Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

verzamelaar

Lid
 • Aantal items

  149
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

130 Uitstekend

Over verzamelaar

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  brabant
 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Even pas op de plaats maken allemaal. Dat de beurs plat gaat wil niet zeggen dat de hele wereld ophoud te functioneren. Winkels blijven echt wel open. Dit is gewoon een correctie op de beurs, de te groot opgeblazen bel laat gewoon wat druk af. Niks aan de hand. Neemt niet weg dat het wel verstandig is om voedsel, water en warmte voor tenminste 72 uur bij de hand te hebben.
 2. Ik woon in een nieuwe woning opgeleverd in 2012. Isolatie zover het oog rijkt, HR++ glas, HR ketel met warmtepomp, minimale ventilatie, LT vloerverwarming beneden en boven radiatoren die bijna dicht staan, boven stoken doen we niet. In een jaar met een rustige winter zoals afgelopen jaar verstook ik zo'n 1100 kuub gas, in een jaar met een strenge winter zo'n 1350 kuub. Het is een 535 kuub grote hoekwoning en heb me laten vertellen dat we een laag verbruik hebben. Toch zijn we aan het kijken en sparen voor een pelletkachel. Deels om minder afhankelijk te zijn van energieleveranciers, deels comfort, en deels besparing. Wel is het zo dat hoe beter een woning is geïsoleerd hoe lager de besparing. Maar goed, besparen is niet de enige motivatie om zo'n ding aan te schaffen. Ik verwacht hiermee een besparing van zo'n 800 kuub gas minimaal mee te gaan behalen. Enige waar we dan nog gas voor nodig zouden hebben is koken en warm tapwater. Ook hiervoor ben ik al stiekem aan het loeren naar een warmwatersysteem voor op het dak. Koken kan ook elektrisch, hoef ik alleen maar mijn fornuis te vervangen. Dan zou ik in theorie van het gas af kunnen. Ja maar, hoor ik jullie al zeggen, zo'n pelletkachel verbruikt ook stroom. Ja dat klopt, tijdens de opstartfase ongeveer een 100 watt, dit duurt enkele minuten, daarna nog maar ~ 40 watt. Een minimum vergeleken met de warmtepomp bij mijn CV. wat de warmtepomp bespaart aan gaskosten, kost ie dubbel aan de stroom. En als de pelletkachel gestookt wordt hoeft de ketel niet te stoken en de wamrtepomp ook niet aan te slaan, 2 vliegen in 1 klap. Wat? 3 vliegen zelfs. Elektrisch onafhankelijk zijn van het net zal lastiger zijn vanwege de weinige beschikbare ruimte voor panelen. Ik zou het wel kunnen door er een paar op het platdak van de keuken te leggen, een paar op het schuindak van het hoofdgebouw, een paar op de schuur in de tuin en een paar op de carport. Met een dergelijke opstelling zouden er ook meerdere omvormers geplaatst moeten worden en dan zou het systeem zo ongans duur worden dat het de komende 20 jaar niet terugverdiend is. Daarbij wordt in 2020 het salderen "geëvalueerd', wat er in de praktijk op neerkomt dat de regeling gaat verdwijnen. Zou ik dus zoveel willen opwekken als wat ik in en door het jaar heen verbruik zal ik het voorgenoemde PV-systeem met een factor 4 moeten uitbreiden (winter, minder zon, minder opbrengst per zonuur) en een hele zwik aan accu's moeten neerzetten om overschotten in op te slaan zodat ik kan gebruiken als de zon onder is. Conclusie: van het gas af is te doen, van het stroomnet blijf ik helaas wel afhankelijk Er bestaan ook thermostaten met een open haard functie erop. Die houden het verwarmingswater op een door jouw ingestelde temperatuur, lijkt me een stuk handiger dan de thermostaat verplaatsen met alle breekwerk en leidingen verplaatsen wat erbij komt kijken.
 3. Zeg Lewieke, ik heb al vaak posts van je gelezen waarin je vastgoed koopt als investering. Wat ik me dan altijd afvraag, ben je dan zo kapitaalkrachtig dat je dan complete huizen koopt? of koop je een aandeel in een woning? of los je gewoon je hypotheek extra af? Wil je me eens uitleggen hoe je dat dan precies doet?
