GodelEscherBach Geplaatst: 4 oktober 2015 Delen Geplaatst: 4 oktober 2015 Beste Preppers, Op de plek waar ik woon staan er in de gehele straat hazelaars gepland die behoorlijk wat hazelnoten laten vallen in september/oktober. De hazelnoten zijn echter wat verschillend van de hazelnoten in de supermarkt. Ze zijn iets lichter van kleur en blijven dat ook als je ze bijvoorbeeld een paar weken bewaard. Mijn vraag is: zijn deze noten eetbaar of moeten ze nog op een of andere manier bewerkt worden. Hieronder een foto: Las verder dat de noten handig kunnen zijn bij het maken van alternatieven voor bijvoorbeeld bak-/olijf- en zonnebloemolie. Heeft iemand hier ervaring mee? Groet, GEB Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bushmattie Geplaatst: 4 oktober 2015 Delen Geplaatst: 4 oktober 2015 Je kan ze gewoon eten... als je er eerst de schaal afhaalt leg ze dan op een bakblik plaats dit in de oven op 75 graden laat ze daar een half uur tot een uurtje liggen laat ze afkoelen, nu vallen er ook de bruine velletjes er gemakkelijk af en kun je ze droog voor lange tijd bewaren..... Hoe je er vervolgens olie van kan maken heb ik geen ervaring mee maar zal wel te vinden zijn op het web... Verstuurd vanaf mijn GT-N7000 met Tapatalk 1 Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Bushmattie Geplaatst: 4 oktober 2015 Delen Geplaatst: 4 oktober 2015 Beste Preppers, Op de plek waar ik woon staan er in de gehele straat hazelaars gepland die behoorlijk wat hazelnoten laten vallen in september/oktober. De hazelnoten zijn echter wat verschillend van de hazelnoten in de supermarkt. Ze zijn iets lichter van kleur en blijven dat ook als je ze bijvoorbeeld een paar weken bewaard. Mijn vraag is: zijn deze noten eetbaar of moeten ze nog op een of andere manier bewerkt worden. Hieronder een foto: Las verder dat de noten handig kunnen zijn bij het maken van alternatieven voor bijvoorbeeld bak-/olijf- en zonnebloemolie. Heeft iemand hier ervaring mee? Groet, GEB Ik heb nog een mogelijke verklaring voor het verschil in de noten....zojuist op het web gevonden.. Er zijn twee verschillende soorten hazelnoten, hazelnoten van hazelaars en hazelnoten van de hazelnotenboom. De hazelnoot boom is een echte (hoge) boom die veelal in bossen te vinden is en de hazelaar is een (grote) struik, welke te herkennen is aan het feit dat hij meerstammig is. Over het algemeen zijn de hazelnoten van de hazelaar iets groter dan de hazelnoten van de hazelnotenboom. De vrucht van de hazelnootboom waarin de hazelnoten groeien bevat meer noten dan de vrucht van de hazelaar, ook hebben de hazelnoten van de hazelnotenboom een hardere schaal.Zowel de hazelnootboom als de hazelaar is veelvuldig te vinden in de bossen, in parken zul je echter sneller een hazelaar tegenkomen. Hazelaars doen het eveneens uitstekend in eigen tuin. Verstuurd vanaf mijn GT-N7000 met Tapatalk Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Tanfana Geplaatst: 4 oktober 2015 Delen Geplaatst: 4 oktober 2015 Met de Piteba notenpers is het mogelijk om zelf olie te persen. Veel werk maar erg lekker. We hebben dat een keer met een aantal preppers gedaan. Volgens mij staat er een review mett foto's achter in het draadje hieronder, Hier een linkje http://preppers.nl/forum/threads/1459-PITEBA-universele-noten-en-zaden-pers Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
netuyas Geplaatst: 4 oktober 2015 Delen Geplaatst: 4 oktober 2015 Ik heb meerdere(15-20) hazelaars staan, sommige zo groot als een flinke struik, sommige zo groot als een boom. De laatste 5 jaar probeer ik door snoeien erachter te komen wat goed werkt, en ik weet dat regelmatig snoeien grotere hazelnoten geeft. Op basis van het blad kan ik verschillen zien, en dan kom ik op 4-5 soorten die ik heb staan. Alle hazelnoten zijn prima eetbaar, en als je de "velletjes" kwijt wilt is even roosteren idd een prima optie. Er bestaat een handmatige zadenpers die ook geschikt is voor hazelnoten( Bing is your friend) https://www.piteba.com/nld/index_nld.asp @Tanfana was me net voor Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 4 oktober 2015 Delen Geplaatst: 4 oktober 2015 Je kan hazelnoten ook gewoon roosteren in een koekenpan. Er is een heerlijk hazelnootpasta recept...kan ik weten, heb het zelf al eens gemaakt. http://uitpaulineskeuken.nl/2013/09/diy-nutella-zelf-hazelnootpasta-maken.html Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.