live2survive Geplaatst: 10 februari 2013 Delen Geplaatst: 10 februari 2013 Sinds afgelopen zomer heb ik een 12 inch Amerikaanse smoker barbeque op hey terras staan. Al menig avond hebben we gezellig zitten barbecuen met een stel vrienden. Vaak genoeg stook ik er een vuurtje in met houtblokken om een ham, kip of vis op te roken. Hij leent zich voor warm en koud roken, grillen, bakken, koken, oven, warmtebron en dat voor nog geen 100,00! De plaat dikte is 2 mm (niet bijster veel...) En is Mercury grootste gemak tot 300 graden te stoken. Wie heeft er nog meer ervaringen met een smoker bbq (geen rookdozen etc) als alternatief kooktoestel, en wat zijn je tips om met minimale brandstof het maximale resultaat te behalen? Tip: ventilatie ingang brandkamer tegen de wind inzetten voor een stabieler vuur, constante hitte / rook en een betere doortrek. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 10 februari 2013 Delen Geplaatst: 10 februari 2013 Ik heb een van de grootste Weber kogelbbq. Door het oppervlak kan ik dus ook roken en menig fruitboompje is er al doorheen gegaan Toch ben ik meer van de gewone bbq. (Nee niet de vleescrematie die de meeste Hollanders bbq noemen) Mijn bbq tip is toch wel bierkip met afsluitend bananarolo. Greener Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Riesie Geplaatst: 10 februari 2013 Delen Geplaatst: 10 februari 2013 @Greener....bierkip? Bier ondergedompeld in, of een recept van jou. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
live2survive Geplaatst: 10 februari 2013 Auteur Delen Geplaatst: 10 februari 2013 @Greener....bierkip? Bier ondergedompeld in, of een recept van jou. Nee, een kip met een blik bier in zijn reet (wel vooraf een flinke slok eruit drinken... Oh oh wat een straf? En deze combinatie staand met indirect vuur grillen / stoven voor 45 minuten (?) Donker bier of amber bier vind ik het lekkerst. De kip gaart van binnen door het kokende bier, en valt praktisch van het skelet af! Probeer het ook eens met rode wijn! Toch @ greener? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
12gauge Geplaatst: 10 februari 2013 Delen Geplaatst: 10 februari 2013 dan zal er wel weinig bier ingaan denk met die flinke slok eruit vooraf Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Greener Geplaatst: 10 februari 2013 Delen Geplaatst: 10 februari 2013 Nee, een kip met een blik bier in zijn reet (wel vooraf een flinke slok eruit drinken... Oh oh wat een straf? En deze combinatie staand met indirect vuur grillen / stoven voor 45 minuten (?) Donker bier of amber bier vind ik het lekkerst. De kip gaart van binnen door het kokende bier, en valt praktisch van het skelet af! Probeer het ook eens met rode wijn! Toch @ greener? Jep, Dit is HET recept! Greener Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Pippa Geplaatst: 10 februari 2013 Delen Geplaatst: 10 februari 2013 Ik heb een van de grootste Weber kogelbbq. Door het oppervlak kan ik dus ook roken en menig fruitboompje is er al doorheen gegaan Toch ben ik meer van de gewone bbq. (Nee niet de vleescrematie die de meeste Hollanders bbq noemen) Mijn bbq tip is toch wel bierkip met afsluitend bananarolo. Greener Idem dito! Hier ook al echt vaak bierkip met bananenrollo's gemaakt, en ook zo'n BBQ. Of wat denk je van 123 spareribs... smullen maar. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.