Ga naar inhoud

Amero

Lid niveau 2
 • Items

  415
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Amero

 1. Wij zijn aan kijken voor een portofoon maar we zien door de bomen het bos niet meer.

   

  Wat is een goede portofoon, goed bereik, welke batterij, welke zou je zelf kopen en waarom?

   

  Alvast bedankt!

  • Leuk 1
 2. Op 12-3-2020 om 22:48, Piroska zei:

  Ik dacht helemaal voorbereid te zijn op elke noodsituatie, lekker zelfvoorzienend op mijn bergje in het buitenland, vriezer vol, weck en droogvoedsel aanwezig, hout en water, kom maar op!  

  In februari hebben we met het oog op het virus nog voor een half jaar dierenvoer, suiker en bloem in huis gehaald, dit mede omdat ik wegens ziekte in de groep "zwakkeren" val en beter geen longontsteking oploop.

   

  Nah wat denkje? Alles voorbereid, donder ik dankzij een hond van een kennis van een betonnen trap op een berg, schouder 3-voudig gebroken..  Ik moet nu elke week naar het ziekenhuis, daar vliegen nu dus al mijn maatregelen de soep in want zover ik weet is een ziekenhuis wel 1 van de grootste risicoplekken om vaak te zijn. 

   

  Morgen weer naar dat ziekenhuis, grr, ik weet niet precies waar ik de grens moet stellen en moet besluiten om zonder medische zorg aan schouder toch maar op mijn bergje te blijven....lastig dus, denk je alles voor elkaar te hebben maar dat kan dus soms illusie blijken te zijn.  

  Sterkte, ik hoop dat het inmiddels beter met je gaat.

  • Leuk 1
 3. Ik woon op een flatje op anderhalf hoog, dus voorraad op zolder zetten of daar bivakkeren is er niet bij. Ik heb geen auto dus vluchten blijft lastig. Natuurlijk heb ik wel mijn watervoorraad op orde. De kans dat het overstroomt is niet zo heel groot maar als het toch zou overstromen weet ik niet zo goed wat ik zou kunnen doen om mezelf, mijn kinderen en de hond te redden.

 4. In het pakketje zitten vijf pakken poeder, vijf potjes met (olijf)olie, en een drinkbeker waarin je het poeder aangelengd met water, kan shaken.

   

  Wat mij opviel is dat er geen gebruiksaanwijzing bij zit. Welke verhoudingen water/ poeder je moest nemen heb ik opgezocht op de site van Joylent. Wat ook opviel was het ontbreken van een tht datum. Is dat niet verplicht in Nederland?

  En als laatste kon ik op de site nergens vinden hoelang het poeder houdbaar is en hoelang het houdbaar is in drankvorm.

   

  Dan heb ik nog vragen, bijvoorbeeld of er genetisch gemodificeerde soja in zit, en of de tot poeder gemaakte vitaminenpillen hun werking verliezen.

   

  Ik heb een derde poeder genomen en de drinkfles net niet helemaal vol gedaan met water. Schudden maar!

  De olie heb ik er niet doorheen gedaan. Het drankje smaakt een beetje bloemig maar verder niet slecht. Het is voldoende om geen leeg honger gevoel meer te hebben.

   

  Het is m.i. een goede aanvulling in de bob. Zeker niet iets wat je dag in dag uit zal eten. Je kan de grote zakken ompakken in kleinere zakken zodat je al een afgemeten hoeveelheid per keer hebt.

   

  (Het komt door de naam maar als ik Joylent zie of hoor moet ik denken aan de film Soylent Green)

   

  Hier zie je wat in een zak Joylent zit: http://diy.soylent.me/recipes/wwwjoylenteu-bestel-per-tien-dagen

×
×
 • Nieuwe aanmaken...