Ga naar inhoud

Nazdrovje

Lid
 • Items

  378
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Berichten die geplaatst zijn door Nazdrovje

 1. Stormfront? Wat heeft stormfront nu in godsnaam te maken met de spectaculaire toename van verwarde mannen ( en bijbehorende incidenten ) in heel West-Europa de afgelopen decennia?

   

  Wat hebben gelukzoekers uit de derde wereld te maken met een niet-geloof-gerelateerde aanslag op de Oostenrijkse maatschappij? Je gaat off topic, en insinueert iets wat hier helemaal niet ter sprake is.

   

  Hoe abject je iemands mening ook mag vinden, hoe belachelijk ook zijn overtuiging, zolang hij zich aan de forumregels en Nederlandse wetgeving houdt zie ik niet in waarom hij naar een andere website zou moeten verhuizen, of is preppers.nl tegenwoordig een politiek-activistische website geworden?

  Als het hebben van een abjecte mening de maatstaf wordt dan kan je met hetzelfde argument iedereen wel bannen die het niet met je eens is.

   

  Ik vind het bijzonder dat je meteen moord en brand begint te schreeuwen terwijl ik betrokkene alleen maar verwees naar een forum met mogelijk meer gelijkgestemden. Nergens maak ik hem uit voor nazi of roep ik op tot een algehele ban of pek-met-veren behandeling. Ik mag volgens jou dus niet vinden dat de beste man een broodje aap verkondigd? Waar is dan de door jouw zo hard bevochten vrijheid van meningsuiting gebleven? Ik mag dus alles zeggen zolang het maar met jouw visie overeenkomt..

  Weet je trouwens wie dat vroeger ook deed?

   

  Dat die problematiek er niets mee te maken heeft is dan weer jouw aanname, de link Bosnië->Moslim bij een aanslag als deze is niet eens zo vreemd eerlijk gezegd.

   

  Want in Bosnië wonen alleen maar moslims? De dader is net vanuit Bosnië over komen varen? Het zijn toch altijd weer de boze moslims? Wat bedoel je? Alle media melden dat dit géén geloof gerelateerde aanslag is, maar dat de man in een psychose verkeerde. Jij ziet dingen die er niet zijn.

   

  Nee maar al die andere mensen wordt niet verzocht op te rotten naar een ander forum, vanwaar de selectieve verontwaardiging?

   

  Ik heb hem nergens verzocht op te rotten. Wederom zie je iets wat er niet is. Ik verwees naar stormfront omdat hij daar mogelijk meer zijn ei kwijt zou kunnen met gelijkgestemden aangezien er meer gekkies op zitten die van alles en nog wat proberen af te schuiven op 'De Buitenlander'. Als de beste man verder interessante inhoudelijke stukken aan ons formum kan aandragen is hij meer dan welkom. Echter tot op heden heb ik nog niets daarvan gezien.

   

  Door iemand met een ongenuanceerd standpunt over islam en moslims meteen maar als nazi weg te zetten (stormfront...) laat met name zien dat de poster het historisch besef van een pinda heeft.

  Wat heeft mijn historisch besef hiermee te maken? En wederom roep je dingen van de daken die er niet zijn. Hopelijk weet je de emoties te bedwingen en met gezond verstand een antwoord neer te pennen gebaseerd op feiten zonder ongefundeerde aannames en insinuaties. Bij deze geef ik je de pinda terug wegens kortzichtigheid, haatzaaien en smaad..

 2. Niet dat er om gevraagd werd, maar persoonlijk denk ik van niet.

   

  Wél denk ik dat op het moment dat er in een nieuwsbericht te lezen valt dat een Oostenrijker met een Bosnische achtergrond een aanslag heeft gepleegd, en jij hierop reageert met

   

  je zelf al je bevooroordeeldheid en je onvermogen om enigszins objectief nieuws te vergaren erg duidelijk laat zien. Persoonlijk denk ik dat je bril dan zo gekleurd is, dat je visie nog relatief weinig waarde vertegenwoordigd. Mij verbaast het tenminste niet echt, als iemand met een rode bril op meedeelt dat de lucht rood is.

  Als die persoon dan geen zin heeft om zijn rode bril af te doen, is het voor hem zelf misschien wel leuk om naar een forum te gaan waar iedereen een rode bril op heeft, en iedereen lekker kan delen dat heel de wereld rood is.

  Daarmee wil ik overigens nog steeds niet zeggen dat ie een nazi is :)

  Net zo min als ik daarmee wil zeggen dat ik zelf geen (gekleurde) bril op heb :)

  @Loreen, ik kan het zelf niet mooier verwoorden..
 3. Over het feit dat berichtgeving over exponentieel toenemende hoeveelheden incidenten waarin verwarde mannen aanslagen plegen in Europa best relevant kunnen zijn voor preppers, zeker gezien de enorme hoeveelheden verwarde mannen er momenteel vanuit Canada, Zweden en Schotland over komen dobberen de laatste tijd.

  'Canada, zweden en schotland'... damn jij bent echt niet helemaal 100%.... Misschien kan je je ei meer kwijt op stormfront.nl ofzo. :eek:

  • Leuk 1
 4. Uiteraard, je kunt elke stoommachine gebruiken om een generator aan te drijven. Jammer genoeg zijn stoommachines schaars aan het worden en zelf bouwen zal nog niet zo heel eenvoudig zijn. Maar als je er eentje kunt bemachtigen zou ik er zuinig op zijn, je idee is nog niet zo scheterig als je wel zou denken.

