FincaInSpanje Geplaatst: 25 april 2014 Delen Geplaatst: 25 april 2014 Dit recept heb ik van de AH allerhande, maar de originele bron staat er niet bij. Het is een voorbeeld natuurlijk en je kunt verschillende soorten Wild gebruiken hiervoor ten tijde van een SHTF en je eigen ingrediënten toevoegen of weglaten. Hoofdgerecht, 6 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 360 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken Ingrediënten 400 gr herten ragoutvlees 400 gr wildzwijn ragoutvlees 400 gr hazenboutvlees 2 grote uien 4 takjes peterselie 2 takjes selderij 1 fles (volle) rode wijn 1 pot wildfond 2 eetl balsamico azijn 2 eetl olijfolie 1 - prei 150 gr baconreepjes 75 gr bakboter 1 blikje tomatenpuree 2 eetl cognac 1 zakje worteltjes 125 gr champignons - - zilveruitjes - takjes peterselie Materialen Ovenvaste schaal Bereiden Heerlijk feestelijke wildstoofpot uit kleine pannetjes. Stoofpotje van 3 verschillende soorten wild; hert, haas en wildzwijn. Heerlijk voor de feestdagen en ook nog eens gemakkelijk van te voren te bereiden waardoor de kok zelf ook lekker kan genieten van het diner. De stoofpot heeft een heerlijke smaak maar niet een te overheersende wildsmaak waardoor de stoofpot zeer toegankelijk is maar wel erg speciaal. Snipper de uien en hak de peterselie en selderij fijn. Meng de gesneden groenten met de rode wijn, wildfond, olijfolie en balsamico azijn in een schaal. Snijdt het vlees in blokjes en leg deze in de marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur marineren. Stoofschotel: Giet het vlees en de marinade door een vergiet en vang de marinade op in een kom. Laat het vlees goed uitlekken en verwijder het grootste deel van de ui en de kruiden. Dep het vlees droog met wat keukenrol. Bak de bacon knapperig en laat deze uitlekken op en stukje keukenrol. Snijdt de prei in ringen en de worteltjes in dikke plakjes. Verhit de bakboter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin, bak het vlees steeds in kleinere porties van ca. 250 gram. Voeg steeds een beetje peper en zout toe. Voeg nu de bacon, prei, worteltjes en de gezeefde marinade toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat de stoofpot zachtjes pruttelen gedurende 3-3,5 uur. Roer de stoofpot regelmatig. Voeg het laatste uur ook de kleingesneden champignons toe en de zilveruitjes. Roer de cognac en de tomatenpuree door de stoofpot als deze bijna klaar is. Breng op smaak met peper en zout. Tips: Maak de wildpeper een dag van te voren, bereid de wildpeper tot stap 8 en stoof de peper het laatste uurtje op de dag zelf. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 25 april 2014 Delen Geplaatst: 25 april 2014 Dit is geen shtf stoofpot . Maar een echte feest maaltijd . Heb alles in huis alleen het wildzwijn niet . Geert Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
verkenner Geplaatst: 25 april 2014 Delen Geplaatst: 25 april 2014 Wildzwijn hier in de vriezer Geert,buurman is jager,meegebracht uit frankrijk. Nog nooit gegeten,wanneer goe weer op den BBQ. grtn verkenner. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 25 april 2014 Auteur Delen Geplaatst: 25 april 2014 Wildzwijn hier in de vriezer Geert,buurman is jager,meegebracht uit frankrijk. Nog nooit gegeten,wanneer goe weer op den BBQ. grtn verkenner. Tip van mij. 1 dag van tevoren in de marinade zetten met een goede fles rode wijn erdoor. Volgende dag 4-5 uur langzaam stoven en weer een dag laten staan. 3e dag een half uurtje opzetten en je hebt verschrikkelijk lekkere, bijna draadjesvlees -achtige schotel. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 25 april 2014 Auteur Delen Geplaatst: 25 april 2014 Dit is geen shtf stoofpot . Maar een echte feest maaltijd . Heb alles in huis alleen het wildzwijn niet . Geert Klopt Geert, daarom gaf ik ook aan dat je dingen kunt weglaten of toevoegen. De boodschap is dat je ook met verschillende soorten wild door elkaar een super lekkere maaltijd kunt stoven. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Lovetea Geplaatst: 25 april 2014 Delen Geplaatst: 25 april 2014 Wild zwijn gehakt en dan balletjes van draaien...zo intens lekker! Wij gek op wild zwijn en er ligt nog 1/3 deel in de vriezer,kan niet wachten tot morgen ,want op iedere zaterdagavond maak ik er een gerecht mee. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.