Ga naar inhoud
GENEGEERD

Schadelijke stoffen in voedsel.


JJ&A
 Share

Recommended Posts

In dit geval gaat het om hormoonvlees.

 

Hormoonvlees was een cruciaal struikelpunt in de Tweede Kamer tijdens het debat over de ratificatie van CETA.

 

 

Inspectie bevestigt risico’s CETA

Wordt dit bericht niet goed weergegeven? Klik dan hier

Beste foodwatcher,

In tegenstelling tot wat de voorstanders van het vrijhandelsverdrag CETA met Canada beweren, kan er wel degelijk Canadees hormoonvlees op ons bord belanden. Dit blijkt uit een recente en onrustwekkende inspectie van Canadese veebedrijven. De beloften van politici dat we ons geen zorgen moeten maken over mogelijke voedselveiligheidsrisico’s door CETA, zijn dus NIET gebaseerd op feiten.

Hormoonvlees was een cruciaal struikelpunt in de Tweede Kamer tijdens het debat over de ratificatie van CETA. Wij bewijzen weer dat de risico’s van CETA schromelijk worden onderschat, niet voldoende zijn gekend of gewoonweg genegeerd. Wij willen dit gezondheidsrisico niet nemen! Stop CETA!

Stop CETA!

Stuur een protestmail ›› https://www.foodwatch.org/nl/doe-mee/doe-mee-aan-online-acties/e-mailactie-stop-ceta/.

 

Verboden hormonen

Het is in Nederland sinds 1961 en in de EU sinds 1988 verboden om hormonen als ‘groeibevorderaar’ voor vlees te gebruiken. En terecht: hormoonvlees brengt gezondheidsrisico’s met zich mee voor onze natuurlijke hormoonhuishouding, de ontwikkeling van het lichaam en onze weerstand. In de VS en Canada worden echter nog steeds grootschalig hormonen toegediend aan runderen en varkens. 

Nu de EU de handel met Canada wil bevorderen zal dit ook tot een grotere import van vlees uit Canada leiden. De alarmbellen gaan hierbij al snel rinkelen: leidt dit ook tot hormoonvlees op ons bord?! De Nederlandse overheid en Europese Commissie roepen steeds opnieuw dat we ons hier geen zorgen over moeten maken. Een inspectie van Canadese rundveehouderijen door Europese ambtenaren, toont aan hoe hol deze woorden zijn.

Onrustbarend onderzoek

Europese voedseldeskundigen onderzochten de ‘controlesystemen’ voor de export van vlees uit Canada – die moeten “verzekeren dat het vlees afkomstig is van dieren die geen groeihormonen kregen toegediend”. Traceerbaarheid is hierbij het speerpunt: waar komt het vlees vandaan? Kan verzekerd worden dat het niet om hormoonvlees gaat? De resultaten van de inspectie zijn vernietigend:

·       De ‘papieren’ waarop de traceerbaarheid is gebaseerd, zoals vervoersdocumenten en certificaten, zijn in verschillende gevallen onvolledig of bevatten onjuiste informatie.

·       Niet alleen bij het papierwerk, maar ook in de veebedrijven zelf werden tekortkomingen gedetecteerd. Zo bleken na een dubbelcheck door het audit-team meerdere bedrijven helemaal niet aan de Europese voorschriften te voldoen.

·       Eerdere aangekondigde beloften en ‘correctiemaatregelen’ (op basis van een audit van de EU in 2014) van de Canadese voedselautoriteit om de traceerbaarheid in de rundvleessector te verbeteren, zijn nog niet uitgevoerd.

·       Tenslotte is er ook nog eens sprake van mogelijke belangenverstrengeling van particuliere dierenartsen, die de controles op de veehouderijen uitvoeren. De dierenartsen worden immers tewerkgesteld en betaald door de bedrijven zelf, wat onafhankelijke controle in de weg kan staan.

Het huidige controlesysteem kan met andere woorden niet garanderen dat het vlees, dat vanuit Canada naar de EU wordt geëxporteerd, vrij is van hormonen.

De inspectieresultaten lees je hier.

 

Stop het CETA-risico!

Loze beloften

Het is pas de eerste keer (!) sinds de ondertekening van het CETA-verdrag (in 2016) dat er een audit plaatsvond van Canadese rundveehouderijen. De beloftes van politici – dat CETA geen risico’s voor hormoonvlees met zich meebrengt – zijn met andere woorden NIET gebaseerd op feiten.

