Ga naar inhoud

BoBo87

Lid niveau 2
  • Items

    110
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door BoBo87

  1. Wat ik en dr genen die mee keken begrepen hebben was dat dit een mogelijke optie was mocht het in Nederland niet meer haalbaar zijn. Een vage hersenboer van een roepgraag die even snel door alle andere politici werd neergehaald. Ik hoorde zelfs politici zeggen: grenzen dicht voordat we zo iets doen. Lijkt me gewoon een mooie afleidingsmaneuvre voor al het andere dat fout gaat ipv daarwerkelijk nieuws.

     

    Maar dat is gewoon mijn hersenboer.

  2. Als terroristen uit zijn op ontwrichting van de samenleving en economie en het zaaien van angst, dood en verderf, begrijp ik niet dat ze zich keer op keer alleen richten op het doodschieten van mensen waarna ze zichzelf misschien ook nog doodschieten of opblazen. Waarom richten ze zich niet op aanslagen tegen bijvoorbeeld de electriciteits- en (drink-)watervoorzieningen? Wij zijn toch niet de enigen die zich hebben verdiept in de catastrofale gevolgen die dit op een land en bevolking kan hebben? Iemand me daar een zinnig antwoord op kan geven?

     

    Uitgaande van een terroristische aanslag en geen false flag (even indekken) dan zouden vernielingen aan infrastructuur een hoop ontwrichten maar geen grootschalige angst en andere emoties oproepen zoals de aanslagen in Parijs.

     

    Soft targets met maximale doden is psychologisch en veel ontwrichtender dan een energiecentrale oid.

     

    Wij denken aan uitvallen stroom, maar er zijn nu duizenden mensen met traumas, mensen durven niet meer te gaan en staan wat ze normaal wel deden. Hoeveel preppers hebben al niet gezegd dat ze niet meer naar grote mensenmassas gaan? Dat is al een ontwrichting op grotere schaal dan een paar dagen zonder stroom teweeg kan brengen imho.

  3. En hij zou ook iets voor het volk moeten doen en niet voor de NAVO ,bankiers ,multinationals en dergelijke.

     

    Dat is een politiek punt waar ik me niet aan ga branden want ik ken geen enkele landelijke politieke partij die dat echt doet. Want het volk van Nederland zal nooit vertegenwoordigd worden als niet iedereen op dezelfde partij stemt.

  4. Ik wil het niet geloven, maar ik vermoed dat je hier een punt hebt. Ze denken alleen aan geld, aan hun eigen geld, ten koste van alles.

     

    http://www.nu.nl/buitenland/4149932/groep-nederlandse-ambtenaren-overvallen-in-parijs.html

     

    Dit zou een goede zaak zijn als meer ambtenaren zich begeven onder de moslim jongeren, en dan zo ervaren hoe het is om er tussen te moeten leven.

     

    De meesten zijn wereldvreemd van achter hun kantoortje.

     

    Respect voor deze top ambtenaren.

     

    Ik heb op een school gewerkt maar Rutte elke week langs kwam en maatschappijleer gaf aan middelbare scholieren. De school was een zogenaamde zwarte school in hartje Den Haag. Hij kwam dan lopen of fietsend naar de school, zonder begeleiding of beveiliging. Na de les bleef hij vaak in de kantine hangen om met de jongeren te praten.

     

    Dat is inderdaad iets wat alle politici en ambtenaren zouden moeten doen.

  5. Ik ben uiteraard ook geschokt door alle onschuldige mensen die op zo'n verschrikkelijke manier zijn vermoord. Maar waar ik op doel is dat mensen hier slachtoffers aan hun lot zouden overlaten. Mijn deur blijft lekker op slot. Er zal maar een slachtoffer voor je deur liggen... Misschien zal de reactie compleet anders zijn als men echt in zo'n situatie zit. Het doet er niet toe, het moest me gewoon even van het hart.

     

    Blijkbaar zou IS de aanslag opgeëist hebben en oproepen tot meer aanslagen. Dus of het hier bij blijft is nog maar de vraag...

    http://www.demorgen.be/buitenland/live-minstens-127-doden-in-parijs-is-roept-op-tot-meer-aanslagen-bd898838/

    Islamitische Staat heeft een ongedateerde videoboodschap uitgestuurd waarin ze strijders die niet naar Syrië kunnen reizen oproepen om aanslagen in Frankrijk uit te voeren. Dat meldt persbureau Reuters.

     

    Correct me if I am wrong, maar ik heb nergens gelezen dat er iemand is die dat zal doen.

     

    Ik lees dat heel veel mensen heel erg verdrietig zijn, boos zijn en gewoon vol onbegrip. Hoe kan een mens doen wat de terroristen hebben gedaan? Dan is het makkelijker om ze niet meer als mens te zien, en de door hun aangehangen religie als een gevaar te zien. En dan dus ook andere mensen met dezelfde religie.

