Ga naar inhoud
GENEGEERD

Een gedachtenverhaal...


Vantazzy

Aanbevolen berichten

Gewoon een gedachtengang die ik even moest opschrijven en met jullie wilde delen...

 

---

 

Zelfvoorzienend leven staat voor het leven van wat je zelf kan laten groeien en van kunt leven. Door het zelf verbouwen van je voedsel ben je niet meer afhankelijk van de supermarkten.

 

Het leren om helemaal onafhankelijk door het leven te gaan zonder gebruik te hoeven maken van de voorzieningen die men voor het volk heeft opgericht, dat je daarmee je gezin kunt onderhouden zonder omkijken naar.

 

Slim gebruik van zonneënergie, het kunnen verbouwen op het land voor voedsel, het kunnen bouwen van woonruimtes (professioneel of juist het tegenovergestelde, maar wel betrouwbaar; denk aan boomhutten, aarde-hutjes, tenten, houten hutjes, iglo's etc), je kunnen verdedigen (je hoeft geen Rambo of Chuck Norris te zijn, McGiver of the A-team, zolang je maar iets hebt om jezelf te KUNNEN verdedigen, al is het maar met een busje traangas of een knuppel - nou mischien the A-team wel als je met een groepje creatievelingen bent)

 

Mocht er iets gebeuren in de wereld, heb jij nog die extra vaardigheden om opnieuw te kunnen beginnen en het anderen aan te kunnen leren. Langzaam een kleine community oprichten, zelfvoorzienend een plek van veiligheid creëren.

 

We hebben gezien wat er in New Orleans gebeurde in de nasleep van de orkaan Katrina, een ramp zonder rechtshandhaving, de mensen keren terug naar onbeschaafd gedrag: Plunderingen van winkels is de eerste stap, als die voorbij zijn komen de woonhuizen aan de beurt.

Als je in een huis probeert te overleven tijdens een rampscenario, wanneer de winkel worden aangevallen is dat voor jou het teken dat je je huis moet verlaten. Of je bouwt je huis om tot een fort, maar dan zullen er gewonden vallen, in het ergste geval: doden. En je leven is dan ook niet meer zeker. Bugging Out geeft je weer opnieuw dat beetje vrijheid en moed om door te gaan.

 

Als je er eenmaal op uit trekt, neem nooit de snelwegen. Tijdens een noodsituatie worden deze snelwegen omgedoopt tot parkeerplaatsen. Een fiets of een motor of brommer zijn de beste vervoersmiddelen, maar als je een heel gezin hebt, mischien een terreinwagen of iets met 4x4 aandrijving. Het vergoot daarmee je kansen aanzienlijk dan wanneer je met een mini of suzuki alto de bospaden in gaat rijden.

 

Sommige mensen gaan investeren in onroerend goed. Ze kopen een stuk grond waar ze met zijn alleen een BOL oprichten. Ze werken samen op het land voor de verbouwing van voedsel, verhogen de mogelijkheid van verdediging en werken meestal onder één leider met de leiders van elk gezin of individu waar ze samen tot een overeenkomst kunnen komen. Mensen bereiken sneller tot hun doel als ze samenwerken.

Ze doen dit meestal voor de SHTF, zodat wanneer SHTF zich voordoen, dat ze met zijn allen naar hun safezone kunnen terugtrekken.

Anderen zoeken gewoon een afgelegen plek na SHTF en beginnen daar opnieuw, want de meeste wetten bestaan dan niet meer. De wetten bestonden toen er nog een maatschappij was met normen en waarden. Maar als die maatschappij uit elkaar valt, dan is het echt SHTF.

 

Uiteindelijk komen zaken aan de orde over het verwerken van menselijk afval. Wat te doen ermee. Je kunt het een tijdje begraven, je kunt het laten uitdrogen in de zon en dan versnipperen als extra compost voor landbouw... Maar je kunt ook een bijgebouw maken met een diepe kuil en uiteraard vele honderden kilo aan kalk opslaan, na de behoefte een handje kalk eroverheen verspreiden en het verminderd de geur van het menselijk afval en versnelt het ontleden ervan.