Deze audit zet wat ons betreft de ratificatie van CETA op losse schroeven. Immers, de ernstige zorgen om hormoonvlees waren doorslaggevend voor bepaalde partijen in de Tweede Kamer. Zij kregen harde toezeggingen van minister Kaag en eurocommissaris Hogan zich geen zorgen te maken. Hoe kan de regering zoiets beloven als pas nu een controle is geweest en de conclusies daarvan vernietigend zijn? Dan neem je de zorgen echt niet serieus. Het geeft ons het gevoel dat CETA er koste wat kost moet komen.

 

Stop het risico op hormoonvlees, stop CETA!

In 2016 hebben Canada en de EU het CETA-verdrag ondertekend. CETA treedt echter pas helemaal in werking als ook de parlementen in de verschillende lidstaten het volledige verdrag goedkeuren. Het Nederlandse parlement buigt zich hier al maanden over. Momenteel ligt het CETA-dossier in de Senaat, na een eerdere stemming in de Tweede Kamer. We naderen een cruciaal moment: volgende week praten de senatoren over de te nemen vervolgstappen.

Wij roepen de senatoren op NU tegen CETA te stemmen. Er is geen tijd meer te verliezen. Hoe langer CETA blijft draaien, hoe groter het risico op hormoonvlees in onze supermarkten. Om nog maar te zwijgen over de andere gevaren van CETA voor de volksgezondheid, de democratie en het milieu.

Stuur nu een protestmail en maak de senatoren duidelijk dat CETA moet stoppen en dat er eindelijk een besluit genomen moet worden om te gaan stemmen. Alle debatten, kritische vragen en onderzoeken maken één ding duidelijk: er ligt genoeg bewijs voor een tegenstem!

Nog niet getekend? Dit is je kans! Samen stoppen we CETA.

 

 

 

Zeg nee tegen CETA!

 

Met vriendelijke groet,

Nicole van Gemert,
Directeur

 

Deel deze nieuwsbrief op social media:

 

P.S. We verdiepen ons al jaren in handelsverdragen en CETA, via onderzoek, rapporten en acties. Steeds opnieuw wordt duidelijk wat de risico's zijn voor mens, dier en milieu. We blijven ons inzetten om jouw consumentenrechten te verdedigen! 

Privacybeleid  |  Nieuwsbrief aanbevelen  |  Afmelden

NL43 TRIO 0390 3757 64

https://nieuwsbrief.foodwatch.nl/l/mailing2/browserview/f427c460-ae72-4b87-93bb-b45d5b5e5e90?utm_source=mailing&utm_medium=email&utm_campaign=verboden-hormoonvlees-op-ons-bord

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Hoi beste @Sjuul

 

Ja Kelpasan van Dr. A Vogel: https://www.deonlinedrogist.nl/a-vogel-kelpasan-tabletten-200st-p-3252.html?cross=0&dmenu=0&gclid=Cj0KCQjwuL_8BRCXARIsAGiC51A4nr6596VuRdSTohS-DWBiGZ_he3aC3EbApiiUNPC_arpg5Tsnoh8aAl3TEALw_wcB

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Ik heb nog even voor je op het internet gekeken:

@JJ&A.

Vitaminen en mineralen 

Algen en wieren bevatten veel vitaminen en mineralen zoals vitamine B1. Zeewier is ook een bron van calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium en jodium. Vooral de soort ’wakame’ is rijk aan calcium. 

Veel ijzer

Zowel algen als zeewier zijn een bron van ijzer. In sommige soorten zit zelfs meer ijzer dan in spinazie. Vooral de soorten ‘dulse’ en ‘kombu’ bevatten veel ijzer.

Lees meer over ijzer in je voeding

Jodium 

Zeewier bevat jodium. Dat is belangrijk voor de werking van de schildklier en voor het geheugen en concentratievermogen. Om tekorten te voorkomen wordt jodium toegevoegd aan bakkerszout voor brood. Daarnaast zit het in zeevis. Als je weinig brood eet en geen visliefhebber bent, kun je zeewier gebruiken om een tekort te voorkomen.

Maar te veel zeewier is ook niet gezond, dan kun je te veel jodium binnenkrijgen. Omdat het gehalte aan jodium in zeewier nogal kan variëren, adviseert het Voedingscentrum zeewier te variëren met andere groente.

