Ga naar inhoud
GENEGEERD

Smoker BBQ


live2survive

Aanbevolen berichten

Sinds afgelopen zomer heb ik een 12 inch Amerikaanse smoker barbeque op hey terras staan. Al menig avond hebben we gezellig zitten barbecuen met een stel vrienden.

Vaak genoeg stook ik er een vuurtje in met houtblokken om een ham, kip of vis op te roken.

 

file_name_47639.jpg.bf2885c1aadffed305dba7a20ee257d8.jpg

 

Hij leent zich voor warm en koud roken, grillen, bakken, koken, oven, warmtebron en dat voor nog geen 100,00!

 

De plaat dikte is 2 mm (niet bijster veel...) En is Mercury grootste gemak tot 300 graden te stoken.

 

Wie heeft er nog meer ervaringen met een smoker bbq (geen rookdozen etc) als alternatief kooktoestel, en wat zijn je tips om met minimale brandstof het maximale resultaat te behalen?

 

Tip: ventilatie ingang brandkamer tegen de wind inzetten voor een stabieler vuur, constante hitte / rook en een betere doortrek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik heb een van de grootste Weber kogelbbq.

Door het oppervlak kan ik dus ook roken en menig fruitboompje is er al doorheen gegaan ;)

Toch ben ik meer van de gewone bbq. (Nee niet de vleescrematie die de meeste Hollanders bbq noemen)

Mijn bbq tip is toch wel bierkip met afsluitend bananarolo.

 

Greener

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Greener....bierkip?

Bier ondergedompeld in, of een recept van jou.

 

Nee, een kip met een blik bier in zijn reet (wel vooraf een flinke slok eruit drinken... Oh oh wat een straf? En deze combinatie staand met indirect vuur grillen / stoven voor 45 minuten (?)

 

Donker bier of amber bier vind ik het lekkerst.

 

De kip gaart van binnen door het kokende bier, en valt praktisch van het skelet af!

Probeer het ook eens met rode wijn!

 

Toch @ greener?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, een kip met een blik bier in zijn reet (wel vooraf een flinke slok eruit drinken... Oh oh wat een straf? En deze combinatie staand met indirect vuur grillen / stoven voor 45 minuten (?)

 

Donker bier of amber bier vind ik het lekkerst.

 

De kip gaart van binnen door het kokende bier, en valt praktisch van het skelet af!

 

Probeer het ook eens met rode wijn!

 

Toch @ greener?

 

Jep,

 

Dit is HET recept!

 

Greener

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een van de grootste Weber kogelbbq.

Door het oppervlak kan ik dus ook roken en menig fruitboompje is er al doorheen gegaan ;)

Toch ben ik meer van de gewone bbq. (Nee niet de vleescrematie die de meeste Hollanders bbq noemen)

Mijn bbq tip is toch wel bierkip met afsluitend bananarolo.

 

Greener

 

Idem dito! Hier ook al echt vaak bierkip met bananenrollo's gemaakt, en ook zo'n BBQ. Of wat denk je van 123 spareribs... smullen maar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...