Ga naar inhoud

Palmbird

Lid
 • Items

  136
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Vlaanderen.
 • Interesses
  Natuur.
 • Beroep
  Gewezen hovenier/tuinaanlegger.
 • Nieuwsbrief
  Ja

Palmbird's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

46

Reputatie

 1. Je hebt handelaren waar je terrecht kan,mensen in bijberoep en verzamelaars.Ik denk dat je niet gewoon bent om iedere week of om de paar weken ergens een munt te bestellen of te ruilen.Ik toevallig wel als verzamelaar.En dan wil ik vaak 1 munt en geen 2 omdat de andere munten die ik daar dan kan krijgen niet wil.
 2. Zonder verzendingskost bedoel ik in eerste instantie voor mensen die ergens 1 munt willen.Stel je wil een 1:2 oz.munt van 9 euro dan ga je toch niet graag 11 euro verzendingskosten betalen. Je betaalt dan liever gewoon een postzegel toch.Bij sommige is dit mogelijk als je eerst contact opneemt. Je kunt natuurlijk vragen waarom 1 munt bestellen?Omdat je al veel munten hebt maar een bepaalde munt plots ziet op een site die je toch wel wil .Niet iedereen wil elke keer dat hij een munt ziet die hij wilt ook 9 andere bijbestellen.
 3. @Binkels.Ik zie bijna overal dergelijke verzendkosten bij edelmetalenwinkels.Er staat dan ook meestal bij dat het om verzekerde verzending gaat.
 4. Inderdaad aan 17 euro ga je geen slechte zaak doen.Ik weet het echter voor sommige mensen is 17 of 20 euro al veel geld maar je hebt ook iets van blijvende waarde,het is geen prul.En als je ergens besteld moet je normaal al 10 munten bestellen om de verzendingskosten er uit te halen.Als je echt maar 1 wil kopen dan kan je bij www.101munten.nl vragen dat ze gewoon 1 opsturen per brief(kost dan maar een postzegel voor verzending).
 5. Het is inderdaad LEV het mintmark.Zeker geen hakenkruis.
 6. De 1 oz.silver Ark is echt mooi glimmend en mooi ontwerp ,maar heeft niet echt een meer waarde ,is niet zeldzaam(wel 1 voor de verzameling is een must).Beter is in mij ogen een 1oz.Rwanda Buffalo te kopen,is op het moment nog te doen en zit in goeie luchtdicht blister.Bij http://www.goldsilver.be zijn ze redelijk van prijs,maar je moet natuurlijk een tiental munten bestellen om de 11 euro verzendingskosten enigszins goed te maken.Ik zou als ik een aantal munten doe zeker de 1 oz.gilded year of the dragon(staat daar een 45 tal euro )(staat bij de proof boxed munten denk ik ; als 1 van de munten nemen ,is met lage oplage,grote populariteit en elders overal duurder goeie keuze tussen een aantal goedkopere munten die je daar kan bestellen ,er zijn daar ook nog redelijk goedkope lage oplage munten en zeer grote keuze plus betrouwbaar daar.
 7. Ja mag onder de 20 euro zijn,veel te grote oplage. Als er 1 tussen zit van de MP dat je volhardend twijfelt,neem dan 2 gelijke ijsblokjes en plaats ze op zelfde moment op de munt. Ze moeten ongeveer even snel smelten.Als er 1 veel trager smelt dan is deze trage de valse. Heb hier zelf de laatste tijd veel tijd ingestoken om van alles uit te testen en op te zoeken maar dan vooral om bij speciale gevallen in mijn verzameling zekerheid te hebben(verschil zwaar verzilverd en zilver en lage oplage munten te testen).