Zoutgehalte varieert

Het zoutgehalte van zeewieren varieert. Zo bevat zeesla nauwelijks zout, maar wakame juist vrij veel. Vers zeewier is vaak gezouten. Het zout kun je verwijderen door het zeewier goed af te spoelen of in water te leggen.

Eiwitten en essentiële aminozuren

Zeewier en algen bevatten flink wat eiwitten en essentiële aminozuren. Omdat er ook ijzer en vitamine B1 inzit, zijn zeewieren en algen goede alternatieven voor vlees, mits je varieert.

Het is alleen geen volwaardige vleesvervanger omdat veel soorten zeewier en algen geen vitamine B12 bevatten. Zeesla en nori bevatten wel ‘pseudo B12’. Dit is een vorm van vitamine B12 die je lichaam niet kan opnemen.

Opneembare vitamine B12 haal je alleen uit dierlijke producten, zoals vlees, melk en eieren. Daarom is het voor veganisten verstandig om met vitamine B12 verrijkte producten te eten of een supplement te gebruiken.

Gezonde vetten

Zeewier en algen bevatten de gezonde vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren zijn ook wel bekend als visvetten, omdat vis de belangrijkste bron ervan is. De meeste vissen maken deze vetten niet zelf; ze krijgen ze binnen door algen te eten.

Voor vegetariërs en veganisten zijn algen en zeewier dus een goede plantaardige bron van deze essentiële vetten. Je moet alleen wel een flinke portie zeewier of algen eten om de dagelijks aanbevolen hoeveelheid EPA of DHA binnen te krijgen. 

 

Lees ook: feiten en fabels over vet

Zware metalen (Zie ook beneden een aanvulling om zware metalen weer direct weer uit het lichaam te verwijderen).

Het gehalte aan zware metalen in zeewier kan variëren. De hoeveelheid die in zeewier en algen zit is daardoor niet altijd duidelijk. Omdat grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn, kun je beter niet elke dag zeewier eten. Het is niet verstandig zelf ‘wilde’ zeewier te oogsten. Je weet nooit zeker of het water schoon is. 

Gezondgids nieuwsbrief

https://www.consumentenbond.nl/gezond-eten/hoe-gezond-zijn-zeewier-en-algen

 

De aanvullende info wat betreft het lichaam ontdoen van zware metalen:

@JJ&A

Zeolith-Bentonit-Versand.de
De online shop voor natuurlijke ontgifting met vulkanische mineralen

Alles wat je nodig hebt om te ontgiften in de Zeolite Shop - effectief en veilig.

Hier kunt u zeoliet en bentoniet voor inname krijgen als CE-gecertificeerde medische producten in geteste, effectieve en veilige kwaliteit, rechtstreeks van ons als fabrikant. Als niet-medicus ben ik uw contactpersoon met jarenlange zeoliet- en bentonietervaring via e-mail en telefoon voor technische vragen.

In deze online winkel kunt u zeoliet en bentoniet voor oraal gebruik 365 dagen per jaar 24 uur per dag bestellen. De werking van deze natuurlijke mineralen is gebaseerd op hun bijzondere eigenschap, door selectieve ionenwisseling en adsorptie, schadelijke stoffen zoals. B. aluminium, lood, kwik, cadmium, ammonium en histamine om te binden. De verontreinigende stofbindende eigenschappen van de natuurlijke mineralen clinoptiloliet zeoliet en montmorilloniet bentoniet worden gebruikt in een grote verscheidenheid aan gebieden, b.v. B. in de natuurgeneeskunde, geneeskunde en cosmetica, als toevoegingsmiddel voor diervoeding, in de landbouw voor het houden van jonge dieren, voor geurcontrole, voor bodemverbetering, in de visteelt, voor waterzuivering, in de nucleaire industrie en in de ruimtevaart. Wij zijn uitsluitend gespecialiseerd in zeoliet en bentoniet voor intern en extern gebruik.Meer informatie vindt u onder de respectievelijke artikeldetails.  

Uw voordeel: geteste kwaliteit - vertrouwen is goed, controle is beter.