 4. Paar jaar terug ook in een ontslagsituatie terechtgekomen. Uiteindelijk voor mij een positieve ervaring geweest. Tot die tijd leefden we er op los, het kon niet op en het geld vloog de deur uit zonder erbij na te denken. tijdens de procedure en vlak erna was er paniek in huis. Vragen als moeten we het huis verkopen en kunnen we alles nog wel betalen staken de kop op. Ik ben als een malle op zoek gegaan naar werk en ben daarbij niet kieskeurig te werk gegaan dus vond op tijd weer nieuw werk. Pfoe zeg, wat een opluchting was dat. Ondertussen zijn natuurlijk bij mij wel de ogen open gegaan. Ik was me altijd wel al bewust dat we een lekker leven hadden maar nu werd ik met de neus op de feiten gedrukt en ga je de zaken toch anders bekijken. We hebben rigoureus gestreept in de uitgaves, denk aan boodschappen bij de aldi ipv de AH, switchen van energieleverancier, telefoonabbo en zorgverzekering, onnodige abonnementen (behalve van de quest (kennis is macht)). We hebben de prioriteiten anders gelegd en zijn veel bewuster bezig met onze uitgaven. Minder onnodige rotzooi kopen. Ondertussen zijn we nog een keer op vakantie geweest naar Gambia, als je daar bent geweest weet je pas wat echte armoede is. Alles was onderdeel van een onbewust proces van bewustwording, wat is nu werkelijk belangrijk in het leven? Een zorgenvrij bestaan was de conclusie. Hoe gaan we dat bereiken? We hebben ons doelen gesteld, we gaan ons meer focussen op kwaliteit van leven, m.a.w. we geven liever geld uit aan de dingen die het leven leuk maken, weekendjes weg, lekker uit eten e.d. Ik heb mijn dure auto weggedaan en heb er een goedkope voor teruggekocht, Wat dat al scheelt per jaar kunnen we lekker van op vakantie. Ook zijn we aan het sparen voor een pelletkachel (verhoogd het comfort, tegen lagere maandelijkse kosten dan C.V.) we hebben vorig jaar extra afgelost op de hypotheek en dat willen we dit jaar weer doen, en ga zo maar door. Ik loop al weken op afgetrapte sneakers, ze zijn echt aan vervanging toe maar ik vind dat dan weer zonde, die gaan nog makkelijk een paar weken extra mee Conclusie, we hebben geen armoede, dat ongeluk is bij ons voorbij gegaan. Sterker nog, ik voel me rijker dan ooit. De dreiging van financiële armoede middels ontslag, heeft ervoor gezorgd dat we actie hebben ondernomen. uiteindelijk hebben doorzettingsvermogen en een stukje geluk ervoor gezorgd dat we gewoon een normaal inkomen houden tegen lagere maandelijkse lasten waardoor we meer bestand zijn tegen financiele tegenvallers. We hebben onze prioriteiten verlegd en zijn met een stuk minder dik tevreden, we weten middels de vakantie dat het nog veel slechter kan.
 5. excuus,waarschijnlijk verkeerde knop gebruikt om een reactie te kunnen geven. naam van de persoon toegevoegd waarvoor het bedoeld is.
 6. Voor zover ik weet is het verboden om met drones te vliegen binnen de bebouwde kom. Ik denk dat ik em neer zal halen, in het kader van veiligheid natuurlijk want stel je toch eens voor dat dat ding op iemand zijn kop knalt (tenslotte toch de reden dat het verbod er is). Weet ik veel dat dat ding van het UWV is......
 7. @Novitamya. Nouja, jij vind dat ik krom redeneer, dat vind ik ook van jou aangezien je niet eens fatsoenlijk kan rekenen. iemand die 1000.000 verdiend en 100% belast wordt en alle euro's zouden gebruikt worden voor het basisinkomen van anderen praat je over 1000 mensen ipv 100.000 mensen. Daarbij zijn er niet veel mensen die zoveel verdienen, de meeste zitten zo rond modaal of eronder ~2000/2500 pm. Ik ga er ook vanuit dat een deel van de mensen zal stoppen met werken en een deel van de mensen minder zal gaan werken waardoor inkomen uit arbeid wegvalt of minder wordt. Natuurlijk zullen er mensen zijn die net zo veel of meer zullen gaan werken maar ik denk, en dat is echt maar een gedachte die nergens op gebaseerd is, dat over de gehele beroepsbevolking het inkomen uit arbeid zal dalen dus ook de belastinginkomsten van waaruit weer de basisinkomens en overige staatsuitgaves van betaald moeten worden. In alle docu's die ik gezien heb over dit onderwerp wordt gerekend met gelijkblijvende belastinginkomsten en aannames met wat er mogelijk nog bespaard zou kunnen worden als er links en rechts wat geschrapt zou kunnen worden uit de overheidsuitgaves. Ik denk dat die berekeningen te rooskleurig worden voorgesteld. En btw, ik zou het op prijs stellen als je geen vooroordeel meer over me zou willen vellen.
