ton240 Geplaatst: 4 oktober 2013 Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 Hoi preppers. Ik heb net naa de lever ing twee maanden gelede van mij drie poots dutch oven een skillet aan geschaft. Echter deze is zeer ruuw van binnen heeft iemand een iedee hoe ik deze het beste glad van binnen krijg. Gewoon met een flex er aan gaan en dan fijner schuren tot hij glad is. Alvast bedankt groeten Ton Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Heksenboot Geplaatst: 4 oktober 2013 Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 Hoi preppers. Ik heb net naa de lever ing twee maanden gelede van mij drie poots dutch oven een skillet aan geschaft. Echter deze is zeer ruuw van binnen heeft iemand een iedee hoe ik deze het beste glad van binnen krijg. Gewoon met een flex er aan gaan en dan fijner schuren tot hij glad is. Alvast bedankt groeten Ton Volgens mij hoort dat ruw te zijn. Lees eerst even een gebruiksaanwijzing. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
rescue Geplaatst: 4 oktober 2013 Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 Hoi preppers. Ik heb net naa de lever ing twee maanden gelede van mij drie poots dutch oven een skillet aan geschaft. Echter deze is zeer ruuw van binnen heeft iemand een iedee hoe ik deze het beste glad van binnen krijg. Gewoon met een flex er aan gaan en dan fijner schuren tot hij glad is. Alvast bedankt groeten Ton Waarom zou je dat doen ?, Heb je hem al eens gebruikt ?.. Misschien eens een cursus outdoor cooking gaan volgen ? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
prepass Geplaatst: 4 oktober 2013 Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 Schoonmaken, en "seasonen" Oftewel, de parafine laag eraf halen en hierna verhitten en insmeren met arachide olie zodat ie lekker gaat walmen en er uiteindelijk een zwarte (gladde) laag ontstaat. Succes Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Flos Geplaatst: 4 oktober 2013 Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 Volgens mij hoort dit ook zo te zijn . Of het moet een fout in de gieterij zijn geweest maar dan zullen ze die niet verkopen . In de gebruiksaanwijzing staat geen schuurmiddel gebruiken . Dus ik zou daar niet met een haakse slijpen aan komen . Geert Ps heb je er een met gladde bodem of met geribde @ton240 . Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
ton240 Geplaatst: 4 oktober 2013 Auteur Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 Hoi jongens. Ik heb al een 5,5 lieter butch oven. Deze heeft een glade bodem. De nieuwe Dutch Oven 4QT 3,5 lieter heeft ook een glade boden. Van het het zelvde merk een skillet. Heeft niet zoon glade bodem. De leveranchier is al berijkt hij zij telefonies vermelt dat de prijs ook bij de produktie mee spelt. Het is een goed koop reproduktie hij adviezeert de dikker knobbels weg te vijlen en de rest te schuren normaal word dit in produktie al gedaan prijs pan was 7,50. In een giet ijzere pap zit geen koting de koting moet in gebakken worde (olie) daar naa niet schuren bij weg leggen in olie en weer even verwarmen. Bij de pan zat geen beschrijving als er iemand is met een beschrijving zou ik het fijn vinden voor een foto of pdf er van. Mijn mail aders is ton240@aol.nl Gr en bedankt Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
ton240 Geplaatst: 4 oktober 2013 Auteur Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 Tussen door het is een glade bodem Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Geplaatst: 4 oktober 2013 Delen Geplaatst: 4 oktober 2013 @ton240 mag ik vragen waar je die pan zo goedkoop weg hebt? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
hhpp Geplaatst: 8 januari 2014 Delen Geplaatst: 8 januari 2014 Die gietijzeren pannen willen idd nog wel een ruw zijn maar na seasonnen is dit geen enkel probleeem. Bij qvist in Zwolle hebben ze ruime keuze in ovens en skillets. Ik heb dat spul daar indertijd ook gekocht. Prijzen vond ik oké. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast arris Geplaatst: 14 januari 2014 Delen Geplaatst: 14 januari 2014 Gewoon bakken. Als het niet een beetje aangebrand is is het geen bush voer. Maar lekker veel vet er in en af en toe met staalwol schoonmaken. Komt helemaal goed. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.