calimero Geplaatst: 8 oktober 2014 Delen Geplaatst: 8 oktober 2014 Even een vraag aan die preppers die weten wat te kunnen met wilde citroenen. Bij ons in de buurt staat een flinke struik met wilde citroenen, nu kan ik daar niet veel vinden op het internet. Ze zijn zo niet te eten, te bitter en vol met pitten en klein en gigantische doorns aan de takken. Mijn vraag heeft er iemand een idee of heeft er al eens iets met wilde citroenen gemaakt en wil dat delen met mij en/of anderen! Ja, marmelade kan maar ik bedoel iets anders dan jam. Wie of wie kan mij hierin helpen! Vriendelijke groet Calimero Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Stuudje Geplaatst: 8 oktober 2014 Delen Geplaatst: 8 oktober 2014 Lemon curd misschien? Het ligt er aan hoe oneetbaar/eetbaar ze zijn. Eventueel citroenrasp, kan je gebruiken in recepten. Citroenlimonade, een soort ranja, met veel suiker dus. Drogen en gebruiken voor thee. Zoute citroen, voor in Marokkaanse gerechten Je kan er kruidnagels insteken en gebruiken als "frissegeur bol" in de wc of keuken. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
D-HoofT Geplaatst: 8 oktober 2014 Delen Geplaatst: 8 oktober 2014 \ Je kan er kruidnagels insteken en gebruiken als "frissegeur bol" in de wc of keuken. deze bol werkt ook zeer goed tegen vliegen en wespen verjagen, tenminste als ik mijn tante mag geloven die had ze altijd rond het huis hangen in de zomer en inderdaad hadden ze nooit last van vliegen of wespen (voor zover ik zag). na navraag vertelde ze me dat kruidnagel en citrus vruchten afzonderlijk redelijk werken maar gecombineerd sterker dan beide afzonderlijk. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Vempain Geplaatst: 9 oktober 2014 Delen Geplaatst: 9 oktober 2014 Ik vraag mezelf af of wilde citroenen toevallig ook in bepaalde verzorgingsproducten verwerkt kunnen worden? Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan een verfrissende body srub of voedend masker... Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 9 oktober 2014 Delen Geplaatst: 9 oktober 2014 Je kun ook azijn van maken ,via wild fermentation.maak een pot schoon,vul het met de in stukjes gesneden Citroen,een 1/4 of 1/2 koopje suiker,giet lauwwarm water erop,liefs regen water,sluit het met een oude kous ofzo iets, er moet lucht bij maar geen stof of vuil. Na een mand op een vrij warme plek en een beetje geluk ,heb je azijn,filter het en doe in een fles. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Mrsjones Geplaatst: 9 oktober 2014 Delen Geplaatst: 9 oktober 2014 Lemon curd misschien? Het ligt er aan hoe oneetbaar/eetbaar ze zijn. Eventueel citroenrasp, kan je gebruiken in recepten. Citroenlimonade, een soort ranja, met veel suiker dus. Drogen en gebruiken voor thee. Zoute citroen, voor in Marokkaanse gerechten Je kan er kruidnagels insteken en gebruiken als "frissegeur bol" in de wc of keuken. Dit maken wij ook, met wilde sinasappel .is ook leuk om met kinderen te doen,je kun de kruiden angel in een patron in zetten. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.