 8. In je berekening zeg je dat je van je inkomen ongeveer 400 uitgeeft aan belastingen. Met die belastingen worden dus de basisinkomens betaald. Dan kom ik nog altijd 600 tekort om in een volledig basisinkomen van 1000 te voorzien. Begrijp me niet verkeerd he, afgezien van wat je denkt heb ik me wel degelijk enigszins in de materie verdiept en met belasting op arbeid en accijnzen entc kom je er gewoonweg niet. dat betekend simpel gezegd dat je meer belasting zou moeten betalen dan wat je aan basisinkomen krijgt want feitelijk betaal je voor je eigen inkomen, het inkomen van anderen die niet werken, dus ook niet zelf bijdragen en voor de diverse overheden met haar taken. Ik ben absoluut geen tegenstander, integendeel, ik neig sterk naar voorstander zijn maar dan wil ik wel alle kanten van de medaille kennen, ook de minder mooie.
 9. Mooi citaat uit de canvas docu. een basisinkomen is een vrijheidsinkomen. Misschien dat politici daarom zo huiverig zijn voor het basisinkomen. Mensen krijgen hun vrijheid terug. geen slaaf meer van de bank of baas.
 10. Leg me dat eens uit, dat het basisinkomen betaald moet worden uit belasting? ik zal je een voorbeeld geven. Ik heb een basisinkomen van 1000 euro. dat is niet genoeg om van de leven dus ik ga daarbij een 20 uren werken en daarmee verdien ik een 1500 euro bruto = ~1000 netto. Ik draag dus 500 euro af aan de belastingdienst. Er komen natuurlijk nog wat extra belastingen bij kijken zoals BTW, accijnzen, wegenbelasting etc. Ik zou dus veel meer dan 1000 euro aan belasting moeten betalen zodoende mij mijn 1000 euro basisinkomen te kunnen betalen. Vergeet niet dat ik ook moet meebetalen aan zorgkosten, onderwijs, politie en defensie, Europa verlangt haar bijdrages enzovoort. Ik zou dus ~1500 euro aan belastingen moeten betalen. dan werk ik feitelijk voor niets. Ik voorzie dus een debacle, hoe wil jij dat oplossen? bedrijven extra belasten werkt niet omdat die dan naar andere landen vertrekken, belasting op vermogen levert bij lange na niet voldoende op. De staatsschuld is ook niet eeuwig op te hogen. Ik ben benieuwd hoe je dat wilt oplossen.
 11. Ik heb er ook nog 1, hold on to your butts want dit klinkt eng. Bedrijven terug brengen in staatshanden en (een deel van) de winsten in de staatskas laten vloeien. Lijkt bijna een communistisch systeem zo. En uiteraard een overheid die goed op de centen past en niet zo spilzuchtig is als nu.
 12. Goed plan. ik meen ergens gelezen te hebben dat in Ijsland er een wet klaarligt die de geldcreatie weer in handen van de overheid brengt. Slimme jongens, die Ijslanders, ze hebben ook heel bewust banken laten omkiepen in 2008. In tegenstelling tot de neo-liberale landveraders die wij op het pluche hebben zitten. Waarbij het sterk de schijn heeft dat besluiten worden genomen ten faveure van de banken en het grootkapitaal en ten koste van de burger. Want, schijt aan alles behalve geld, dus laten we dat vooral niet aan de burger gunnen.
 13. Ik weet het, de tranen schieten me in de ogen als ik zie wat er van mijn bruto salaris overblijft. Ik heb niks tegen belastingen betalen maar dan wel graag nuttig besteed.
 14. Omdat in de globale handel goud in dollars wordt afgerekend, hoeft er maar weer een crisis te komen, (die op de loer ligt, hij wacht alleen maar op een trigger) of de goudprijs, in dollars, gaat weer door het dak. Je ziet momenteel dat in euro's goud ongeveer gelijk blijft in prijs, terwijl die in dollars daalt. Dit komt doordat de euro minder waard wordt t.o.v. de dollar. Als je de grafieken langs elkaar legt zie je heel mooi de momenten waarop Draghi aankondigde de persen aan te zetten en het moment waarop daadwerkelijk de persen werden opgestart. De euro maakte een klapper naar beneden en de goudprijs (in euro's) maakte een zelfde beweging in tegenovergestelde richting, omhoog dus. Je zou dus kunnen concluderen dat wanneer de prijs in dollars stijgt dat deze in euro's dubbel zo hard stijgt. Ik vind het lastig uit te leggen maar het heeft te maken met gelijke procentuele prijsstijging in euro's incl correctie ivm valutaverschil. Met deze kennis en je eigen voorkeur met wat je met deze metalen wilt doen kun je verder actie ondernemen. Wil je bijkopen of speculeren?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...