Wij stellen de hoogste kwaliteitseisen aan onze zeoliet en bentoniet voor opname: De natuurlijke mineralen zeoliet en bentoniet, die afkomstig zijn uit Europa, moeten ook tijdens onze uitgebreide inkomende goedereninspectie voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de Europese Farmacopee, in het bijzonder wat betreft vervuiling en microbiële zuiverheid. Om dit te garanderen, worden onze ontgiftingsmineralen getest op hun veiligheid en effectiviteit in door de staat erkende (geaccrediteerde) Duitse testlaboratoria en worden ze continu gecontroleerd. Onze uitgebreide documentatie van alle verwerkte grondstoffen en hun tests is ook erg belangrijk. Hierdoor is traceerbaarheid op elk moment mogelijk en is een hoge productveiligheid gegarandeerd.

Het assortiment in deze zeolietwinkel omvat zowel de natuurlijke vulkanische mineralen zeoliet en bentoniet als zowel gemengd als ZeoBent®: van het kleine proefpakket van 60 g of 200 g tot het voordeelpakket en onze info-testsets. Deze bestaan uit een klein blikje Zeoliet MED, Bentoniet MED en ZeoBent MED poeder of ultrafijn poeder. In onze zeolietwinkel vindt u poeder, ultrafijn poeder, capsules en huidpoeder in weekmakervrije blikken en Miron violetglazen, evenals zeoliet huidcrème en tandpasta. Bestel uw ontgiftingsmineralen online of maak gebruik van onze telefonische hotline, die van maandag tot en met vrijdag bemand is van 9.00 uur tot 18.00 uur.
We streven ernaar om alle bestellingen die voor 14.30 uur zijn ontvangen, dezelfde dag te verzenden. Wij sturen de goederen pas na ontvangst van de betaling als uw betaling vooraf heeft plaatsgevonden.

Zeoliet - de klassieke ontgiftingsspecialist

Het natuurlijke mineraal zeoliet wordt al sinds de oudheid gebruikt voor natuurlijke ontgifting. Zo was z. B. de geëxplodeerde kernreactor in Tsjernobyl met 22.000 ton clinoptiloliet zeoliet en stralingsbestendig gemaakt. Zeoliet is een kristallijn microporeus gesteente van vulkanische oorsprong en heeft een hoge selectieve adsorptiecapaciteit en moleculaire zeeffuncties tegen verschillende toxines, daarom wordt het gebruikt om verontreinigende stoffen te binden, b.v. B. van aluminium, lood, kwik, cadmium, ammonium en histamine is geschikt.

Bentoniet - het zachte ontgiftingsmiddel met een beschermende gelfilm

In termen van zijn actieve eigenschappen lijkt dit ultrafijne grijswitte kleimineraal sterk op clinoptiloliet zeoliet. Bentoniet kan verschillende giftige stoffen bevatten op het oppervlak en in de ruimtes tussen de lagen. B. binden aluminium, lood, kwik, cadmium, ammonium en histamine. Zijn specialiteit is zijn gelachtige beschermende film, en daarom wordt het beschouwd als een "zachte" ontgifter. Na de neerslag in Tsjernobyl werd bentoniet in Duitsland bekend als een overheidsmaatregel om radioactieve besmetting van voedsel te verminderen, toen het Duitse federale ministerie van Landbouw bentoniet aanbeveelde als toevoegingsmiddel voor diervoeding om hogere niveaus van radioactieve besmetting in melk en vlees van landbouwhuisdieren te voorkomen. 

ZeoBent ® - onze alleskunner en krachtige ontgifter 

Dit mengsel van clinoptiloliet zeoliet en montmorilloniet bentoniet combineert de speciale vervuilende eigenschappen van deze twee siliciumhoudende natuurlijke mineralen. De ervaring heeft geleerd dat beide mineralen in het ZeoBent®-mengsel elkaars effecten aanvullen en versterken.

Indiase biologische psylliumvezels poeder fijngemalen - een natuurlijke vezel voor het reinigen van de dikke darm

Om de natuurlijke spijsvertering te ondersteunen en de darmgezondheid te bevorderen, worden psylliumschillen steeds populairder. Fijngemalen psylliumschilpoeder heeft het hoogste gehalte aan vezels met ca. 85 g per 100 g en het grootste zwelvolume. Dit maakt psylliumschilpoeder effectiever dan hele psyllium, psylliumschil, tarwezemelen of lijnzaad. Hier vindt u dit fijngemalen biologische psylliumschilpoeder (DE-ÖKO-070) uit India met 99% zuiverheid in geteste apotheekkwaliteit om gemakkelijk in water te roeren en voor praktisch gebruik in capsules.
 

We verheugen ons op je!

Marika Müller
natuurgeneeskundige.

https://www.zeolith-bentonit-versand.de/

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...