Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

erwin

Lid
 • Aantal items

  102
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

80 Uitstekend

Over erwin

 • Titel
  Survivor

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee
 1. Die generatie heeft de kansen die hij had benut zonder te kijken naar de toekomst. Daar zijn we als mensen nu eenmal goed in. Maar niet iedereen heeft absurt kunnen profiteren hiervan. Maar de vraag die belangrijker is. Hebben jou ouders/grootouders hier zo grof van geprofiteerd dat je ze laat stikken las ze met pensioen zjin en in de problemen komen?
 2. Meer nieuwsgierig in zijn algemeenheid. Niet perse wat jij er voor betaald. Ben zelf trouwes van mening dat ik niet een bugout wil doen. Als het mogelijk is wil ik zoveel mogelijk samenwerken met de mensen in mijn omgeving. Maar stel dat is niet mogelijk dan is een bol een goede laatste kans.
 3. Lang geleden dat ik dumpert bezocht heb. Vroegah poste men dit daar niet want dan was je een homo. Misschien toch maar weeer is naar dumpert gaat. (Btw ik heb niets tegen homo's)
 4. Klinkt echt geniaal. Maar toch nieuwsgierig. Wat kost zoiets? En mag je er iets bouwen? Bijvb een vaste schuur of zelfs ondergronds iets bouwen?
 5. Het probleem is dat het niet goedkoop genoeg is. Ik kom oorspronkelijk uit drenthe en heb nu nog niet het budget om zo even een stukje grond te komen. (Misschien ben ik gewoon een armoed saaier)
 6. Ik weet het lekker late reactie. Maar dit gaat niet helpen ik heb wat verzorings te huizen bezocht in andere landen. En er zijn helaas mensen die geen drol geven om het feit dat hun ouders liggen te kreperen van armoe. Helaas is dat de realiteit. Ik denk dat als de overheid het bijvoorbeeld belasting technisch heel aantrekkelijk zou maken om je de ouders bij je thuis te houden dat meer mensen zouden zeggen. Geen probleem. Want helaas is geld waar het tegenwoordig om draaid. Maarja de overheid wil zoveel mogelijk geld harken en de burger ook. Ik ben trouwes van mening dat als mn ouders mn hulp nodig zouden hebben dat ze die ook krijgen. Desnoods komen ze bij me inwonen. Uiteraard wel uitbouw met hun eigen kamer want wil ook wel wat prive zo nu en dan
 7. Er is niets mis met je ouders helpen. Maar bij wet dit regelen gaat wel erg ver. En hoe ga je dit hanthaven. Dat is niet te doen.
 8. Heb geen tv en moet betalen als ik via de app wil kijken. Dus dan maar niet. De PDF`s zijn op zich wel leuk
 9. Nee het gaat me meer om de hint van ga nu is slapen. Kun je ook met je telefoon doen als alarm. Maar om structuur in je leven te brengen is dat wel een nuttige
 10. Best jaloers. Stukje grond kopen voor relatief weinig geld. Probeer dat is in Nederland.
 11. Ik zit zelf ook in de categorie van ADHD mensen. Dit combineer ik dan met het zijn van een extreme chaootischheid. Ik had het geluk dat er nog wel zoiets als speciaal onderwijs bestond. En dit heeft me achteraf gezien veel geholpen. Ik heb jaren medicijnen geslikt die zouden helpen. Ik werd er echter alleen traag en vermoed van. Daarom "vergat" ik ze nog wel eens als iets moest doen waarbij een hoge reactie tijd gewenst was. Het viel me op dat ik altijd wat vrolijker was zonder de medicijn. Dus rond mijn 20 heb ik maar besloten dat het goed was en ben gewoon gestopt met het nemen van medicijnen voor adhd. Het resultaat in nadeel is dat mijn concentratie soms te wensen over laat. Tenzij iets me echt intereseert. Ik kan me snel aanpassen aan de situatie. Wat betreft mensen die klagen over hoe druk ik soms ben. Dat is meer hun eigen probleem dan het mijne. Goede Protip van stuudje btw met de lampen automatisch uitzetten. Ik heb zelf ook gemerkt dat een strak schema erg goed helpt. Alleen het er aan houden is erg lastig. Dus dit soort kleine dingen zijn super nuttig.
 12. erwin

  Mijn eigen kasje

  Daar heb je best een goed punt eigelijk. Misschien iets te goed geisoleerd
 13. Daar ben ik ook achter gekomen. Het koste me ongeveer 6 euro om de vloer weer op temparatuur te krijgen. Dus Het duurde echter ook erg lang voordat de warmte er uit was dus ik ga er vanuit dat uit nogsteeds goedkoper is. Ik heb ook getest of snachts uit goedkoper is dan het aanlaten zoals door de meeste specialisten beweerd word. Ik merkte het volgende op. Ik ga tussen 22:00 en 0:00 meestal slapen. Ik zet de verwarming om ongeveer 21:00 twee graden lager. Als het echt een koude nacht is gaat deze een keer ergens later in de ochtend weer aan. Ik schat 05:00. Dit scheeld me per dag toch al snel 2 euro. Helaas voor het testen is het momenteel te warm geworden. De verwarming gaat nu nog nauwelijks aan dus wat stookkosten kom ik onder de 2 euro. tenzij ik hem zelf een keer op 21 zet. Wat thermostaat betreft. Ik heb nog zon ding die alleen aan en uit snapt en niet goed overweg kan met de vloerverwarming. Hierdoor schiet hij over in beide richtingen. Ik zit er aan te denken om een Thermosmart te kopen. http://www.thermosmart.nl/. Er zijn genoeg goedkopere alternatieven op de martk. Dus dit is ook meer een hebbeding dan echt noodzaak. Maar het lijkt me gewoon leuk om er mee te spelen. Je kunt er namelijk doormiddel van een api je eigen code tegen aan laten praten.
 14. Heb nooit gerookt dus helaas geen ervaringstips oid. Maar in iedergeva @iedereen goed bezig stoppen met roken heeft alleen maar voordelen. Als je er echter vanaf bent is het misschien wel handig een pakej oid in huis te hebben als ruil middel. Ooit kan het nogwel is wat waard worden...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...