Hallo beste @mien zuinig !
Jouw verslag verdient wel zeker een reactie ,ik ben er bijna sprakeloos van (en dat wil heel wat zeggen,hoor 😄)
wat ben jij ijverig en goed bezig 👍!
Uit ervaring weet ik hoe een voldaan gevoel een goed gevulde voorraadkast kan geven en zeker als je veel daarvan zelf hebt bereidt.
Je weckt ,droogt,vriest en sommige dingen leg je in in het zout lees ik. Nou,dat is behoorlijk allround !
Met wecken,vriezen en drogen heb ik zelf ook wel ervaring ,waarbij ik wecken en drogen het leukste vind om te doen. Vriezen is vanuit preppers-oogpunt niet de handigste keuze : bij langere stroomuitval loopt je kostbare voorraad al snel gevaar.
Bovendien heb je stroomkosten voor het opslaan,bij wecken en drogen komt dat er niet meer bij.
Voor mij is vlees,brood en wat snacks het enige wat ik nog af en toe invries,ingevroren groenten vind ik persoonlijk niet zo'n succes,uitgezonderd soepgroenten,dat werkt bij mij dan weer wel! oja, en mijn zelf gebakken appeltaart,die vries ik ook .
Dat inleggen in zout dat lijkt me een precisie werkje,mijn moeder en beide oma's deden het vaak en met succes,maar daar heb ik me nog nooit aan gewaagd. Ik ben heel benieuwd hoe het je daarin vergaat,dus houdt ons op de hoogte aub !
Leuk om te lezen dat je zo enthousiast met allerlei prepperij bezig bent,ga vooral lekker door en breidt je voorraadje beetje bij beetje steeds verder uit,het is altijd verstandig om wat op de planken te hebben,want een dooie muis voor de kast,dat wil je toch niet hebben !
hartelijke groet,
mevr.Grijpstra