Ga naar inhoud
GENEGEERD

Blijft bij vacumeren water ook 4x zo lang goed?


Horder

Aanbevolen berichten

gezien het bevriest, en de AW-waarde dus sterk daalt,.. ja :-) het blijft langer houdbaar gezien bacterien zich niet langer vermenigvuldigen.

troldraadje of niet, ik vind het een interessante discussie.

 

Dus vacuum verpakt voedsel met water/vocht, kookt in de verpakking ?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Dus vacuum verpakt voedsel met water/vocht, kookt in de verpakking ?

koken - mogelijks. maar niet op de temperatuur dat jij voor ogen hebt, dus gaar word het niet.

(koken = overgang van vloeibaar naar gas vorm, de benodigde temperatuur daalt bij een lagere omgevingsdruk)

ook is er wegens het vacuum geen manier om de energie dat de vloeistof kwijt speelt door te koken terug te krijgen, waardoor het uiteindelijk bevriest zoals je in het filmpje ziet.

 

en om het nog leuker te maken, als het verpakt is in een flexibele verpakking, is de druk uiteindelijk weer gelijk aan de atmospherische druk, waardoor de vloeistof dat nog overblijft, terug vloeibaar word....

 

(enkel geldig indien je veel factoren achterwege laat om het ietwat begrijpbaar te maken)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Forumleden,

 

Allereerst excuses voor de late reactie. En nee, ik ben geen troll. Bedankt trouwens dat er hier mensen zijn die al gelijk uitgaan van het meest negatieve. Dat iemand niet gelijk reageert kan allerlei oorzaken hebben, hou daar a.u.b. rekening mee.

Wel ben ik onder de indruk van de vele reacties en ben ik mij er van bewust dat ik de vraag beter anders had kunnen formuleren.

 

Ik maak al geruime tijd mijn eigen vacuum waterzakken. Dat hier forumleden zijn die denken dat dit niet kan, wil niet zeggen dat het niet kan maar zijn blijkbaar zelf niet in staat om het tegendeel te bewijzen en gaan er dan maar van uit dat dit niet klopt.

Als er forumleden zijn die hier wél interesse in hebben hoe dit te doen, wil ik best wel de aankomende week foto's plaatsen van hoe dit in het werk gaat.

Je kan dus gemakkelijk vacuum getrokken waterzakken maken en het is o zo simpel. Sterker nog, als ik de foto's plaats zullen de meeste denken van; "Goh", "Dat ik daar zelf niet aan heb gedacht". Zo simpel. En nee, je zuigt geen water mee de vacumeer machine in.

 

De rede hiervan is simpel. Ook ik ben prepper. Een gedeelte prep ik om de eerste 3-4 weken(of maanden want ik heb genoeg voor 5 man om 3 maanden iedere dag 4 maaltijden te kunnen eten) thuis te overleven als de SHTF. In die eerste 3-4 weken is het toch nog niet veilig genoeg om de thuis situatie te verlaten. Eerst zal 2/3 van de bevolking zichzelf en anderen van kant moeten maken voor het wat veiliger is. Wat in zo'n situatie ook gebeurt. (Nu word je nog weg gezet als doomsday theorist maar als de SHTF zijn wij uiteindelijk de slimste. Als je een levensverzekering afsluit doe je dit niet omdat je van plan bent om dood te gaan. Nee, je doet dit voor het geval dat. Preppen is niet anders als een levensverzekering afsluiten met jezelf). Daarna ga ik naar mijn bestemming die nu al vast staat. Op het moment dat ik hier vertrek is overbodige lucht mijn grootste vijand. Waar lucht ruimte inneemt kan ik niets anders plaatsen.

Belangrijk is dus de watervoorziening die zo min mogelijk ruimte in beslag mag nemen. Op weg naar mijn bestemming kom ik weinig tot geen schoon water tegen. Dus is het belangrijk hier een extra voorraad van mee te nemen. (Mocht het nou zo zijn dat water ellenlang goed blijft in vacuum zakken, stap ik af van flesjes en jerrycans(die toch teveel ruimte innemen) en stap ik in het geheel over op deze vacuum zakken).

 

De vacuum zakken zonder lucht kun je in elke gewenste vorm drukken en dus kun je ieder gaatje vullen met water i.p.v. lucht.

 

Dus nogmaals mijn vraag alleen nu ander geformuleerd.

 

Zijn mijn eigen luchtvrije gevacumeerde waterzakken ook 4 x zo lang goed? Uitgaande van het feit dat gevacumeerde voeding ook 4 x zo lang goed blijft.

Aangezien zelfs brood maanden lang goed blijft ondanks het hoge vochtgehalte.

Van de week heb ik nog een boterham gegeten die al 3 maanden gevacumeerd was en hij smaakte nog prima!

