Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 09/17/24 in alle zones

  1. Dag @mevr.Grijpstra, invriezen is niet handig nee, ik weck zelfs mijn kip en mijn rundvlees, als je het gaat gebruiken 10 minuten doorverhitten. Waarom kan dat wel in de Oostblok landen en in Nederland niet? Ik had vandaag een mooie aanbieding halve prijs puntpaprika's heb ik uiteraard twee pakken gekocht heb ik nog een hele zak maar wel een kilo. Die ligt lekker te pakken in mijn droge oven. Ik ben inderdaad erg gelukkig met mijn kast en vooral het overzicht dat ik nu heb, helaas heb ik mijn moestuin door gedoe afgestaan dus sfeer takelt hier echt af soms wil ik me in bepaalde groepen niet bewegen, ik leef liever arm en gelukkig dan rijk onder haat en nijd. Vleeszouten is eigenlijk nog wel een dingetje dat doe je ook niet zomaar. Ik zou het wel heel graag doen ik moet kijken of ik die mogelijkheden kan maken tot opslag. Al is het maar een paar kilo het is gewoon fantastisch om te doen.
    1 punt
  2. Hallo beste @mien zuinig ! Jouw verslag verdient wel zeker een reactie ,ik ben er bijna sprakeloos van (en dat wil heel wat zeggen,hoor 😄) wat ben jij ijverig en goed bezig 👍! Uit ervaring weet ik hoe een voldaan gevoel een goed gevulde voorraadkast kan geven en zeker als je veel daarvan zelf hebt bereidt. Je weckt ,droogt,vriest en sommige dingen leg je in in het zout lees ik. Nou,dat is behoorlijk allround ! Met wecken,vriezen en drogen heb ik zelf ook wel ervaring ,waarbij ik wecken en drogen het leukste vind om te doen. Vriezen is vanuit preppers-oogpunt niet de handigste keuze : bij langere stroomuitval loopt je kostbare voorraad al snel gevaar. Bovendien heb je stroomkosten voor het opslaan,bij wecken en drogen komt dat er niet meer bij. Voor mij is vlees,brood en wat snacks het enige wat ik nog af en toe invries,ingevroren groenten vind ik persoonlijk niet zo'n succes,uitgezonderd soepgroenten,dat werkt bij mij dan weer wel! oja, en mijn zelf gebakken appeltaart,die vries ik ook . Dat inleggen in zout dat lijkt me een precisie werkje,mijn moeder en beide oma's deden het vaak en met succes,maar daar heb ik me nog nooit aan gewaagd. Ik ben heel benieuwd hoe het je daarin vergaat,dus houdt ons op de hoogte aub ! Leuk om te lezen dat je zo enthousiast met allerlei prepperij bezig bent,ga vooral lekker door en breidt je voorraadje beetje bij beetje steeds verder uit,het is altijd verstandig om wat op de planken te hebben,want een dooie muis voor de kast,dat wil je toch niet hebben ! hartelijke groet, mevr.Grijpstra
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...