Ga naar inhoud

Dutch013

Lid niveau 2
 • Aantal items

  88
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dutch013

 1. Natuurlijk, ook ik ben bekend met de regel van 3, elke 3 uur 3 minuten kanaal 3. In Frankrijk, Spanje en Portugal is PMR kanaal 7 met subtoon 7 (85.4hz) in gebruik bij calamiteiten, natuurrampen en in gevaarlijke (ski) gebieden. Hier zijn hele organisaties opgericht en in Montagne staan bij natuurgebieden zelfs borden met 7-7. Ik vind dit een erg mooie ontwikkeling, en misschien wel interessant om 7-7 te omarmen als community. Nu zit iedereen overal verspreid.
 2. Dutch013

  storing

  Zowel op rx en tx de DCS ingesteld? D754I proberen misschien... Toegevoegd lijst met geldige dcs
 3. En alweer gereageerd op een post van 7 jaar oud @JJ&A. Denk dat de poster al wel reserve lont gevonden heeft[emoji23]
 4. Dutch013

  storing

  Ctcss codes gebruiken. Of je ruisonderdrukking/ squelch wat hoger zetten in de software.
 5. Wel vaker blijkbaar met spyderco. Mogelijke oplossing https://youtu.be/coVjTM6z7dY
 6. Mooie commerciële post, weet alleen niet of dit wel het idee is in het forum.
 7. In Amerika is er een systeem met zeven frequenties waar in het hele land stormwaarschuwingen en dergelijke op gegeven worden: 162.400 MHz, 162.425 MHz, 162.450 MHz, 162.475 MHz, 162.500 MHz, 162.525 MHz, 162.550 MHz. Alle goedkope noodradiootjes die ik vind op onder andere Ali kunnen ook deze zogenaamde WX frequenties ontvangen. Is het een idee om deze frequenties te gebruiken wanneer SHTF. Al is het maar om mede voorbereiders te informeren over de situatie ergens. Zo maar een ideetje...
 8. Ze worden overal gebruikt, en de controle door het Agentschap Telecom op dit soort portofoons is behoorlijk klein. Hou er wel rekening mee als je deze portofoons gebruikt en je wordt betrapt dat je een economisch delict pleegt. We zouden kunnen kijken om als forum een vergunning aan te vragen voor portofoons (eerste link). Forumleden kunnen dan een kopie vergunning laten zien bij controle. Dan krijg je 3 frequenties die landelijk gebruikt mogen worden. Nadeel hier aan, je deelt de frequenties met andere gebruikers. Heb zelf deze vergunning ook aangevraagd en in gebruik. Leesvoer: https://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/portofoons-en-mobilofoons https://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/handel-en-apparatuur/illegale-apparatuur https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2018-18427.html
 9. Dutch013

  Kind wil zakmes

  @carrismo hij heeft een nu first ondertussen. Kan er redelijk goed mee overweg. We hebben al veel tijd geoefend nu met achtertuin kampvuurtjes. Opvallend: hij was zich meteen bewust van de gevaren en gevolgen. Dat had ik niet verwacht, hij kan een behoorlijke lompe boer zijn af en toe.
 10. Jazeker, de wettelijke verplichting om een vast gemonteerde antenne te hebben. Overigens doen de Chinezen meestal 1 Watt op laag vermogen hier op de testbank.
 11. Het wettelijke heb ik bewust niet meegenomen in mijn vorige post. Dan blijft alleen goedgekeurde PMR446 en PoC over. Dmr en nagenoeg ALLE Chinese portofoons vallen in deze tijd al af. Deze zijn allemaal vergunningsplichtig.
 12. Moeilijke vraag zonder meer informatie. Wat is fatsoenlijk bereik? Een Porto doet niet meer als 1 a 2 kilometer op zijn best. Wil je portofoons met een accu of op AA batterijen? Wat wil je er mee doen, voor snelle klets zijn elke PMR446 portofoons goed genoeg. Zijn wel mee te luisteren door andere PMR portofoons maar dit is ook gelijk weer een voordeel als je in een groepje bent. Heb hier alle soorten en maten, PMR voor contact met de kleine man, digitale portofoons (DMR) voor op kleinere afstanden maar wat moeilijker mee te luisreren. Push over Cellulair portofoons voor grote afstanden (wereldwijd als er 2G/3G/4G) dekking is), eigen server daar voor dus niet afhankelijk van Zello of dergelijke. Deze werken dus op de dataverbinding en hebben ondertussen door een upgrade 256bits encryptie. Keuze genoeg, maar het moet passen bij het doel.
 13. Had ik ook al geopperd maar daar kwam maar weinig reactie op...
 14. Yes idd kan ook op tq schrijven, daar is ruimte voor. Abcde op arm wordt ook op prijs gesteld. Airway ademweg vrij Breathing per minuut symmetrisch oppervlakkig? Circulation snelheid regelmaat volume Disability Alert Verbal Pain Unresponsive fasttest Exposure temp en dergelijke
 15. Check hier eens: https://ikehbo.nl/eerste-hulp-bij-ongelukken/bloeding-wonden/wond-aan-de-hals.php
 16. Goed idee... Voor mensen die geen privacy willen hebben voor de overheid... Als foto de gevraagde app machtigingen. Nogal veeleisend zeg maar.
 17. Dutch013

