Gast Peerke Geplaatst: 25 februari 2020 Delen Geplaatst: 25 februari 2020 OK. Jullie weten inmiddels wel dat ik van lekker eten hou. Vandaag een wok nasi gemaakt en een bak ajam paniki Wok nasi waren 5 malen. Ajam Paniki 3 porties. Voor de wok 1/2 kilo basmati rijst - bijna 1 euro 2 prei - bijna 1 euro 1,5 ons gerookte schouderham - 1,5 euro 4 eieren - 80 cent zakje kruidenmix en boemboe - 2 euro Basiskosten nasi: 6,5 euro /5 = 1,5 euro per portie (ongeveer) Ajam paniki - 3 porties - 4 ons kipfilet - bijna 4 euro - boemboe - 1,5 euro Basiskosten Ajam paniki = 5,5 euro /3 = bijna 2 euro per portie 1 maaltje nasi met saus kost me dus 3,5 euro Daarvoor kost het 1/2 uur voorbereiden met snijwerk, 3/4 uur in de keuken bakken, 1/2 uur opruimen en een avond in de kooklucht zitten. Bij de plaatselijke Chinees haal ik een menu voor 10,50, waar ik 3x van eet. Kosten ook ongeveer 3,5 euro. Maar dat is klaar in 10 minuten en scheelt me al het werk. Conclusie. Ik ga voortaan wel Chinees afhalen. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Hermanusb Geplaatst: 25 februari 2020 Delen Geplaatst: 25 februari 2020 Ik begrijp je punt en blijf al een maand bij de chinees weg.... en gezien mijn voorraad rijst kan ik me nog wel ff redden. 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
FincaInSpanje Geplaatst: 25 februari 2020 Delen Geplaatst: 25 februari 2020 Regelmatig haal of eet ik nog bij de plaatselijke Chino, maar in Spanje missen ze de Chinees/indonesische gerechten. 80% is hier Mandarijn Chinees en slechts 20% Szechuan, wat ik prefereer. Dus wil ik de Hollandse- Chinese touch, dan maak ik het zelf. Ik heb een hele kast vol Indonesische boemboes, specerijen en sauzen of we maken het helemaal vers. Tegenwoordig koop ik horeca verpakkingen want ik eet liever Aziatisch dan de Hollandse pot. Goed vlees is hier veel goedkoper dan in NL dus koop ik vaak grotere delen. Veel gebruik ik de procureur/nek. Hiervan maak ik bijvoorbeeld shoarma, tja siew, babi pangang of andere Indonesische varkensvlees gerechten. Ook delen van de rund zoals de rosbief gebruik ik regelmatig. Dit is wat duurder vlees maar er gaat niets boven een rosbief salade voor mij.? Stoofvlees van rund kost hier 5-6€ de kilo dus elke week maken we één of twee Indonesische gerechten hiervan. Het nadeel is dat de hollandse/Belgische stoofpotjes dan weer relatief flauw smaken.? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 25 februari 2020 Delen Geplaatst: 25 februari 2020 18 minuten geleden, FincaInSpanje zei: Regelmatig haal of eet ik nog bij de plaatselijke Chino, maar in Spanje missen ze de Chinees/indonesische gerechten. 80% is hier Mandarijn Chinees en slechts 20% Szechuan, wat ik prefereer. Dus wil ik de Hollandse- Chinese touch, dan maak ik het zelf. Ik heb een hele kast vol Indonesische boemboes, specerijen en sauzen of we maken het helemaal vers. Tegenwoordig koop ik horeca verpakkingen want ik eet liever Aziatisch dan de Hollandse pot. Goed vlees is hier veel goedkoper dan in NL dus koop ik vaak grotere delen. Veel gebruik ik de procureur/nek. Hiervan maak ik bijvoorbeeld shoarma, tja siew, babi pangang of andere Indonesische varkensvlees gerechten. Ook delen van de rund zoals de rosbief gebruik ik regelmatig. Dit is wat duurder vlees maar er gaat niets boven een rosbief salade voor mij.? Stoofvlees van rund kost hier 5-6€ de kilo dus elke week maken we één of twee Indonesische gerechten hiervan. Het nadeel is dat de hollandse/Belgische stoofpotjes dan weer relatief flauw smaken.? Ik snap je probleem J. Alle recepten zijn aangepast op de westerse mond. Mogelijk kun je je recepten een beetje opleuken met wat laurier, gembercitroengras, limoen en wat er nog meer tijdelijk beschikbaar is. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Floshtf Geplaatst: 26 februari 2020 Delen Geplaatst: 26 februari 2020 Zelf wel eens wat gemaakt via een YouTube kanaal met de naam tijgerkop. Oosterse dame die gerechten van de Chinees maakt. Lekker Saté ? https://www.youtube.com/channel/UCxPDzlts1ESakG0kz0p4aCQ 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Gast Peerke Geplaatst: 26 februari 2020 Delen Geplaatst: 26 februari 2020 4 uur geleden, Floshtf zei: Zelf wel eens wat gemaakt via een YouTube kanaal met de naam tijgerkop. Oosterse dame die gerechten van de Chinees maakt. Lekker Saté ? https://www.youtube.com/channel/UCxPDzlts1ESakG0kz0p4aCQ Ming Fang Wang. Een van mijn favo youtube kook kanalen. Heerlijke recepten, duidelijk uitgelegd. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.