   

  @Roel na nog geen 5min googlen kwam al het volgende tegen: HIER ten opzichte van een dieselgenerator best nog schappelijke prijzen! :o

 5. In het rijtje van afkortingen:

  Paman ABS

  P ersoonlijke veiligheid

  A ttenderen

  M arkeren

  A larmeren

  N oodzakelijke hulp toepassen

   

  A demhaling

  B loed

  S hock

   

  Voor de oude stompen onder ons.

  De A - staat voor Andermans veiligheid..

   

  Het voorkomen dat omstanders of andere ook verongelukken. Dit kan door te markeren, of de eventuele dreiging te verwijderen.

   

  Overigens is PAMAN niet meer.. zijn nu over op Tactical field care.

   

  Stap 1: Win het vuurgevecht!! :cool::eek:

   

  A/B/S ken ik niet... wel;

  A: Airway

  B: Breathing

  C: Circulation

  D: Disability

 6. Nog even een aanvulling.... als je echt wakker moet blijven maak je een lekker bakje poeroet.

   

  Benodigdheden:

  - 1x compleet doosje gevechtsrantsoen

  - 1x Stalen mok

  - Veldfles opgetopt met water

  - Brandertje / Kochertje

   

  Zet de stalen mok op het brandertje/kochertje en vul hem voor 3/4 met water.

  Verwarm het water tot het kookpunt.

  Neem de mok van het vuur en voeg al roerend het volgende in willekeurige volgorde toe:

  - 2x oploskoffie (vriesdroog)

  - 2x koffiemelk

  - 2x cacaodrankpoeder (chocolade melk)

  - 1x bouillonpoeder (onbekende smaak)

  - 4x pakjes suiker

  - 1x een pakje zout

   

  Blijven roeren tot op drinkbare temperatuur. Ik garandeer, beter dan een 2-pack redbull. Santé!

 7. Hahaha omg dat jullie die meuk voor de lol eten.. :o Jullie zijn niet wijs :p

   

  Maar los daarvan, het rantsoen wat @homerun heeft getest is niet compleet. Er horen nog 2 blikken voedsel voor de warme maaltijd bij. Dus 1 doosje en 2 blikken maakt één compleet 'WOL' (warm, ontbijt en lunch) voor 24hr.

  Ik leef soms noodgedwongen dagen en soms weken op deze 'wolletjes' en wat @Stuudje zei dat er veel suikers in zitten klopt als een bus. Met name heel veel snelle suikers. Deze geven je maar kort een vol gevoel, maar houden je wel opgepept en actief. Qua voedingswaarde haal je er eigenlijk maar bar weinig uit. Menig (ex-)militair zal met mij beamen dat na je na een week op wol snel kilo's lichter bent. Afgelopen januari ben ik in 2,5 week tijd ruim 8kg afgevallen, zonder veel fysieke inspanning te hebben moeten leveren (voertuigcommandant).

   

  Een ander bijkomend nadeel van deze rantsoenen is de afwezigheid van vitamines en mineralen. Al na enkele dagen ga je merken dat je lichaam tekort komt aan essentiele vitamines. Geschuurde lippen, blaasjes en aften in de mond. Daarom heb ik altijd op oefening een potje multivitamine op zak om te compenseren. Ik vermoed dat als je het leven op wol door trekt je zeker symptonen, dan wel volwaardige scheurbuik zal gaan ontwikkelen.

   

  Ofwel, geef mij de veldkeuken maar! :o

   

  P.S. iemand bekend met de beruchte indische kip met rijst? Ik heb nog wel een blikje of 3 staan voor de liefhebber!

 8. Ik tel heel wat meer soorten slangen, tel je mee? :o

   

  Gasslang

  Brandstofslang

  Dieselslang

  Olieslang

  Benzineslang

  Chemieslang

  Waterslang

  Rioolslang

  Slijtvasteslang

  Tankwagenslang

  Laboratoriumslang

  Betonpompslang

  Stoomslang

  Reinigingsslang

  Afzuigslang

  Siliconenslang

  Flexibeleslang

  Ventilatieslang

  Woonbootslang

  Heetwaterslang

  Hydrauliekslang

  Luchtslang

  Pneumatiekslang

  Verfspuitslang

  Beschermslang

  Compositieslang

   

  Gniffelgniffelgniffel.... :cool:

   

   

  [Trollmode = off]

  • Leuk 1
 9. Hopelijk kunnen we dit verschrikkelijke project dat Europa en de Euro heet nu eindelijk de rug toe keren.

   

  Probeer je eens in te denken met welke gigantische kosten zon exit gepaard zou gaan? Is iedereen de x 2.20731 vergeten die in de praktijk x een veelvoud werd toegepast? Kan je nagaan wat er zou gebeuren als we weer terug zouden moeten naar de NL Gulden. Huizenprijzen, hypotheken, rentesystemen... Ofwel, ik geloof niet dat zon omschakeling snel gemaakt zou gaan, en daarom ook zeer laag op de agenda van de regering staat.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...