Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

slapp

Lid
 • Aantal items

  17
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

10 Goed

Over slapp

 • Titel
  Jr. prepper
 1. Als ik al een bug out bag zou maken zou ik niet zoveel meenemen. Lange afstanden overbruggen naar een bug out locatie bijvoorbeeld is makkelijker met weinig gewicht. Je rugzak mag ongeveer 1/5 wegen van je lichaamsgewicht, dat is een goed uitgangspunt. Ik heb een tijd geleden (jaar of 10) een tocht gemaakt van 800 kilometer, dwars door de franse pyreneen kust tot kust (atlantic - middelandse zee), alleen, met rugzak van 15 kilo, 61 dagen met weinig beschaving. Zat alles in wat ik nodig had. Ik heb hier een lijstje gezien met wat overbodige spullen. Bijvoorbeeld WC papier (gras/bladeren/ha
 2. slapp

  Mede ( Honingwijn)

  ik heb liters en liter van dat spul gemaakt. Ik mengde altijd honing met biologische sap en water. Ik verwarmde de honing altijd en dan mengde ik het. Ging zo de mandfles in. Afkoelen tot een graad of 20, dan gist erbij, waterslot erop, paar maanden wachten (duurt veel langer dan bier, heb ik ook gemaakt). Resultaat was soms goed, soms niet. Vaak werd het te zoet, dan was de verhouding met het water te laag. Had dat nog kunnen destileren, maar dat durf ik niet zo goed aan.
 3. die klimmende indianen aardappel, heb je meer info? Heeft vreeken die? Aardpeer heb ik ook in mijn tuin, als windkering Heb het nog niet gegeten, schijn je door salade heen te kunnen mengen?
 4. Interessant! Die katadyn die ik heb is inderdaad wel onpractisch in gebruik. Heb zelf een pet-fles dop op het slangetje gemaakt. Draai de dop van mijn fles, dop op de slang van de katadyn op de fles. Heb je twee handen vrij om te pompen (en die heb je nodig...).
 5. Goede draad dit. Moet ik ook eens proberen. Overigens is het makkelijk gist extra te maken, verwijder het fruit en doe er een beetje suiker bij (lijkt me dat het fruit snel achteruit gaat namelijk). Gistcellen kunnen daar op groeien. Let wel op, alcohol vormt zich ook, als het percentage alcohol te hoog wordt, dood het gistcellen (precies de reden waarom bier maar maximaal een bepaald alcohol percentage kan krijgen. Op een gegeven ogenblik worden suikers niet meer omgezet). Overigens is het zo dat gistcellen zich ook in bestaand brood kunnen bevinden. Theoretisch kun je dus ook een beetje
 6. heb een mooi filmpje voor jullie, misschien kennen jullie em al. Hij heeft het over voedingsmiddelen die niet bederven. Dat is handig om in te slaan en je hoeft je geen zorgen te maken over of het bederft. http://www.youtube.com/watch?v=3QeQcTyWGeA
 7. Tof! Ik zocht nog een adres waar dat redelijk goedkoop te vinden was. Wij wassen al een jaar met niet anders meer dan zelfgemaakt wasmiddel; 80 gram zeep + 80 gram soda + 5 liter water, nachtje laten staan, klaar. Binnenkort wordt het hier luiers wassen (katoenen luiers), gebruiken we ook alleen die zeep. is nog goed ook want irriteert niet bij babys.
 8. ja heb ook een katadyn, voor als ik de bergen in ga en onder de vee grens water moet hebben. Weegt maar 250 gram. Handig ding. Heb hier 4 kuub vaten aangesloten op de regenpijpen van de kas, 4000 liter water kan ik dus opslaan. Daarnaast nog een losse regenton van 80 liter naast het huis, gebruik ik om handen mee te wassen en kippen van water te voorzien. Zon steripen klinkt interessant! Daar ga ik nog even naar kijken. Heb ook gas verlichting, campinggaz dingetje. Handig maar als het gas op is, geen licht meer. Wel handig omdat het ook verwarmd.
 9. Zonder stroom wordt het lastig maar niet heel erg. Heb al een jaar geen TV meer, mis ik niet. Licht? Kaarsen, of nog simpeler, maak een olielamp (leeg colablikje, stukje katoen en olijfolie/motorolie). Ja dat werkt; youtube staat vol met voorbeelden. Wordt het koud? Ach, ik heb vorig jaar bijna geen gas gebruikt om te verwarmen, alleen de hout kachel aan gehad. 600 kuub gas bespaard a ongeveer 75 cent/kuub. Kost je wel je rug om alles te zagen. Oke geen internet meer zou me wel gaan vervelen, maar verder zou ik een heel eind komen. Alleen diepvries zou een probleem worden. Slap
 10. Met alle respect, maar er is veel aan te merken op jouw post. Je hebt echt geen 1000 meter aan grond per persoon nodig. Je moet vooral letter op welke gewassen je moet verbouwen. Dat het werk kost, tjsa, tis niet dat je nog naar je werk hoeft als SHTF. Maar dan nog valt het mee; - pompoen. Veel opbrengst, weinig tot geen onderhoud. Lang houdbaar. Op je composthoop zetten, veel voeding voor de plant en je composthoop komt door de grote bladeren in de schaduw, houd de hoop vochtig, dat wil je. Courgette valt hier eigenlijk ook onder, zeer makkelijk, elke dag te oogsten van 4 planten. Hou
 11. Zoek een wilg, zet thee van de bast. Bevat salicine, dat is de grondstof voor asperine. Werd in de oudheid al gebruikt. Google maar. Slapp.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...