Nachtschaduw Geplaatst: 31 maart Delen Geplaatst: 31 maart Beste, Ik zie op het forum dat mensen gedroogde groente gebruiken voor soep, pasta, nasi en meer. Nu heb ik gezocht op internet maar kom alleen maar groot verpakkingen tegen waar ik niets mee kan, ik zoek zakjes van een 100 gram ongeveer en vraag mij af of iemand een winkel weet die dat verkoopt (zelf drogen is te duur en wil die ervaring nog niet). Hartelijk dank alvast, Nachtschaduw. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nachtschaduw Geplaatst: 1 april Auteur Delen Geplaatst: 1 april Inmiddels meer gevonden en de Xenox blijkt nog te bestaan 😁 ik dacht dat deze al failliet was. Prijzen zetten mij aan twijfel, goed afgesloten in speciale folie is vanaf een 3 euro voor een 100 gram. Nadeel is dat de mix wel heel beperkt en kaal is. Kijk ik naar wat beters dan loopt de prijs op tot 12 euro voor een 120 tot 150 gram verpakking. Langzaam begin ik nu wel wat te vinden, maar ondertussen zocht ik ook naar een droger en kom dan in twijfel. Ik dacht dat drogers richting de 300 euro gingen, maar je hebt al een basis voor 70 euro, algemeen goed voor 110 en gewoon goed voor 150 ongeveer. Als ik kijk naar de mogelijkheden van drogen en vacuüm verpakken met een speciaal zakje erbij… Zelf de mix bepalen, vlees, kaas, ei en ook simpele dingen als nadrogen van winkelproducten als bouillonblokjes of een pak bloem om vervolgens beter te verpakken. Ik denk er nog even over na. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Roel Geplaatst: 4 april Delen Geplaatst: 4 april Ik gebruik eigenlijk nooit gedroogde groenten behalve de zakjes nasi- en bamimix. (Inproba) Die heb je voor een paard dubbeltjes per zakje. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nachtschaduw Geplaatst: 5 april Auteur Delen Geplaatst: 5 april Gisteren 4 zakjes opgehaald bij Xenox, de eerste indruk is niet bijzonder en heb ook geen idee of het smaakt. Het leek mij handig om snel wat opsleur aan de nasi of bami te geven en toch een beetje groente er in te hebben. De zakjes van Inproba heb ik opgezocht en ga ook maar proberen. Wellicht minder groente, maar wie weet een veel betere smaak. Daarnaast zijn ze compacter en steviger qua verpakking wat wel een voordeel is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Chris Geplaatst: 13 april Delen Geplaatst: 13 april Ik maak een eigen “bouillonpoeder” door zout te mixen met gemalen gedroogde groenten. Groenten kun je afhankelijk van je oven in de oven drogen of in een voedseldroger. kost wel elektriciteit. wortelen, prei kun je bijvoorbeeld prima drogen. Gevriesdroogde groenten ben ik alleen als chips tegen gekomen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Nachtschaduw Geplaatst: 16 april Auteur Delen Geplaatst: 16 april Droge mix heb ik voldoende inmiddels, en ook wat gedroogde spullen aan het testen. Een droger staat nog wel op mijn wenslijstje, maar ben daar nog niet over uit. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Red Geplaatst: 19 april Delen Geplaatst: 19 april Het enige wat ik aan gedroogde groenten opsla heb ik of zelf gedroogd, of zijn bonen, linzen, pasta's en rijst. Maar die laatste groepen zijn mijn lange termijn opslag. Ik hoef er lekker niet naar om te kijken. Verder heb ik ik nog melk en ei-poeder in huis. Beide in de lange termijn opslag. Voor het dagelijks doen en koken (en de voorraadkast) heb ik eigenlijk gewoon blikvoer (voorraadkast) en vers. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.