  Kind wil zakmes

  @Pignonwiel goed beargumenteerd. Met later leuk blijven is bedoeld als doe eerst eens wennen aan een mes voordat je een dergelijk mes krijgt. Wat betreft het met de vinger tussen het mes zitten, denk dat we allemaal dat leermoment hebben meegemaakt.
 18. Dutch013

  Kind wil zakmes

  @Sterredag zit al op scouting, maar die houden nog af omdat de grootste lichting welpen niet "mes bekwaam" zijn. De eerder genoemde Mora is geen optie voor nu. Moet het later ook nog leuk en nieuw houden.
 19. Dutch013

  Kind wil zakmes

  Voorkeur gaat uit naar mes zonder punt. Hij is pas acht en moet eerst maar eens leren om te gaan met een zakmes
 20. Dutch013

  Kind wil zakmes

  Ow EDC zeker niet... Altijd onder voorwaarden maar daar was ik eigenlijk van uit gegaan dat dat altijd zo is in die leeftijdscategorie.
 21. Dutch013

  Kind wil zakmes

  Die mama toestemming komt er nooit... Dit wordt een papa zoon actie, avond ruzie maken met mama en dan goed maken. Als er geklust moet worden staat hij altijd voor aan om te helpen en mee te werken. Dus dat zit wel goed. Vanzelfsprekend zal hij de eerste tijd "onder toezicht" moeten werken.
 22. Dutch013

  Kind wil zakmes

  Tja.. ook ik ontkom er niet aan. De kleine man (8) heeft besloten dat het tijd wordt voor een eigen zakmes. Nu ben ik daar redelijk makkelijk in want ik was jonger toen ik een eigen mes kreeg. Moeders denkt daar heel anders over. Mes wat ik in gedachten heb is een My First Victorinox. Hoe gaan jullie hier mee om?
 23. We hebben zello ook natuurlijk he. Mooi medium om te oefenen/discussies te voeren. Zelf in het bezit van div. portofoons en mobilofoon hiervoor. Wel afhankelijk van providers / internet maar een simpele manier om te kunnen communiceren. www.zello.com https://play.google.com/store/apps/details?id=com.loudtalks https://apps.apple.com/app/zello-walkie-talkie/id508231856
 24. Zou bij een afgezaagde vinger alleen geen tourniquet gebruiken... De tourniquet pijn is niet dragelijk. Wond drukverband op het restje vinger doet het net zo goed.
 25. Stop de bloeding... Vanuit medisch oogpunt heb altijd een dubbel gevoel bij deze trainingen geïnitieerd vanuit het AMC. Ik snap best dat het belangrijk is om dit kenbaar te maken bij burgers, en het zal zeker levens redden. Heb alleen behoorlijke vraagtekens bij de training omdat het niet meer als "een aap een kunstje leren" is. De werking, het risico op (extra) letsel en het psychologisch effect van het gegil van iemand met tourniquet pijn. Daar wordt in mijn ogen veel te weinig aandacht aan besteed. Er komt helaas meer bij kijken als alleen dat ding vast te draaien of een wond vol te proppen met gaas.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...