     

    Ik werk gelukkig steeds minder in de beveiliging, maar ik ben een paar jaar gelden echt bij mezelf te rsden gegaan waarom ik medelanders met een noord afrikaans uiterlijk steeds meer ging wantrouwen. En dat kwam door ervaringen op het werk.

     

    En dat gebeurt hier nu ook. Vergelijkingen en links worden makkelijk gemaakt. Dat is logisch maar niet verstandig. Het tast het referentiekader aan.

     

    Maar ik ben er wel een groot voorstander van dat Nederland, met de hele EU, pas op de plaats maakt en een goede richting kiest.

  6. Ik zie een wat andere verdeling. De genuanceerden en roeptoeters of papegaaien van populisten.

     

    Ik vind deze "uitspraak" niet echt genuanceerd. Bent u dan een roeptoeter? Of een papegaai?

     

    Ben ik genuanceerd of juist niet? Of ligt dat aan welke mening iemand heeft? Ik zie mezelf als een wakkere genuanceerde realist. Maar dat is mijn eigen vizie.

     

    Ik geloof niet dat genuanceerd iets te maken heeft met een verdeling, het zegt imho meer over het vermogen van een persoon om zich op een bepaalde wijze te uiten.

     

    Ik vond de observatie van @Marc67NL toch beter.

     

    Ik volg dit draadje vanaf het begin.

    Ik zie hier zelfs drie groepen:

    -De "Wakkeren".

    -De "Slapers".

    -De "Ik zie het allemaal niet zo zwart/wit" kijkers.

     

    De tweede groep is volgens mij hier de kleinste groep. Miniem.

     

    Oh ja, dan is er nog een vierde groep: Arme moderators.

    Pet af. Jullie hebben heel wat te stellen met deze draad.

  7. @vheeswijk, meestal kom je erg goed beslagen ten ijs, mijn respect daarvoor, maar in dit geval kan ik er geen volledige waarheid in zien.

     

    Weer meer Ontopic:

    Ik zie IS geen stad in de EU overnemen, daarvoor zijn ze te versplinterd en te weinig middelen, tevens is er hier teveel controle/overheid. Het zou ze wel kunnen lukken met wat speldenprik-acties de boel te ontwrichten en mensen bang te krijgen. Maar dat is van een heel andere orde dan bijvoorbeeld Alkmaar innemen & bezet houden.

     

    Om even kritisch te lezen: je stelt geen volledige waarheid te zien. Als alles zwaar overdreven zou zijn en 10x overdreven dan zijn te aantallen nog steeds voldoende om Nederland of een ander land te ontwrichten.

     

    Ik ben het hier eens met je on topic conclusie en met Wodan. Ik ben wel bang dat het niet bij een enkele idioot blijft. Frankrijk bijvoorbeeld, of een terreurcel in Belgie en de aanslagen nu in Israel. Zien doet volgen is een reël scenario.

     

    Om Frankrijk aan te halen: vele weken na de aanslagen bleef de staat van paraatheid maximaal en deze is nog steeds verhoogd. Meer en zwaarder bewapende politie.

     

    1 mafkees en we worden een politiestaat is mijn angst.

  8. Vandaag ben ik geschrokken van een vraag die ik kreeg van mijn nichtje. Klein blond meisje van 10 jaar.

     

    "Als ze nu naar me fluiten wanneer ik langs roep en ze worden boos als ik niet reageer, gaan ze dan straks ook doen wat ze in Israel doen?"

     

    We hadden net in op tv het nieuws gezien over de steekpartijen in Israel. Hierna vroeg ze of ik mee wilde naar de stad morgen en of ze een vest mag lenen omdat ze bang is.

     

    Het breekt mijn hart wanneer ik dit soort dingen hoor van volwassenen. Ik wordt woest nu ik hoor hoe een meisje van 10 wordt nageroepen en gefloten.

     

    Binnenkort logeer ik een paar dagen daar en ik heb beloofd mee te kopen naar school en naar de stad. Ben benieuwd.

     

    En on topic: nog meer mensen gevonden die beginnen met preppen of mensen die bezig zijn zonder het preppen te (willen) noemen. Er beginnen hier in de regio een soort ruilhandel en collectieve inkopen op gang te komen, samen met een soort handelsovereenkomsten voor wanneer SHTF. (Ik heb 2 van dit opgeslagen en ik ruil er dan 1 tegen 1 reeds besproken item van jou)

  9. @Tom: ik las het als propaganda. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet diep genoeg bezighoud met het conflict daar om een goed oordeel te kunnen vellen en ik mis de bronnen om zelf na te gaan in hoeverre het allemaal waar is. Zoals ik al eerder zei: ik vorm een eigen mening op basis van dingen die ik ook na kan gaan. En als Israel niet op een kaart staat is dat een kwalijke zaak. Het is een land en er wonen ook mensen die niet genegeerd mogen worden.