 8. De klank kan misschien anders zijn als de ene munt iets zwaarder is dan een andere.Neem eens een andere munt van ongeveer de zelfde grootte(van andere metaal) als je die hebt en doe dan een een klank test.Gaat dan pas anders klinken.Als je MP als zilver klinken zou ik daar geen punt van maken.Dat ze als zilver klinken is geen zeker herkenningspunt.Ik persoonlijk zeg enkel als het niet naar zilver klinkt(munt) dan is het geen zilver.Als het zoals zilver klinkt ben je echter niet zeker.Dus geen echt verdacht punt als munt iets anders maar zoals zilver klinkt.Ik zou me geen zorgen maken als er zilverklank uitkomt en de magneettest is goed.
 9. Oplagecijfer bij Canadian maple leaf wikipedia.
 10. Het gewicht kan inderdaad wat afwijken van maple leaf tot maple leaf zelfs.Als je de test met een neodymiummagneetje deed en ze glijden allemaal vertraagd op dezelfde snelheid af,ze zien er normaal uit zie ik en je hebt ze van een gewone edelmetalenverdeler,daarom zie ik niet in waarom ze vals zouden zijn. Voor de zeldzaamheid moet je de 2011 alvast ook niet vervalsen(oplage van meer dan 21 miljoen)wat veel is voor een MP.
 11. Ik woon in Vlaanderen boven op het Interfluvium Schelde -Lei hoogte 50 tal meter boven zeeniveauVoor slootjes moet ik 6 tal km naar de Schelde en die vallen in de zomer ook vaak droog (ook al omdat ze niet meer uitgediept worden zoals vroeger en verlanden).Geen slootjes met water hier dus in de zomer,soms tijdelijk na onweer of zeer natte periode .Dus moet ik het vooral van hemelwater hebben,eigen vijver en bron zoals gezegd op wandelafstand maar zal zeer onveilig zijn bij WSHF denk ik zo.
 12. Gemakkelijkste oeverplant die eetbaar is en zeer snel groeiend is de beekpunge (alle delen eetbaar).Ik heb wel glooiende oevers maar aan de vochtige zijde van de vijver groeit de plant ook prima verder en is bijna een bodembedekker.Verder is watermunt ook prima om mee te beginnen.
 13. Ik heb ook een vijver van een 20 tal vierkante meter.Het water van het tuinhuis(dak 25 vierkante meter )loopt eerst in regenton en als deze vol is via een overloop in de vijver.Met een sawyer mini kan het geen probleem zijn om dit water te gebruiken bij een wshf.Op dit moment is er wel een filter die de vijver reinigt omdat er een 200 tal vissen inzitten.Bij een wshf kan ik de 200 vissen opeten indien nodig.Enig probleem is dat bij een WSHF er geen elektriciteit zal zijn .Ik zal dus direct al moeten vissen moeten eten vermoed ik om de populatie te doen dalen.Het water zal met de sawyer mini geen probleem zijn vermoed ik .Virussen haalt de sawyer er niet uit maar deze virussen van koudbloedige dieren zoals vissen zullen geen probleem zijn voor mensen neem ik aan.Ik zal natuurlijk eerst altijd water uit de regenton gebruiken om te filteren.Dit water komt niet in aanraking met vissen. Een vijver is zeker nuttig bij een WSHF volgens mij,waterreserve ,vissen als voedsel en in de zomer eetbare snelgroeiende oeverplanten.Het vijverwater is ook bruikbaar als water om potten met voedselplanten te begieten wanneer de waterleiding bij een WSHF.Bij een regenput ook zeker het deksel niet onder de aarde begraven want bij een WSHF situatie zal uw regenpomp niet functioneren en zal het naar boven moeten bijv.via emmer met touw. Op wandelafstand is hier ook een bron maar mogelijks bij een wshf niet veilig.
 14. Altijd verstandig zelfs na aankoop eerst uit te testen. Gr.
 15. Als je een tuin hebt waar de bodem geschikt is zou ik voor gaspeldoorn gaan.Minder doordringbaar dan meidoorn en als je plaats hebt minder snoeiwerk achteraf.Enig probleem kan zijn om aan geschikte planten te geraken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...