Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

De beste man uit Engeland heeft op zijn 50 jarig huwelijks jubileum zijn belofte waargemaakt en zichzelf tegoed gedaan aan een blik met kip die ze op hun huwelijksdag als cadeau hadden gekregen.

_41308572_chickentin300.jpg

 

- Prof Eunice Taylor, a food safety expert at the University of Salford, said: "Canned food can last indefinitely if it has been sealed properly, although the normal shelf life is about six months". -

 

Hier het volledige artikel: BRON

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Geplaatst:

Er is nog niet zo lang geleden een hele hoop (ingeblikt) 'corned beef' ontdekt uit Rusland uit de tijd van WOII, dat hadden ze met nieuwe etiketten opnieuw op de markt gebracht^^.

Blijkbaar waren sommige blikken zelfs nog eetbaar, hoewel het wel werd afgeraden lol.

Geplaatst:

Het artikel is inmiddels al meer dan 6 jaar oud. Zou deze brave borst nog leven?

 

Aan de andere kant, mijn vader woonde in zijn studententijd (jaren '60) in een studentenhuis waar ze een groot vat Navy Bean Soup uit de Tweede Wereldoorlog hadden. Hij heeft daar vaak van gegeten en heeft er niks aan overgehouden (alhoewel?).

 

En ik heb ook wel eens uit blikken gegeten die jaren over datum waren en leef ook nog steeds.

  • 2 weken later...
Geplaatst:

http://www.grandpappy.info/hshelff.htm

Canned Food Study One

A Food and Drug Administration Article about a shelf life test that was conducted on 100-year old canned foods that were retrieved from the Steamboat Bertrand can be read at the following link:

 

http://web.archive.org/web/20070509153848/http://www.fda.gov/bbs/topics/CONSUMER/CON00043.html

 

Following is a brief summary of a very small portion of the above article:

 

"Among the canned food items retrieved from the Bertrand in 1968 were brandied peaches, oysters, plum tomatoes, honey, and mixed vegetables. In 1974, chemists at the National Food Processors Association (NFPA) analyzed the products for bacterial contamination and nutrient value. Although the food had lost its fresh smell and appearance, the NFPA chemists detected no microbial growth and determined that the foods were as safe to eat as they had been when canned more than 100 years earlier. The nutrient values varied depending upon the product and nutrient. NFPA chemists Janet Dudek and Edgar Elkins report that significant amounts of vitamins C and A were lost. But protein levels remained high, and all calcium values 'were comparable to today's products.'"

 

blijkbaar kan je goed ingeblikt voedsel een leven lang bewaren :eek:

dat geeft hoop

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...