     

    Maar ik zal het boetekleed aantrekken en in alle eerlijkheid zeggen: het spijt me dat ik het verkeerd verwoordde. Het tweede gedeelte van het stuk waarnaar ik refereerde kwam op mij over als extreem pro joods. Dit is mijn mening cq gevoel en dat is nou eenmaal zo. Ik wilde niemand kwetsen en als ik dat gedaan heb spijt dat me zeer.

     

    En aangezien ik bijna alles dat extreem is niet goed vind had het van mij gewoon iets milder van toon gemogen. De argumentatie en voorbeelden waren wel sterk in het stuk.

    • Leuk 1
  10. Ik had me voorgenomen niet meer te gaan reageren. Ik heb echter met verbazing de laatste paar pagina's gelzen. Eikelpiercings alleen voor homo's? Of de eikelpiercings die links en rechts even tevoorschijn komen. Andere fora speciaal voor haatzaaien? Iedereen die ds MSM volgt zijn schapen? Etc etc etc.

     

    Ik lees een hoop links van Finca. Ik kijk de MSM. Ik kijk nu lekker een film (maar moet weer ff bufferen) en ik krijg het idee dat ik nu een schaap schijn te zijn dat andere mensen haat.

     

    Ik snap dat iedereen anders is. Gelukkig. Een twede van mij zou ik echt niet aan kunnen. Maar we moeten het wel met zijn allen doen. Stel dat TSHTF of nog erger. Dan zijn het de mensen die zijn voorbereid die samen de shit zullen moeten opruimen. De scherven misschien lijmen als het kan. En dan boeit het me niet of je van bomenknuffelen houdt of meer van van het bomen omzagen bent, als je maar bereidt bent samen te werken. En dat wordt dus nu ook hier ondermijnt, o.a. door mensen die zeggen dat ze dat juist niet proberen te doen. Jammer. Net als de MSM dus. Iets roepen maar de andere kant op werken.

     

    Zelf werk ik (gelukkig een heel stuk minder) in de beveiliging en maak ik van alles mee. Ik spreek collegae die bij AZCs werken. Ik spreek familieleden in het buitenland. En ik lees wat ik kan lezen (mijn vrouw noemt het sponzen) om zelf een mening te vormen. Ik zie berichten langs komen, zoals het bericht over zweden een paar paginas terug, wat ik niet in de MSM had gehoord. En familie bevestigd dat het waar is dat je in sommige wijken van Malmö als agent, jood, postbode, ambu, brandweer, vrouw of niet moslim niet moet of veilig kan komen. Ik dank de mensen voor de link (alleen de 2e helft was wel extreem pro joods en anti de rest maar de eerste helft klopte iig)

     

    En back on topic:

    Ik ben het zwaartepunt van mijn preps aan het verschuiven. Ik ben nu meer bezig om ipv versneld nog meer voedsel e.d. meer andere middelen te preppen voor familie. Want ik zit in een gebied waar de vlam goed in de pan kan slaan.

    • Leuk 1
  11. Ik werk, zoals bij velen wel bekend, in de beveiligingssector. Ga er binnenkort uitstappen want ik ben het allemaal eigenlijk wel zat.

     

    Ik werk niet in de efteling of slagharen ;) maar sta de laatste tijd weer bij "besloten feestjes" en winkelcentra nabij noodopvangcentra. Bij de winkelcentra zie ik weinig nieuws. Moet alleen vaker ingrijpen. Maar bij uitgaansgelegenheden is het wel heel erg veranderd. Bijna wekelijks worden er wapens getrokken (viel vooralsnog altijd wel mee) en iedereen is ervan overtuigd dat het zwart/wit is allemaal (no pun intended).

     

    Zie hoe een paar rechtsextremisten een gekleurde man aan willen vallen. Spring er maar weer tussen. Maar een dag later wordt er een kale jongen met een bomberjack aangevallen door een groep autochtonen die vinden dat iedereen tollerant moet zijn en alles zonder geweld goed komt in Nederland. Van de ironie moest ik bijna lachen maar eerst ff mijn buddy ontzet. (Hij moest beginnen met werken dus ze kozen echt de verkeerde) maar daarna konden we er gelukkig wel om lachen.

     

    De hele discussie (die begon met de vraag of het reden was tot versneld preppen is versneeuwd in voor en tegen. En dat is nu verdorie met het hele land aan de gang. En dat beangstigd me want we zijn nu geen eensgezind Nederland. Zwartepiet leid tot een tweedeling (incl. bedreigingen over en weer) en nu het vluchtelingenprobleem maakt het weer een stuk erger.

     

    Ik ben als een gek aan het inslaan / preppen. Want als het fout gaat zie ik het gebeuren dat de situatie zo snel omslaat dat het te laat is.

