Ga naar inhoud

matahari

Lid
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

matahari's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Was de mini wereld ontvanger (radio) al genoemd? Vergeet de batterijen niet !
 2. sorry: Op de site van Life-Straw staat een zeer goede uitleg hierover !! http://www.life-straw.nl/nl/veelgestelde-vragen
 3. Is er iets meer bekend over de shelf-life van 3 jaar. Oftwel als deze 3 jaar niet gebruikt is: niet meer gebruiken ?
 4. Ik denk dat je beter je BOB binnen een groep van mensen kan delen. De meesten bij wie je iets kan opbergen, zijn immers zelf ook prepper (in mijn geval althans).
 5. Ff op letten dat mensen geen argwaan krijgen als je zo midden in het bos aan het graaven bent ...
 6. Misschien al benoemd: Vergeet niet om extra vitaminen preparaten in te slaan. Bij een gewijzigd voedingspatroon zijn die onontbeerlijk. Die van het Kruitvat zijn regelmatig in de aanbieding (2 voor 1) en zijn naar mijn ervaring waardevol.
 7. @rescue Dit heb ik nog geprobeerd, ga ik wel doen. Bedankt voor de tip !
 8. Beetje rot parkeren, die kanariepiet
 9. Mijn ouders, kinderen en vrouw weten het. Mijn pa is er ook erg mee bezig (waterfilters, zonne-energie e.d.). Ook ik houd het feit dat ik aan het preppen ben, zoveel mogelijk voor onszelf. Af en toe gooi ik wel eens een balletje op, maar de mensen hebben alleen interesse in het hier en nu en denken niet verder na. Ik woon in de randstad en heb niet echt de mogelijkheid om een ander toekomen te zoeken.
 10. Voor de noodstroomvoorziening: Ik heb ook een homebrew zonne-energie set draaien. Deze heeft een 10W/12V zonnepanneel (met direct zonlicht, meer dan 18V), een zware accu van 100Ah en, waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, de solar Charge controller. Dit is de Steca Solsum 10.10F bij Conrad gekocht. De controller zorgt er o.a. voor dat de acuu niet overladen wordt, maar beschermt de accu ook tegen diep ontladen. Het mooie van Conrad is dat je meestal de technische specificaties als PDF kan downloaden. Ik heb het zonnepanneeltje overigens op een ouderwetse TV-steun gemonteerd. Hierdoor kan ik hem in bijna alle standen zetten. Het enige wat nog niet goed werkt is de omvormer. Dit was een hele goedkope van de LIDL. Zodra ik deze aanzet, met een kleine belasting, slaat de controller op tilt. Hierdoor heb ik tot nog toe geen gedegen test kunnen uitvoeren. Voor koken: Zoals al eerder getipt, hebben wij ook de 1 Pits gasbrander in een koffertje. Verder wacht ik altijd op aanbiedingen van de action als er weer eens gasflesjes te koop zijn. Deze zijn dan rond de euro per flesje.
 11. Ziet er leuk uit, en de blikjes komen ook goed terecht. Ik zag op youtube een klein paneel met 15 halve liter blikken. Die leek ook wel aardig te werken.
 12. Agree ! Het enige nadeel zou kunnen zijn (uit mijn persoonlijke Vrekken handboek), is dat je extra gewicht (kilo's) aan benzine meesleept.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...