Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 07/10/14 in Berichten

  1. Als ik me niet vergis was gans de discussie bij Tyberghien over het feit of hij de overvaller in de rug had geschoten of niet, dan is het strikt gezien geen zelfverdediging meer ...
    1 punt
  2. @lewieke Je kan jouw situatie niet vergelijken met die van een jochie van veertien met een zakmesje, die laatste kan beter maar wel gaan lopen. Verder hebben we in Nederland geen Hof van Assisen. Dood door zelfverdediging komt zelden voor maar is vaak wel strafbaar. Mensen die goed en have of lijf en leden verdedigen worden meestal gestraft. Noodweer exces wordt zelden toegekend.
    1 punt
  3. Moet dat drie keer gezegd worden?
    1 punt
  4. Ligt het aan mij of mis ik nu de belangrijkste groep in de onderverdeling? De MILF's! Zo, dat was mijn bijdrage. Ik hoop dat @lewieke in deel twee van zijn relaas deze uitermate interessante groep niet weer vergeet.
    1 punt
  5. Even een aanvulling, dat over de melatonine is mij overigens verteld door mijn toenmalige GGZ-behandelaar ivm winterdepressie, en ik ging er van uit dat hij wel zou weten waar hij het over had. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de info nog niet gecheckt heb.
    1 punt
  6. Ah je was me voor! Veel mensen denken dat homeopathie hetzelfde is als fytotherapie, maar dat is dus absoluut niet zo! Wat je zegt klopt, bij homeopathie wordt een bepaalde stof zo sterk verdunt, dat er uiteindelijk niets traceerbaars meer over blijft van die bepaalde stof. De werking van homeopathie is nog altijd niet wetenschappelijk bewezen. Bij fytotherapie wordt gebruik gemaakt van de geneeskrachtige eigenschappen van een plant. De geneeskrachtige werking van kruiden is wel degelijk bewezen, sterker nog heel de huidige farmaceutische industrie is hierop gebaseerd (het synthetisch produceren van de werkzame stoffen). Het bekende riedeltje "baat het niet dan schaadt het niet" gaat in veel gevallen dan ook niet op, aangezien het gewoon gaat om medicatie die ook (ernstige) bijwerkingen kan hebben. Bijv digitalis kan gebruikt worden bij hartproblemen, maar is verder zo giftig als het maar zijn kan. Nog een aanvulling op melatonine, het is inderdaad een lichaams-eigen stof, toch wil dit niet zeggen dat het nooit kwaad kan om in te nemen. Bijvoorbeeld bij mensen die bekend zijn met winterdip of winterdepressie-achtige klachten wordt het gebruik van melatonine sterk afgeraden, omdat zij in de herfst- en wintermaanden juist teveel melatonine aanmaken wat bijdraagt aan de dip/depressie. Innemen van melatonine zou de klachten dan ook kunnen verergeren.
    1 punt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...