150205_190639.jpg.cdd83294293e72dfae631f681c2b5050.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...