 

Nogmaals mijn excuses voor de late reactie.

 

Tevens ben ik er blij mee dat ik dus aankomende week al direct een positieve bijdrage kan leveren aan het prepforum.

De eerste van vele hoop ik.

 

Mvg,

 

Horder

 

p.s. Mochten er nog mensen zijn hier op het forum die nog steeds denken dat aquaponics niet werkt of niet haalbaar is (in de winter), kunnen van mij een kant en klaar kweekschema krijgen want het syteem werkt als een tierelier. Grote opbrengsten zijn hierbij eerder regel dan uitzondering.

Link naar reactie
Delen op andere sites

koken - mogelijks. maar niet op de temperatuur dat jij voor ogen hebt, dus gaar word het niet.

(koken = overgang van vloeibaar naar gas vorm, de benodigde temperatuur daalt bij een lagere omgevingsdruk)

ook is er wegens het vacuum geen manier om de energie dat de vloeistof kwijt speelt door te koken terug te krijgen, waardoor het uiteindelijk bevriest zoals je in het filmpje ziet.

en om het nog leuker te maken, als het verpakt is in een flexibele verpakking, is de druk uiteindelijk weer gelijk aan de atmospherische druk, waardoor de vloeistof dat nog overblijft, terug vloeibaar word....

(enkel geldig indien je veel factoren achterwege laat om het ietwat begrijpbaar te maken)

 

Bedankt voor de uitleg. Maar wat ik eigenlijk bedoel is dat "iedereen" over koken schrijft terwijl dit een zeer misleidende term is.

Koken is voor de leek: het toedienen van warmte, net zo lang totdat, de materie gaar is.

 

Als je de luchtdruk verlaagt ( richting vacuum) dat zal de lucht in het water willen onstsnappen, dat ziet er uit als koken, grote bellen, kleine bellen, maar is dat niet. vregelijk het met de druk van een limonade fles afhalen. De opgeloste koolzuur (onder druk) ontsnapt ineens doordat de dop er af gaat.

 

@Horder: in het topic is al gesteld dat "houdbaarheid" afhankelijk is van de verontreinigingen in het water. Dus mijn eerste wedervraag zou zijn: wat voor water gebruikt je ?

 

Overigens ben ik zeer benieuwd naar een fotorapportage.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Forumleden,

 

Allereerst excuses voor de late reactie. En nee, ik ben geen troll. Bedankt trouwens dat er hier mensen zijn die al gelijk uitgaan van het meest negatieve. Dat iemand niet gelijk reageert kan allerlei oorzaken hebben, hou daar a.u.b. rekening mee.

Wel ben ik onder de indruk van de vele reacties en ben ik mij er van bewust dat ik de vraag beter anders had kunnen formuleren.

 

p.s. Mochten er nog mensen zijn hier op het forum die nog steeds denken dat aquaponics niet werkt of niet haalbaar is (in de winter), kunnen van mij een kant en klaar kweekschema krijgen want het syteem werkt als een tierelier. Grote opbrengsten zijn hierbij eerder regel dan uitzondering.

 

 

 

Dat iemand op de idee komt dat je aan het trollen bent is niet verder verwonderlijk, je bent nieuw zet 1 bericht op het forum en laat dan niets meer van je horen. Dit is vaker gebeurt en je zou dan niet de eerste zijn :rolleyes: maar excuses wanneer het niet zo is. Misschien is het wel handig om even gebruik te maken van de voorstelronde, waar je dan iets meer over jezelf kan vertellen?

 

Bovendien ben ik wel heel erg geïnteresseerd in het aquaponics kweekschema.van jou.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 jaren later...

Mijn kleine bijdrage, water filteren en wekken.

 

Opgeslagen water zal eerder bederven door de verontreinigen die er nog in zit.

 

We weten allemaal dat water van levens belang is, en nog belangrijker dan voeding waar we langer zonder kunnen.

 

Ik heb het volgende idee, we hebben dagelijks ervaring met leiding drinkbaar te maken voor mijn vrouw, zelf leiding water bevat verontreiniging die mijn vrouw niet verdraagt, daarom filteren we het goed in combinatie met fijn filter en een actieve kool filtering.

 

Daarna ga je het Top schone drinkwater 

**wekken (siliconen afsluitring gebruiken)**, en op een koele donkere plaats bewaard, en je hebt dan drinkwater die vele jaren goed blijft, iets van zilver er in lijkt me dan nog overbodig.

-------------------------------

Meer over een zilvermunt mee koken in het drinkwater:

https://nl.huishouden.narkive.com/I1LN0lK0/belangrijke-aanwijzing-er-zijn-nu-2-manieren-om-het-corona-virus-proberen-te-bestrijden-colloidaal

 

 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...