     

    En ik las dat er weinig vaders hun puberzonen zullen verbieden ergens heen te gaan: er zijn plekken waar ik zelf niet heen ga, behalve als het niet anders kan. En dan ook echt niet onbeschermd of alleen.

    • Leuk 2
  12. Ja en Nee.. ;)

     

    Maar dat is echt hogere Kwantum mechanica, als je wilt, PM me maar, zal ik het proberen in zo begrijpelijk mogelijke taal uit te leggen.

     

    Doe toch een poging:

    Wat ze in de LHC doen, is enorm kleine deeltjes, (Neutronen) heel hard (tegen de lichtsnelheid aan) op elkaar botsen zodat deze uit elkaar spatten in de bouwstenen van het heelal.

    Door deze botsingen zijn deze kleinste deeltjes meetbaar en daardoor bestudeerbaar.

    Echter, vervallen deze deeltjes door hun botsingen, hierdoor zijn er zowel de gewone als hun anti-deeltje waarneembaar.

     

    Maar het daadwerkelijk creëren van Antimaterie, dat langer stabiel blijft zonder met hun "gewone" deeltje te reageren, zoals in boeken en films (Angels vs Demons bijvoorbeeld) is nog steeds een droom voor Natuurkundigen.

    Vooral omdat 1 gram antimaterie in reactie met 1 gram materie qua energie ongeveer hetzelfde oplevert als 3 (!!) keer de atoombom op Hiroshima! )

     

    Bedankt voor het antwoord. Heb van de week Angels vs Demons gekeken dus moest er aan denken.

     

    Heb gelukkig geen kwantum mechanica gehad maar heb het gehele concept altijd erg interessant gevonden. Net zoals het "God" deeltje dat wel/niet/wel/niet bestaat.

     

    Bedankt voor de uitnodiging, maar na 6 jaar Natuurkunde was ik er wel klaar mee ;)

    • Leuk 1
  13. Hej Longmen,

     

    Pas maar op met dit soort uitspraken hier ... negatief nieuws over de asieltoeristen willen ze niet horen horen, alleen positief knuffelnieuws ... als je dat niet doet ben je een nazi of een racist ... en als ze los gaan misschien zelfs bijde ;)

     

    Maar imho heb je wel gelijk.

     

    Wat je in dit topic zegt draagt niets bij aan de discussie maar alleen aan irritatie en polarisatie.

     

    Of mensen een boom willen knuffelen, de libelle willen bespreken of juist zeeslag live willen spelen, laat aub iedereen in zijn waarde.

    • Leuk 2
  14. Ik heb een vraagje, hoe weten jullie allemaal dat de media die jullie bekijken en hier in linken wel betrouwbaar is? Kennen jullie betrouwbare mensen bij deze mediums?

     

    Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

     

    Mijn medium is altijd heel accuraat. En 90 cpm via de horoscooplijn.

     

    Maar je hebt wel een duidelijk punt: hoe betrouwbaar is alle media. Wat @zilver ook zegt: je moet zelf je eigen beeld vormen. Het nadeel is dat de media per definitie niet objectief is, dus je kan interpreteren wat je wilt.

     

    Ik ga persoonlijk meer uit van eigen ervaringen en zie verder wel wat er overal gezegt wordt.

  15. Het is idd wel opvallend dat het leger nu opeens, eigenlijk sinds dat gedoe in de Oekraine, ook in woonwijken enzo gaat oefenen. Normaal deed de Natres zoiets alleen. In nog geen jaar tijd hier al twee van dit soort oefeningen gehad. Maar wij werden wel vooraf op de hoogte gesteld via huis aan huis bladen en de website van de gemeente. Maar er werd hier niet geschoten, ook niet met losse flodders.

     

    Oefenen in een live omgeving is vele malen beter dan de oefenterreinen. Steegjes, opritten, overal autos, heggetjes en muurtjes. En omstanders die ineens in je vuurlinie lopen.

     

    We mochten absoluut niet vuren tijdens verplaatsingen buiten de schietterreinen maar we zijn wel een keer met ons voertuig langs de McDrive geweest (16 happymeals) en een keer de Burgerking "bezet" met onze volledige compagny in full gear, camo en alles.

  16. Heel simpel, omdat die lui gewoon keihard claimen dat die plannen niet zijn doorgegaan DOORDAT hun er zo'n ruchtbaarheid aan hebben gegevens. In plaats van leugenaars zijn ze dus opeens de helden die de ellende voorkomen hebben.

     

    Dat doet me denken aan het bewijs dat iemand superman is. Want jij hebt mij en superman nooit tegelijk gezien. Of mijn broertjes pick-up line: ik bestrijd aliens. "Maar er zijn geen aliens!" Inderdaad, ik ben erg goed in mijn werk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...