Ga naar inhoud

SHTFNL

Lid
 • Items

  34
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

SHTFNL's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

19

Reputatie

 1. welke gas filter zou hier het beste op passen vraag ik me af... er zijn legio combinatie mogelijkheden, maar een filter die voor normale consumenten te koop is... ???
 2. ik ga meteen de lenteuitjes afsnijden..... Top idee! Bleekselderij ook trouwens haha....
 3. Helemaal mee eens, en zo ga ik ook de toekomst tegemoet.....met een volle voorraadkast...lol Zeer herkenbaar.....lol En als je maar een plan van aanpak hebt, kun je nooit teveel preppen.... Het hoeft niet voor een doem scenario te zijn maar een kleine verstoring brengt ook de nodige chaos met zich mee.... Ik vind niet dat ik teveel prep, maar juist dat ik altijd wat meer kan preppen.... Mijn beurs speelt hierbij echter een grote rol. Maar ik zal zeker zorgen dat ik genoeg heb voor mijzelf en mijn dierbaren, en ik hou de hoop erin. Hoop is naar mijn mening net zo belangerijk om te hebben als voedsel.
 4. Ja klopt, maar die zijn meestal te dun....5/8 buis is ongeveer 14mm van binnen.
 5. weet iemand ook waar je fiberglass staven kunt kopen in nederland?? heb rondgekeken maar het is moeilijk ... worden hier GVK staven genoemd.
 6. Ook ik heb veel multicam producten en camo kleding op zich is niet meer weg te denken uit het mode beeld van vandaag. Overal zijn kleren te koop met een soort camo motief erop gedrukt. Mensen kijken er niet meer van op. Maar helpt wel als je tijdens een bug out ergens verstopt moet gaan zitten. Als je naar de videos kijkt, natuurlijk zie je dan iedereen zitten omdat je gefocust bent op het zoeken naar de persoon met de camo pak. Maar als je het niet verwacht, loop je er net zo makkelijk langs zonder op te merken. Ik werk zelf veel met britse militairen en die hebben nu standaard de multicam print. Werkt goed genoeg voor waar het gemaakt is. Om niet op te vallen dus.... Noorloos heeft nog steeds een 5.11 assortiment, maar niet meer zo uitgebreid volgens mij. Ik heb daar nog mijn Rush 72 (multicam ) rugzak gekocht.
 7. SHTFNL

