Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

matahari

Lid
 • Aantal items

  15
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

10 Goed

Over matahari

 • Titel
  Jr. prepper
 1. Was de mini wereld ontvanger (radio) al genoemd? Vergeet de batterijen niet !
 2. sorry: Op de site van Life-Straw staat een zeer goede uitleg hierover !! http://www.life-straw.nl/nl/veelgestelde-vragen
 3. Is er iets meer bekend over de shelf-life van 3 jaar. Oftwel als deze 3 jaar niet gebruikt is: niet meer gebruiken ?
 4. Ik denk dat je beter je BOB binnen een groep van mensen kan delen. De meesten bij wie je iets kan opbergen, zijn immers zelf ook prepper (in mijn geval althans).
 5. Ff op letten dat mensen geen argwaan krijgen als je zo midden in het bos aan het graaven bent ...
 6. Misschien al benoemd: Vergeet niet om extra vitaminen preparaten in te slaan. Bij een gewijzigd voedingspatroon zijn die onontbeerlijk. Die van het Kruitvat zijn regelmatig in de aanbieding (2 voor 1) en zijn naar mijn ervaring waardevol.
 7. @rescue Dit heb ik nog geprobeerd, ga ik wel doen. Bedankt voor de tip !
 8. Beetje rot parkeren, die kanariepiet
 9. Mijn ouders, kinderen en vrouw weten het. Mijn pa is er ook erg mee bezig (waterfilters, zonne-energie e.d.). Ook ik houd het feit dat ik aan het preppen ben, zoveel mogelijk voor onszelf. Af en toe gooi ik wel eens een balletje op, maar de mensen hebben alleen interesse in het hier en nu en denken niet verder na. Ik woon in de randstad en heb niet echt de mogelijkheid om een ander toekomen te zoeken.
 10. Voor de noodstroomvoorziening: Ik heb ook een homebrew zonne-energie set draaien. Deze heeft een 10W/12V zonnepanneel (met direct zonlicht, meer dan 18V), een zware accu van 100Ah en, waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel, de solar Charge controller. Dit is de Steca Solsum 10.10F bij Conrad gekocht. De controller zorgt er o.a. voor dat de acuu niet overladen wordt, maar beschermt de accu ook tegen diep ontladen. Het mooie van Conrad is dat je meestal de technische specificaties als PDF kan downloaden. Ik heb het zonnepanneeltje overigens op een ouderwetse TV-steun gemonteerd. Hierd
 11. Ziet er leuk uit, en de blikjes komen ook goed terecht. Ik zag op youtube een klein paneel met 15 halve liter blikken. Die leek ook wel aardig te werken.
 12. Agree ! Het enige nadeel zou kunnen zijn (uit mijn persoonlijke Vrekken handboek), is dat je extra gewicht (kilo's) aan benzine meesleept.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...