Ik heb wel wat ervaring maar zal me zelf niet heel ervaren noemen. Op dit moment droog ik voornamelijk kruiden en dat gaat goed. Je moet alles zo dun mogelijk hebben als je gember doet maak dan bijvoorbeeld heel dunnen plakjes. Sommige dingen zijn dun genoeg om gewoon te drogen maar hoe dunner hoe sneller het droogt.
Ook gebruik ik geen oven maar zon dehydrator. Ik kwam het ding eigenlijk een keer bij toeval tegen (eigenlijk mijn vrouw) en de winkel die hem verkocht ging sluiten. Wij gebruiken een
Espressions EP5600 voedseldroger. Wil geen linkje posten maar als je dit in google plakt kom je ze wel tegen. Het is eigenlijk gewoon een fohn die lucht door bakjes blaast waardoor alles droger wordt. Ik moest zelf ook even googlen maar ik zag dat hij bij de bijenkort 60 euro kost. Waarschijnlijk kun je hem wel goedkoper krijgen. Maar ik denk dat het beter is een droger als dit te gebruiken dan de oven. Als ik naar mijn oven kijk gebruikt die al snell 2000 watt. Dit kleine drogertje gerbuikt nog geen 100 watt. Ik meen me te herinneren rond de 30 maar nier zeker.
Ik gebruik hem in het begon op de hoogste stand en na een paar uurtjes zet ik hem laag en laat ik hem de nacht doordrogen op de laagste stand. Alles komt er dan super droog uit.
Er zijn ook veel grotere varianten te koop maar dit is voor mij voldoende. Soms moet ik meerdere dagen achter elkaar drogen maar dat is niet echt een probleem aangezet het een aanzetten en niet naar omkijken apparaat is.
Ik hoop dat je er iets aan hebt
Edit: Ik hoop dat linkjes mogen anders google: handleiding Espressions EP5600.
Link naar handleiding met recepten dit maakt het leven makkelijker: https://www.gebruikershandleiding.com/Espressions-EP5600-Food-Dehydrator/preview-handleiding-801802.html