Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 06/23/22 in alle zones

  1. @Jasmijn 1981, misschien is dit draadje ook interessant voor je om es te lezen: https://forum.preppers.nl/topic/15238-zelf-eten-inmaken-in-en-hogedruk-ketel-geen-wecken/#comment-419800 er wordt e.e.a. uitgelegd over het verschil tussen zgn waterbad canning en pressure canning. waterbad kan idd in een gewone (bv) soeppan,voor pressure canning heb je een drukpan nodig. een snelkookpan kan ook. het hangt er een beetje van af,welk soort voedsel je wilt conserveren. tip bij gebruik van een soeppan: zet de potten losjes wat klem door er oude doeken tussen te proppen. dit voorkomt het tegen elkaar stuk klapperen van de potten tijdens het koken. ook een doek of roostertje op de bodem is slim om te doen! succes met je inmaakplannen,super goed dat je dat doet!
    1 punt
  2. Hoi Jasmijn. Ik snap je verwarring maar dit is geen weckpan maar een stoomdruk ontsapper van het merk WECK. Handig om sap te halen uit appel en perenpulp. Wat jij nodig hebt is gewoon een grote soeppan waar je een stuk of 4 weckpotten in kan zetten om met genoeg water de hele pot te kunnen verwarmen. Wecken (en inmaken) is super leuk trouwens. Ik heb stoofperen op sap in weckpotten staan die na 5 jaar (in het donker) nog steeds prima zijn.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...