  Fenix tk60

  Ik heb zelf ook de tk15 en ben er super tevreden over. De cr123 batterijen zijn een stuk gangbaarder dan je denkt.. Mediamarkt verkoopt ze alsmede alle fotozaken...Ze zijn daar alleen een stuk duurder. Online krijg je ze al voor €2 welk natuurlijk beter is dan €7 per batterij bij mediamarkt. Ligt natuurlijk ook aan de merk die je koopt. Surefire batterijen zijn een goed koop.....
 8. super idee! had er nog nooit van gehoord... ga er zeker achteraan. Moet zeker nu ook een abbonement op een krant nemen... lol
 9. Nou ik ga ervan uit dat ook bij een bug in je constant alert moet zijn en bezig moet zijn met dingen zoals bv afweer.. Er zijn mensen die in de gaten zullen krijgen dat er bij jou wat te halen valt en dat zullen ze dan ook proberen te bemachtigen. Of wat dacht je van gewoon warmte. Ik heb geen warmtebron die ik ieder dag van de winter aan kan laten die mij en mijn familie oneindig warm zal houden. Dus wordt het bomen kappen. Als ik voor vers eten wil zorgen, zal ik toch in de tuin moet werken... om maar een paar dingen te noemen. Zo kun je heel veel dingen opnoemen die je bezig zal houden tijdens een bug in. En bij een bug out, tja dat spreekt voor zich.... Maar klopt, het ligt ook aan hetgeen wat er gebeurt. En daar pas je jezelf en je doen en laten ook op aan. Maar om terug op topic te komen, ook qua eten moet je het kunnen aanpassen aan de omstandigheden, en daarom vind ik variatie ook zeer belangrijk.
 10. Ik heb altijd zeer gevarieerd ingekocht. Want als je alleen maar een product hebt die je vervolgens een maand lang moet gaan eten....dan valt dat vies tegen! Zowel vis als vlees, soepen, rijst en pasta... En je kunt idd beter teveel calorien hebben dan te weinig. Als SHTF en je moet voor jezelf zorgen, dan zit je echt niet op de bank te niksen.... Die calorien verbrand je heus wel. Je moet alleen zorgen dat je afwisselt en toevoegt. Dus niet iedere dag pasta, en een keer vis de ander keer vlees. Het gebruik van kruiden en andere smaak versterkers geeft een prettig gevoel bij het eten en je moet zorgen dat dat wat je mist aan vitamines en mineralen je opvangt met andere middelen zij het pillen of iets natuurlijkers. Ik heb altijd 2 potten totaal vitames bij de hand. Die gaan jaren lang mee en hebben veel wat je anders zou missen.Verder ben ik nu veel met zaden bezig zodat ik op den duur ook alles uit eigen groente en fruit kan halen.
 11. Lol, ja als ik me daarop moest vertrouwen dan kon ik net zo goed een vis tekenen op papier, en dan het papier opeten!!! lmao
 12. Waar ik wel nog mee aan de slag moet is een uitgebreide emt pouch aangezien ik niet alleen ben maar samen met mijn vrouw en kids... die wat ik hier heb is voor het grootste gedeelte voor mezelf bedoeld.
 13. Vast mes zit erbij... Gerber LMF II - kwam als beste uit de test. Kompas komt er idd nog aan en ik heb al een USB stick waar ik alle belangerijke dingen in opsla... incl all onze foto's ed voor "sentimental value" Wat betreft die hengel, ik zoek wel een wat kleiner is maar deze zit zo vast aan de buitenkant dus vormt geen extra belasting wat betreft de inhoud, en aangezien wij hier in nederland veel water hebben, is vissen ook een perfect manier om eten te vergaren. Heb dan ook het liefst een degelijke hengel. Maar zeker bedankt voor de reactie!!
 14. Main Compartment Slaapzak (zomer) Eenpersoonstent Gerber LMF II (zal ik aan mijn riem hebben hangen) 2 paar sokken (merk:icebreaker - puur wol) thermo ondergoed (ook icebreaker) 2 paar ondergoed extra broek en vest junglehat handdoek canteen met beker (waar ik nog een pouch voor moet halen zodat ie buiten de tas kan) esbit cooker met brandgel mess tin extra water resevoir 3L staalwol molen voor hengel (deze komt ook in een pouch terecht samen met alle vis spullen) hygieneset noodrantsoenen (zelf samengesteld) Hygieneset met toiletpapier vochtige doekjes desinfecteerspray tandpasta tandenborstel lipbalsem Noodrantsoen zelf samengesteld totaal +/- 2500Kcal Ontbijt Lunch en Dinner Het is alleen ff opletten dat je dit om de zoveel tijd uithaalt en naar tht datum controleert. Heb net een mueslireep hiervan gegeten die een tht van Juli 2012 had en die was nog perfect! heb de worst echter weg kunnen gooien... Niet te missen hieruit zijn koffiefilters en vitaminepillen!! En dat was het tot zoverre..... Ik weet dat er nog dingen ontbreken in mijn BOB en daar ben ik nog volop mee bezig Ik wil nog een tarp erin krijgen, een waterfiltratiepomp en een Fleece trui om maar een paar te noemen Wat je niet ziet is dat er ook een 3l camelbag erin zit.. Water is het belangrijkste wat je bij je kunt hebben naast lucht! Zou het leuk vinden om reacties hierop te krijgen... Wat ben ik vergeten?! gr Wouter
×
×
 • Nieuwe aanmaken...