Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Recommended Posts

Om je heel eerlijk te vertellen ben ik pas op het idee gekomen om boog te gaan schieten toen ik van preppen hoorden.

Niet zo zeer om de boog direct als wapen te gebruiken, want inmiddels weet ik dat je echt heeel veel moet oefenen wil je iets bewegends raken, maar om de kracht en de eenvoud te ervaren.

 

Inmiddels schiet ik nu een klein jaartje en weet ik ze, wanneer alles naar me zin staat afgesteld, goed te groeperen.

Ik heb een paar lessen in Hilversum genomen en in verband met de beperkte mogelijkheden om te schieten bij verenigingen in de buurt, eigenlijk geen lid van een vereniging geworden tot nu toe.

 

Hoeveel jaar schiet jij al en doe je dit ook op een vereniging?

Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik heb vroeger zelf veel bogen gemaakt als kind. Met gekregen aluminium pijl, heb ik daarmee door een strobaal en garagedeur geschoten op een meter op zes. Pijl stond tegen de nummerplaat van de auto stil.

 

Met de boog die ik nu heb, een wedstrijd recurve van slechts 25 pond, heb ik nauwelijks geschoten.

Wel ben ik erachter gekomen dat de boogschiet vereniging hier introductie lessen geeft. 13 lessen voor een schijntje. Lijkt me een leuk begin voor van de winter.

Link to post
Share on other sites

Ik heb een keer een boog en wat pijlen meegenomen bij de dump.

Nogal een impuls aankoop;)

 

Heb er een aantal keer mee geschoten bij vrienden op de boerderij.

Maar nog geen jaren ervaring helaas.

 

compound 29 Lbs

 

mk-cb-006b-c-500x500.jpg

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Gaan we binnenkort wat aan doen, Wonderland!

 

Van Zippo geleerd op een meeting hoe ik m'n pees op de boog kan krijgen zonder hulpmiddelen, de indianenmethode. ;)

Van Keyser Suze geleerd dat je de pijl niet stil moet houden en dan loslaten, maar als het ware door moet trekken in een vloeiende beweging (laat het wel zien, in tekst wordt het wat wazig) en, niet onbelangrijk, hoe ik m'n vizier kan afstellen.

Van Geert 12 lichte carbon pijlen gekocht, want die bezemstelen van de dump vind ik niet zo lekker schieten. :rolleyes:

Link to post
Share on other sites

Kijk eens aan Raycoupe ;) met die pees opspannen gaat toch met je been klemmen achter je langs en dan het andere deel naar je toe trekken of iets in die richting?

 

Ik wil als ik wat beter ben geworden wel naar een vizier gaan kijken ;)

 

Ik kijk er naar uit om te gaan oefenen :)

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Ik ben begonnen met boogschieten op me 12e bij een vereniging sint sebastiean heb ik tot m 18de gescoten stad en land afgereisd voor wedstrijden.trofee kast goed gevuld heb eigenlijk na de kennismakingslesen gelijk me vizier er af gehaald oftewel barebow na 3jr geswitch naar een longbow is me zo bevallen dat ik bij long en shortbows ben gebleven ben nu 24 en schiet iedere dag minstens een halfuur en als de tijd het toelaat langer.

Ben opme 18e gestopt bij een vereniging omdat ik ben verhuisd naar het platteland en e eigen baan hd gebouwd in het weiand inmiddels woon ik in polen op me Bol en heb 5 doelen neergezet

 

Zins ik ben begonnen nooit meer me boog neergelegd

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...