 

En vaak gaat zo'n community aan het werk zoals het eigenlijk hoort te gaan: als het licht word, gaan de mensen weer aan de slag en als het donker word, naar bed. Geen kampvuurtjes s'nachts dat mogelijk mensen van veraf ernaartoe kunnen lokken, terwijl het kamp overdag vrijwel onzichtbaar is.

 

Voordeel van dit soort BOL-werken zijn voornamelijk voor gezinnen zeer aantrekkelijk. Hun kinderen hebben dan ook ruimte om veilig te kunnen spelen en te anticiperen met de volwassenen wanneer ze bezig zijn met landbouw, verdediging of het bouwen van extra gebouwtjes. Iets verder van zo'n BOL-werk heb je een buitenring waar de verdedigers hun wacht doen voor mogelijke buitenstaanders die te dichtbij kunnen komen. Ze kunnen ze afweren of welkom heten.

 

Het hebben van mensen met enige kennis over medische planten, geneeskunde, het kunnen dichtnaaien van wonden of operaties kunnen verrichten is zeker een must-have in een BOL-werk.

Stel de wereld is gevallen en her en der staan er van die BOL-werken verspreid over de wereld. Mocht iemand gewond geraken, kunnen ze hun heil vinden in zo'n bol voor behandeling en verzorging, waarna ze weer verder kunnen gaan als ze weer beter zijn.

 

Maar niet elke BOL zal waarschijnelijk zo te werk gaan, het is een soort van utopie zoals het eigenlijk zou moeten.

 

Jezelf voorbereiden op elke vorm van rampscenario is een goede zaak, je doet niets verkeerds. Je zal hooguit raar aangekeken worden als je erover zou praten of in de supermarkt als je met een volgeladen kar komt met alleen maar soep in blik erin. Maar mocht er daadwerkelijk iets gebeuren, weet je wat je te doen staat. Je weet dat je een grotere kans hebt van overleven. Het geeft je moed en kracht. En als je kinderen hebt, geeft het je nog een extra zetje, omdat je voor je gezin wilt opkomen, voor kunt zorgen. Want als je dat niet kunt, val je als vader of moeder in een psychologische dal waar kinderen niets aan hebben.

Jezelf aanleren van allerlei survival technieken en de meest relevante technieken die het er aan toe doen om jou die extra zekerheid te hebben dat je nog steeds leven kunt.

 

En mocht er niets gebeuren, al die kennis en ervaring die je nu allemaal opdoet is niet voor niets geweest. Het is een leuke hobby, je kunt alles in de praktijk zetten, vakanties worden leuker; niet meer met een camper op een kampeerplaats staan maar gelijk de natuur in en ECHT kamperen.

En voor de voorraad verzamelaars: nu hoef je minder vaak naar de supermarkt te gaan, want je hebt altijd eten in huis. Meer tijd voor andere dingen. Dus een relaxter leven.

 

--the end--

 

Mischien dat mijn verhaal totaal geen waarde heeft voor welk topic ook, mischien werkt het opbeurend, mischien is het oud nieuws... Het is een gedachtengang, zoals ik ze zie. (tot nu toe dan)

 

mvg,

Vantazzy

  • Leuk 5
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Eigenlijk is dit een voorloper op een preppers-manifest. Mooi verhaal zeg.

 

Dank je, is ook eigenlijk voortgekomen wat ik hier op het forum allemaal heb geleerd over zelfvoorziening en preppen, de gedachten erachter die daardoor zijn ontstaan. Voordat ik hier op het forum kwam wist ik nog niet veel en waar het allemaal voor stond. Als onze toekomst op het spel staat, is er nog steeds hoop, voor een nieuwe toekomst. Velen zouden radeloos zijn en als bange schaapjes afwachtend kijken wat de authoriteit doet om daar verandering in te brengen. En we hebben al gezien wat de authoriteit heeft "gedaan" met de problemen die er nu allemaal al zijn. Geen echte oplossingen dus... Kun je je voorstellen hoe dat gaat als SHTF waarheid word...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...